• 7 Μαΐου 2024,

Ζώντας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

 Ζώντας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Πολλές φορές έχουμε ακούσει, είτε σε συζητήσεις, είτε από την τηλεόραση, περιπτώσεις ανθρώπων, να ζουν σε ένα σπίτι, σ΄ένα διαμέρισμα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Πρόκειται για τις γνωστές συνέπειες της κρίσης, όπου λογαριασμοί μένουν απλήρωτοι και το ρεύμα από τη ΔΕΗ διακόπτεται. Αυτή είναι η ιστορία της 65χρονης γυναίκας, που διαμένει στην οδό 7ης Μεραρχίας. Μένει μόνη της κι από την προηγούμενη εβδομάδα δεν έχει σύνδεση ρεύματος. Στη ΔΕΗ οφείλει αρκετά χρήματα, περισσότερα από 2000 ευρώ, λογαριασμούς προηγούμενων μηνών.

Η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα την προηγούμενη εβδομάδα κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά.

Ίδια περιπέτεια αντιμετώπισε και στο παρελθόν, με τη συμπαράσταση όμως του Δήμου Καβάλας, συγγενών, φίλων και της εκκλησίας, έδινε ένα μέρος των χρημάτων και γίνονταν επανασύνδεση του ρεύματος. Κάτι τέτοιο φαίνεται πιο δύσκολο τώρα, καθώς ο Δήμος Καβάλας δε μπορεί να τη βοηθήσει, ενώ δε μπορεί να τη βοηθήσει επίσης, το συγγενικό και φιλικό της περιβάλλον.

Η 65χρονη γυναίκα, επί σειρά πολλών ετών, φρόντιζε τους άρρωστους γονείς της. Πριν από πέντε χρόνια περίπου, πέθαναν κι οι δυο. Μένει στο διαμέρισμα μόνη της. Θυμάται ότι παραμονές χριστουγέννων του 2012, βρήκε χρήματα κυρίως απ΄ την Πρόνοια του Δήμου Καβάλας, πλήρωσε ένα μέρος των χρημάτων που όφειλε στη ΔΕΗ κι έτσι το ρεύμα δεν κόπηκε. Πιο παλιά αντιμετώπισε ίδια προβλήματα, καθώς το ρεύμα κόπηκε και δεν είχε χρήματα να το πληρώσει. Τότε έμεινε μέχρι κι ένα μήνα χωρίς ρεύμα.

Τώρα προσπαθεί να βρει τρόπο να επανασυνδέσει το ρεύμα που της κόπηκε χωρίς να εχει πολλές ελπίδες.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό. Να ζεις σ΄ ένα σπίτι, που δεν υπάρχει ρεύμα. Το χειμώνα που πέρασε ζεσταίνονταν μόνο με ένα αερόθερμο, αφού δεν είχε τη δυνατότητα να βάλει πετρέλαιο και να ζεσταθεί.

Η 65χρονη γυναίκα προσπαθεί από τη μια να κρατήσει την ανωνυμία της, να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, από την άλλη να βρει συμπαράσταση από την τοπική κοινωνία.

Μπαίνοντας στο σπίτι της είναι φανερό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Οι ηλεκτρικές συσκευές δεν δουλεύουν. Το ψυγείο είναι ανοικτό μονίμως και άδειο, ενώ για το φωτισμό έχει μία λάμπα με υγραέριο.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να βοηθήσει τη γυναίκα, να τη στηρίξει οικονομικά, μπορεί να απευθυνθεί στην εφημερίδα μας. Πληροφορηθήκαμε πάντως ότι για το περιστατικό, δηλαδή, ότι ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενημερώθηκε ήδη η δημοτική υπηρεσία, καθώς η γυναίκα είναι δικαιούχος του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», που κι αυτή προσπαθεί να βρει τρόπο να βοηθήσει την άτυχη γυναίκα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης