• 16 Απριλίου 2024,

Ζούμε τις ίδιες καταστάσεις με διαφορετική όμως ψυχολογία …

 Ζούμε τις ίδιες καταστάσεις με διαφορετική όμως ψυχολογία …

Οπως έχουμε αναθεωρήσει τα πάντα λόγω κρίσης στην Ελλάδα αφού ζούμε τις ίδιες καταστάσεις με διαφορετικό τρόπο έτσι με διαφορετικό τρόπο θα ζήσουμε και την φετεινή έναρξη των σχολείων αφού απο αύριο Τρίτη 11 του μήνα το κουδούνι χτυπάει και οι μαθητές θα κληθούν να αφήσουν την ξενοιασιά του καλοκαιριού και να αρχίσουν να σκέφθονται σαν μαθητές με τα μαθήματα και τα διαβάσματα να καθορίζουν το πρόγραμμα όλης της μέρας τους .

Ένας μαθητής απο το πρωί που θα ξυπνήσει μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθεί έχετε αναρωτηθεί πόσες φορές θα ακούσει στα αυτιά του την ερώτηση : Διάβασες ;

Μια ενδεχομένως θετική απάντηση του μαθητή σε αυτήν την ερώτηση της μαμάς είναι συνήθως το διαβατήριο για οτιδήποτε άλλο θέλει να κάνει ο μαθητής και δεν έχει σχέση με το σχολείο.

Για τον λόγο αυτό πάντα καλά περνάνε οι μαθητές που όταν φθάνουν στο σπίτι τους τελειώνουν πρώτα τα μαθήματα τους και μετά είναι ελεύθεροι να κάνουν οτι θέλουν αφού έχουν τακτοποιημένη την πρώτη τους υποχρέωση που είναι το διάβασμα.

Πάντως λόγω της κρίσης ακόμα και το αυριανό χτύπημα του κουδουνιού θα ηχήσει διαφορετικα και για τους γονείς που τραβάνε το μεγαλύτερο ζόρι αλλα και για τους μαθητές που κάτι έχουν πάρει χαμπάρι απο αυτήν την μπόρα.

Οπως και να έχει η στήλη εύχεται καλή χρονιά και στους μαθητές και στους γονείς των μαθητών αλλα και στους δασκάλους και καθηγητές που θα πρέπει αν ανταπεξέλθουν κάτω απο δύσκολες συνθήκες.

 

Καλός ο Σεπτέμβρης παρά τα μέτρα που έρχονται …

Κατά τα άλλα ο Σεπτέμβρης αν και ακόμα δεν έχουμε ενημερωθεί για τα σοκαριστικά μέτρα των 11,5 δις πάει καλά και όπως δηλαδή τον περιμέναμε αφού μετά το μούδιασμα του Ιούλη και του Αυγούστου θα έπρεπε με κάποιο τρόπο αυτός ο λαός να χαλαρώσει και να βρεί τον βηματισμό του.

Είναι σίγουρο οτι τα μέτρα θα το χαλάσουν το γλυκό αλλα αυτά τα μέτρα όπως καταλαβαίνετε είναι το διαβατήριο της χώρας μας για να συνεχίσει να έχει ευρωπαϊκό μέλλον αφού χωρίς αυτά δεν υπάρχει αύριο.

Πλέον είμαστε σε οριακό σημείο και δεν υπάρχει άλλο περιθώριο καθυστέρησης.

Παίζουμε τις καθυστερήσεις του αγώνα και το επόμενο πέναλτυ που θα δοθεί, γιατί θα δοθεί θα κρίνει τον αγώνα.

Το ερώτημα είναι αν το πέναλτυ αυτό θα είναι υπέρ ή κατά μας.

Η κυβέρνηση του Σαμαρά δίνει μάχη προκειμένου το πέναλτυ να είναι υπέρ μας αλλα ο κόσμος δεν αντέχει και νομίζω οτι θα τραβήξει μεγάλη πίεση ο Σαμαράς αλλα και η σύμπραξη των τριών προκειμένου να περάσουν τα μέτρα που σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων που κυβερνάνε σήμερα την Ελλάδα θα είναι τα ελευταία.

Αυτά συμβαίνουν στο εσωτερικό της χώρας αφού στο εξωτερικό μπορεί να ηρεμήσαμε κατα κάποιο τρόπο απο τους Γερμανούς που σταματήσανε να μας ταυτίζουν με την δραχμή αλλα αρχίσανε οι Σουηδοί αφού με χθεσινές του δηλώσεις ο υπουργός οικονομικών της Σουηδίας ο Μπόργκ μας λέει οτι σε πολύ ένα χρόνο η Ελλάδα θα έχει αποχωρήσει απο το Ευρώ.

