Ο Π. Αγανικόλας ζητά ενημέρωση – Θα παραιτηθεί από το αξίωμα εάν αποδειχθεί κάποια απάτη

 Ο Π. Αγανικόλας ζητά ενημέρωση –  Θα παραιτηθεί από το αξίωμα εάν αποδειχθεί κάποια απάτη

Το Σεπτέμβριο του 2012 ο Αρτέμης Σώρρας παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων. Από κοινού με τον Εμμανουήλ Λαμπράκη και μέσω της οργάνωσης END (End National Debt) κατέθεσαν επίσημη πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους. Η επιστολή τους κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στον υπουργό Οικονομικών. Η ΤτΕ δρομολόγησε έρευνα για το θέμα και καθώς επρόκειτο για χρηματοοικονομικά προϊόντα του αμερικανικού δημοσίου, απευθύνθηκε στο υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ. Σε έγγραφο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο εστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος και αποκαλύφθηκε από το «Έθνος της Κυριακής», γίνεται λόγος για «προϊόν απάτης» και συνιστάται στην ελληνική πλευρά να «επικοινωνήσει με τις διωκτικές αρχές».

Ο Παράσχος Αγανικόλας, υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με την παράταξη «Ε4 Καβάλας» που έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, κλήθηκε χθες το πρωί να σχολιάσει τα σχετικά με τον κ. Σώρρα δημοσιεύματα των εφημερίδων κι όπως μας εξήγησε ζητά από την πολιτεία, τους θεσμούς και τα ΜΜΕ όπως του κοινοποιηθούν τα επίσημα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους. Εάν οι ισχυρισμοί που δημοσιεύθηκαν αληθεύουν, κατά την άποψη του κ. Αγανικόλα θα πρέπει να κινηθεί εισαγγελική διαδικασία και να υπάρξει διαφάνεια. Στον ίδιο τον Παράσχο Αγανικόλα πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε.

Απαντώντας στο σχόλιο ότι πλέον αμφισβητείται το «οικοδόμημα» του κ. Σώρρα επί του οποίου βασίστηκαν κάποιοι πολίτες και είτε μετείχαν σε δημοτικούς συνδυασμούς, είτε ψήφισαν τις παρατάξεις, ο κ. Αγανικόλας τόνισε: «Τίποτε δεν αμφισβητείται, διότι η εφημερίδα που δημοσίευσε το κείμενο ανήκει ιδιοκτησιακά στον κ. Μπόμπολα, εις βάρος του οποίου ο Αρτέμης Σώρρας έχει καταθέσει μήνυση. Η δική μου πρόθεση, να ελεγχθεί δηλαδή η οικονομική πρόταση Σώρρα, δεν αναιρείται. Ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και προκειμένου να πεισθώ, θα πρέπει θεσμικά να μου κοινοποιηθούν επίσημα έγγραφα».

Ο Παράσχος Αγανικόλας χωρίς να ενημερωθεί μέσω επίσημων εγγράφων δεν είναι σε θέση να συμπεράνει εάν η οικονομική πρόταση Σώρρα αποτελεί προϊόν απάτης. Προ λίγων ημερών ο κ. Αγανικόλας επικοινώνησε με τον κ. Σώρρα και του εξήγησε ότι εάν καταθέσει εκ νέου την πρόταση ώστε αυτή να συζητηθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τότε θα πρέπει να έρθει στην Καβάλα προκειμένου να παραθέσει τα επιχειρήματά του. Πάντως, ο Αρτέμης Σώρρας ταξιδεύει στις ΗΠΑ χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ζητήσαμε από τον κ. Αγανικόλα να μας απαντήσει τι σκοπεύει να πράξει εάν τα στοιχεία περί απάτης που δημοσιεύθηκαν τελικά επαληθευθούν και μας είπε: «Αρχικά θα καταθέσω μήνυση εις βάρος εκείνων που μας είπαν ψέματα κι ακόλουθα θα ζητήσω εξηγήσεις από τους θεσμούς της πολιτείας που δεν προστάτευσαν επαρκώς τους Έλληνες πολίτες. Εάν ωστόσο πρόκειται για εκστρατεία συκοφαντίας και λάσπης εις βάρος του κ. Σώρρα, τότε θα κινηθώ δικαστικά εναντίον όσων το έπραξαν. Με τις λέξεις δεν μπορούμε να παίζουμε εάν θέλουμε να θεωρούμαστε σοβαροί άνθρωποι. Στην περίπτωση που αποδειχθεί άνθρακας ο θησαυρός της προτάσεως Σώρρα, αυτονόητα θα παραιτηθώ από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου Καβάλας».

Ο Παράσχος Αγανικόλας μας ενημέρωσε επίσης ότι ο έβδομος κατά σειρά δήμαρχος της χώρας που έχει υπογράψει υποστηρίζοντας την πρόταση Σώρρα είναι ο Θανάσης Κοσματόπουλος, του δήμου Σερβίων & Βελβεντού της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με πληθυσμό 15.000 κατοίκους. Ενώ δύο ανεξάρτητοι βουλευτές με ερώτησή τους ζητούν την επίσημη τοποθέτηση του υπουργού για την υπόθεση Σώρρα.

Διαβάστε επίσης