Στ. Τσολάκης: ‘Εχει δίκιο το ΚΤΕΛ

 Στ. Τσολάκης: ‘Εχει δίκιο το ΚΤΕΛ

Στο διοικητήριο ήταν σήμερα το πρωί ο περιφερειακός σύμβουλος εκλεγμένος στη Θάσο, κ. Σταύρος Τσολάκης. Παρακολούθησε τη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη για τα ζητήματα της Θάσου. Ρωτήθηκε από την εφημερίδα μας για την ακαταλληλότητα του δρόμου προς το χωριό Μαριές. Σύμφωνα με τον κ. Τσολάκη, έχει δίκιο το υπεραστικό ΚΤΕΛ που δεν δρομολογεί λεωφορεία του προς τις Μαριές. Εκτίμηση του κ. Τσολάκη είναι ότι ο δρόμος δεν είναι κατάλληλος.
Χθες αποφασίστηκαν για το ίδιο θέμα να γίνουν τα εξής:
-Σήμερα να κάνει αυτοψία στο δρόμο ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Θάσου,
-Τη Δευτέρα να γίνει νέα αυτοψία και στην περιοχή των Μαριών, από συνεργείο που θ΄ αποτελείται από εκπροσώπους του Δήμου Θάσου, του Δασαρχείου και της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.
Ο κ. Τσολάκης είπε στην εφημερίδα μας, τα εξής: «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα γιατί θα πρέπει να γίνει η σήμανση του οδικού δικτύου, τέτοια ώστε να μπορεί το ΚΤΕΛ να βγει στην αντίθετη πλευρά με ασφάλεια, για να μπορέσει να μεταφέρει τα παιδιά και να εκτελέσει τα δρομολόγια και κανονικά για τους δημότες των Νέων Μαριών».
ΕΡ: Δηλαδή πρέπει να κάνει ο Δήμος Θάσου, έργα εκεί;
ΑΠ: «Ήδη έχει προχωρήσει ο Δήμος Θάσου σε μία σήμανση, αλλά όπως είδαμε με ΚΤΕΛ, πιστεύω ότι θα πρέπει ακόμα η σήμανση αυτή να γίνει ακόμα πιο καλύτερη ώστε έτσι να εξασφαλίζει την πρόσβαση του λεωφορείου στην αντίθετη πλευρά, καθώς και των ερχόμενων οχημάτων».
ΕΡ: Είναι δηλαδή μόνο θέμα σήμανσης;
ΑΠ: «Είναι θέμα και σήμανσης αλλά και είναι θέμα, ανεβαίνοντας δεξιά το οδόστρωμα, θέλει κάποια συντήρηση και κάποια βελτίωση. Ώσπου να γίνει όμως αυτό χρειάζεται η σήμανση, για να μπορεί να στενέψει ο δρόμος, για εξυπηρετούνται από το μισό το δρόμο, ο οποίος βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση».

 

Διαβάστε επίσης