Και μας περιγράφει μια κατάσταση ο Σουηδός όπου θα φύγουμε μόνοι μας αφού δεν θα αντέξουμε.

Μάλιστα λέει στην ίδια συνέντευξη οτι για την Ελλάδα και για την Ισπανία δεν είδαμε τα χειρότερα τα οποία θα έρθουν.

Μάλιστα σε κάποιο σημείο της συνέντευξης του λέει οτι οσο και να προσπαθήσουν οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορέσουν να σώσουν την Ελλάδα.

Ολους τους είχαμε πάνω στο κεφάλι μας αυτός μας έλειπε.

Αλλα τι να κάνουμε όπως τους φάγαμε στην μάπα άλλους και τους τρώμε έτσι θα τον φάμε και αυτόν.

Διανύουμε μια περίοδο που όποιος θέλει μπορεί και βαράει την Ελλάδα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μας έτυχε η κρίση αυτή και πήραμε χαμπάρι για το τι νιώθουν οι άλλοι για εμάς.

Ζήλεια και φθόνο μόνο !!!!

 

Δώστε λύσεις τις ώρες της εξόδου απο το κέντρο …

Αλλάζουμε θέμα και πάμε λίγο στο κυλκοφοριακό της πόλης μας που έχει καλυτερέψει απο την μέρα που ήρθε και έμεινε η κρίση.

Η κρίση αυτή σε σχέση με την αύξηση των καυσίμων έχει καθηλώσει στο γκαράζ πάρα πολλά αυτοκίνητα αφού οι ιδιοκτήτες τους βρίσκουν άλλους τρόπους για να μετακινηθούνε.

Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν να κάνουν με συγκεκριμένα προβλήματα σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας που αν προσέξουμε πρώτα εμείς οι οδηγοί και σε δεύτερη φάση το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας θα είμαστε ακόμα καλύτερα.

Είναι ανεπίτρεπτο το μεσημέρι και το βράδυ την ώρα που κλείνει η αγορά και οι δημόσιες υπηρεσίες στην μεγαλύτερη αστηρία εξόδου απο την πόλη την Ερυθρού να υπάρχουν διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Αυτά τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα που υπάρχουν απο το ύψος του BODY LINE μέχρι και λίγο πρίν την Αγροτική στο φάληρο φρακάρουν όλη την πόλη και προκαλούνε σύγχυση νεύρα και τεράστιες καθυστερήσεις.

Τουλάχιστον τις μεσημεριανές ώρες που κλείνει η αγορά η παρουσία δημοτικών αστυνόμων στο συγκεκριμένο δρόμο είναι κάτι παραπάνω απο απαραίτητη.

Είναι προτιμότερο να δώσουν λύση στο πρόβλημα αυτό παρά να κυκλοφορούνε δυό – δυό στο κέντρο της Καβάλας σφυρίζοντας για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που όμως δεν επηρεάζουν και τόσο το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας.

Οχι οτι δεν χρειάζεται και αυτό απλά όταν δεν μπορείς να τα προλάβεις όλα βάζεις προτεραιότητες και νομίζω οτι η αστυνόμευση της Ερυθρού τα μεσημέρια που φεύγει ο κόσμος απο το κέντρο είναι το πρώτο που θα πρέπει να δεί η υπηρεσία.

Αν δώσουν ΄λύση σε αυτό το πρόβλημα θα τους αγαπήσει όλη η Καβάλα απο την αρχή γιατί είναι αλήθεια οτι τα παιδιά αυτά που κλήθηκαν να υπηρετήσουν στην Δημοτική Αστυνομία όταν αυτή είχε ξεκινήσει να υπάρχει είχανε ακούσει ουκ ολίγα , τις περισσότερες μάλιστα φορές άδικα.

Τέλος πάντων πάμε παρακάτω και πάμε στην Τρίτη 11 του μήνα που ακριβώς στις 8:30 θα χτυπήσει το κουδούνι σε όλες τις σχολικές αυλές της Ελλάδας.

Καλή σχολική χρονιά καλά υπομονή και καλές επιτυχίες.

Εμείς θα τα ξαναπούμε και πάλι αύριο.

Αγάντα και ψηλά το κεφάλι γιατί οι πιο κρίσιμες μάχες θα δοθούν απο εδώ και στο εξής.

Μην χάνετε το κουράγιο σας έλληνες και ελληνίδες.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης