• 19 Απριλίου 2024,

Ηλεκτρονική διαμαρτυρία για τα λιγοστά ακτοπλοϊκά δρομολόγια

 Ηλεκτρονική διαμαρτυρία για τα λιγοστά ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα λιγοστά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τις πορθμειακές γραμμές Καβάλας και Κεραμωτής στη διάρκεια του φετινού χειμώνα. Πέραν της Θασιακής Ενώσεως, πολλοί ακόμη φορείς του νησιού και πολίτες καταβάλλουν προσπάθειες για να διορθωθούν, εάν αυτό είναι εφικτό, οι δυσάρεστες συνθήκες μετακινήσεως του επιβατικού κοινού. Ο κάτοικος του νησιού Γιάννης Τζεβρεμές ανέλαβε ηλεκτρονική πρωτοβουλία ώστε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης να οργανωθούν οι πολίτες και να φτάσουν οι αντιδράσεις έως τους αρμόδιους από τους οποίους θα ζητείται η πύκνωση των δρομολογίων και στις δύο γραμμές.

Ο κ. Τσεβρεμές μας εξήγησε ότι καλεί τους συμπολίτες του ώστε καθένας με τα δικά του επιχειρήματα και σκέψεις να διαμαρτυρηθεί, έχοντας ως απώτερο σκοπό να κατακλεισθεί το τοπικό λιμεναρχείο από πλήθος διαμαρτυριών. Είτε αυτές είναι έγγραφες, είτε είναι προφορικές. Ζητούμενο της διαμαρτυρίας είναι η διόρθωση της καταστάσεως. Κατά την άποψη του κ. Τσεβρεμέ, ο μαζικός «βομβαρδισμός» του λιμεναρχείου από ατομικές και συλλογικές διαμαρτυρίες είναι ο ενδεικνυόμενος τρόπος προκειμένου ο λιμενάρχης Καβάλας που φέρει και την ευθύνη για την έγκριση των δρομολογίων, υποβαλλόμενων από τις δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες, να λάβει και τις κατάλληλες αποφάσεις.

Ήδη ο λιμενάρχης κατόπιν δικής του αποφάσεως μερίμνησε ώστε να δρομολογηθούν φέρρυ μπωτ στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου για τις τρεις Κυριακές του Νοεμβρίου. Ωστόσο, για το Δεκέμβριο δε θα υπάρχουν κυριακάτικα δρομολόγια από την προαναφερόμενη πορθμειακή γραμμή. Επίσης, από τις αρχές Δεκεμβρίου έως και τις αρχές Μαρτίου με τη δικαιολογία της συντηρήσεως, παρατηρείται το φαινόμενο αποσύρσεως των πλοίων από τις δύο εταιρείες, για χρονικό διάστημα δύο μηνών. Έτσι ένα και μόνο πλοίο ανά δίμηνο αναλαμβάνει να εκτελεί τα δρομολόγια της γραμμής Καβάλας – Πρίνου.

Τα δύο δρομολόγια ημερησίως έχουν ως δυσάρεστο αποτέλεσμα να εξαναγκάζουν τους επιβάτες να αναχωρούν από Πρίνο για Καβάλα στις 10:30 το πρωί το αργότερο, ενώ από την Καβάλα για τον Πρίνο να αναχωρούν στις 2:00 το μεσημέρι. Κάπως έτσι, αποκόπτεται πρακτικά το νότιο τμήμα του νησιού, πρόβλημα που εντείνεται το τελευταίο διάστημα και κατόπιν αποψιλώσεως της Θάσου από τις δημόσιες υπηρεσίες. Επιπλέον, η ισχύς απαγορευτικών κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών θεωρείται πια κάτι συνηθισμένο για τη γραμμή Καβάλας – Πρίνου, πολλές φορές μάλιστα για ασήμαντη αφορμή και σχεδόν αδικαιολόγητα. Κατόπιν όλων αυτών, η συγκεκριμένη πορθμειακή γραμμή υποβαθμίζεται σε βαθμό οριστικής εξαφανίσεως.

Στην έτερη γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα, σημειώνει ο Γιάννης Τσεβρεμές, εκτός από τη μείωση των δρομολογίων παρατηρείται η κατάργηση του πλέον σημαντικού πρωινού δρομολογίου των 7:00, μέσω του οποίου εξυπηρετούνται οι μαθητές του νησιού που φοιτούν στο επαγγελματικό λύκειο Χρυσουπόλεως.

 

 

Διαβάστε επίσης