Ηχητική αναγγελία στάσεων στα αστικά λεωφορεία

 Ηχητική αναγγελία στάσεων στα αστικά λεωφορεία

Άριστη συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας έχει ο σύνδεσμος τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν οι δύο φορείς, χθες, παρουσία των δημοσιογράφων, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου η ηχητική αναγγελία στάσεων σε όλα τα αστικά λεωφορεία.

Το έργο έγινε από το αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, που έτσι κι αλλιώς υλοποιεί πρόγραμμα τηλεματικής. Υπήρχε αυτή η δυνατότητα αλλά δεν υλοποιούνταν για τεχνικούς λόγους. Τα προβλήματα λύθηκαν και έτσι σε όλα τα αστικά λεωφορεία γι΄ αυτούς που έχουν προβλήματα με την όρασή τους, υπάρχει εκφώνηση των στάσεων, ηχητική αναγγελία για να διευκολύνονται τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο Στράτος Μακρογιαννίδης, πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, ο Γιάννης Χαλεπιάδης, αντιπρόεδρος, συναντήθηκαν χθες με τη διοίκηση του συνδέσμου τυφλών. Με την ευκαιρία της χθεσινής παγκόσμιας ημέρας λευκού μπαστουνιού, ο Μάκης Κρεμύδας πρόεδρος του συνδέσμου είπε τα εξής: «Η 15η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα λευκού μπαστουνιού κι εμείς όπως κάθε χρόνο αυτή την ημέρα προσπαθούμε να προάγουμε τα προβλήματα των ατόμων με προβλήματα όρασης, με μειωμένη όραση και τύφλωση. Το πρωί ξεκινάμε (έγινε χθες), αρχικά για να δείξουμε ότι μία ιδιωτική εταιρία μεταφοράς του κόσμου, από τα αστικά λεωφορεία της πόλης μας, για το σύστημα που εγκατέστησε με ηχητική αναγγελία των στάσεων, το πόσο αυτό μας εξυπηρετεί, μας βοηθάει στην αυτονόμηση του καθενός, για να κινηθεί στην πόλη, καθώς επίσης αυτό που κάνουμε σήμερα είναι το να ευαισθητοποιήσουμε τους οδηγούς που ήδη έχουνε αλλάξει, πάρα πολύ από τότε, που προσπαθούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι κι εμείς έχουμε δικαιώματα, ότι κι εμείς πρέπει ν΄ αυτονομούμαστε και να μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα στην πόλη. Αυτή την καλή συνεργασία να την προάγουμε σήμερα εδώ, ενώπιον και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ευχαριστούμε που είστε κοντά μας».

Διαβάστε επίσης