• 18 Μαΐου 2024,

Ηρθε για ΠΑΣΧΑ στην Ελλάδα και θα φύγει χήρος και σακάτης !

 Ηρθε για ΠΑΣΧΑ στην Ελλάδα  και θα φύγει χήρος και σακάτης !

Είναι πραγματικά συγκλονιστικές οι δηλώσεις του Αμερικάνου που βρέθηκε τις άγιες μέρες του ΠΑΣΧΑ στην Σαντορίνη και πήγε ο άνθρωπος με την σύζυγο του και έναν φίλος του επίσης Αμερικάνο στην ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Θεανθρώπου, αφού όπως του λέγανε στο νησί απο νωρίς το θέαμα θα ήτανε εντυπωσιακό !
Και όντως ήτανε εντυπωσιακό με αποτέλεσμα όμως τραγικό αφού η γυναίκα του χαροπαλεύει και ο φίλος του είναι ερώτημα αν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του μέχρι του χρόνου το ΠΑΣΧΑ αφού ένα απο τα πολλά αυτοσχέδια πυροτεχνήματα στην κυριολεξία έσκασαν στην αγκαλιά τους.
Όπως περιγράφει ο ίδιος στους δημοσιογράφους όταν άρχισε ο πόλεμος των κροτίδων κάνανε δύο βήματα πίσω και αντί να απομακρυνθούν απο τις συνεχόμενες ρήψεις βαρελότων βρέθηκαν στο επίκεντρο αφού ένα απο αυτά έσκασε ανάμεσα στα πόδια τους.
Η γυναίκα του σήμερα είναι στην εντατική με σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή χώρα ενώ ο φίλος του έχει δύο πόδια που έχουν γίνει κομμάτια.
Και αναρωτιέμαι εγώ ο μαλάκας ο έλληνας ο επαρχιώτης απο την Καβάλα της Ανατολικής Μακεδονίας σε ένα νησί τόσο τουριστικό που επιλέγουν να περάσουν τις μέρες του ΠΑΣΧΑ χιλιάδες τουρίστες απο διάφορες χώρες δεν υπάρχει ένας στοιχειώδης έλεγχος απο τις αρχές του νησιού ;
Μπορεί ο καθένας το βράδυ της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ να πλησιάζει την εκκλησία αρματωμένος σαν αστακός και να μην τον σταματάει κανένας για να τον ελέγχξει ;
Σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρχανε αρκετοί ντόπιοι που απο νωρίς ήτανε στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας και θυμίζανε τον Ράμπο.
Ένας αστυνομικός δεν βρέθηκε στο διάβα τους να τους σταματήσει και να προλάβει το κακό ;
Αυτοί κάθε χρόνοα αρματώνονται λες και πηγαίνουν σε πόλεμο και οχι στην Ανάσταση.
Κάθε χρόνο γίνονται ένα σωρό ατυχήματα και χάνονται ένα σωρό δάχτυλα ( το λιγότερο) αλλά κάθε χρόνο έχουν την ίδια όρεξη να μετατρέψουν τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας σε εμπόλεμη ζώνη.
Αυτά κάνουμε και οι ξένοι τουρίστες μας βάζουν το ένα Χ με το άλλο.
Ήρθε ο Αμερικάνος με την γυναίκα του στην Σαντορίνη να μας αφήσει τα όμορφα λεφτά του και κοντεύει να μείνει σακάτης και χείρος.
Ωραίες διακοπές.
Αυτοί είμαστε.
Και άντε στην Σαντορίνη , που δεν θα έπρεπε , τα μέτρα ασφαλείας εκείνο το βράδυ για πολλούς και διαφόρους λόγους ήτανε χαλαρά, δεν βρέθηκε ένας λογικός άνθρωπος να σταματήσει τους ταλιμπάν;
Τον βλέπεις τον άλλο μπαρουτιασμένο έτοιμο για μακελειό δεν θα προσπαθήσεις να τον αποτρέψεις ;
Απο όλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Καβάλα το πιο σοβαρό και εντυπωσιακό θα είναι σίγουρα οι πλωτές εξέδρες που θα αλλάξουν την εικόνα στο λιμάνι και θα μας φέρουν στο μυαλό εικόνες απο λιμάνια Ευρωπαϊκά και άκρως τουριστικά.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ απο το Eurogroup ΄της σημερινής Πέμπτης ξεκινάει δειλά – δειλά η συζήτηση για το ελληνικό χρέος αφού παράλληλα έχει ξεκινήσει η πιστοποίηση του και απο το Eurostat.
Βέβαια και στην περίπτωση αυτή υπάρχει διαφωνία αφού η αρμόδια επιτροπή της ΕΕ το υπολογίζει στο 3,4 δις ενώ η τρόϊκα στο 1,4 δις αφού έχει δικό της σύστημα υπολογισμού.
Σίγουρα στην διάρκεια αυτής της πιστοποίησης θα ακούσουμε πολλά νούμερα και μακάρι η μπίλια να κάτσει στο μεγαλύτερο για την ελληνική οικονομία αφού όπως έχετε και εσείς καταλάβει όσο μεγαλύτερο είναι το πλεόνασμα τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιθανότητες να έχουμε μια καλύτερη μεταχείριση του ελληνικού χρέους που θα πρέπει με κάποιο τρόπο να μειωθεί.
Οπως και να το δούμε έτσι όπως είναι σήμερα δεν βγαίνει.
Τα νούμερα δεν βγαίνουν και όσο αισιόδοξος άνθρωπος να είσαι αν δεν γίνει νέο κούρεμα δεν πρόκειται να καταφέρουμε να κάνουμε τίποτα.
Μετά απο έναν ακόμα χαλαρό σε φαινόμενα χειμώνα να ετοιμάζεστε για ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι με πολλές περιόδους καύσωνα.
Το γεγονός οτι απο τώρα έχουμε κουνούπια είναι ένα σημάδι και οχι τόσο καλό για όλους αυτούς που δεν μπορούν την ζέστη.
Λοιπόν λεβέντες αυτά καιγια σήμερα.
Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και πονηροί είναι και ύποπτοι.
ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης