• 19 Μαΐου 2024,

Η Άννα Μαρία Μπότσαρη στο 9ο δημοτικό σχολείο

 Η Άννα Μαρία Μπότσαρη στο 9ο δημοτικό σχολείο

Γιορτή για το σκάκι οργανώθηκε χθες στην αυλή του 9η δημοτικού σχολείου Καβάλας στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου. Ήταν μία γιορτή που διοργάνωσε η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Συμμετείχαν τα παιδιά, αλλά και αρκετοί γονείς των μαθητών.

Το σκάκι γενικότερα προοδεύει στο 9ο Δημοτικό σχολείο, στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου, χάρις στο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών. Ξεχωρίζει μάλιστα η σκακιστική ομάδα του δημοτικού σχολείου, με δάσκαλο και στο σκάκι τον κ. Μιχάλη Κούντα.

Το μάθημα του σκακιού εντάχθηκε ως μάθημα στην ευέλικτη ζώνη και έτσι πολλοί μαθητές παίζουν σκάκι τακτικά στο 9ο δημοτικό σχολείο.

Υπό αυτές τις συνθήκες η διεύθυνση του σχολείου προσκάλεσε χθες την Άννα Μαρία Μπότσαρη, γυναίκα γκραντ μαστερ στο σκάκι, Καβαλιώτισσα στην καταγωγή.

Έλαβε μέρος σε αγώνα σκακιστικής επίδειξης παίζοντας με τα περισσότερα παιδιά του σχολείου. Τα μέλη δε της σταθερής σκακιστικής ομάδας του 9ου δημοτικού σχολείου φορούσαν ομοιόμορφες μπλούζες δηλώνοντας ταυτόχρονα με αυτή του μαθητή και την ιδιότητα του σκακιστή.

Η Άννα Μαρία Μπότσαρη ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη για το γεγονός. Κοντά της ήταν κι εκπρόσωποι του σκακιστικού ομίλου Καβάλας. Η κα Μπότσαρη είπε τα εξής: «Είναι πάντα πολύ όμορφο να παίζεις με παιδιά και να τους δίνεις τη δυνατότητα να έχουνε ένα κίνητρο ακόμα για ν΄ ασχοληθούνε με το σκάκι. Χαίρομαι ιδιαίτερα, πάντα όταν έρχομαι στην πόλη μου, όπου γίνονται τέτοιες προσπάθειες και βλέπω να έρχονται τόσα πολλά παιδιά που αγαπούνε το σκάκι. Ελπίζω τέτοιες εκδηλώσεις να έχουνε κάθε χρόνο όλα τα σχολεία».

ΕΡ: Είσαι πάντα διαθέσιμη σε τέτοιες εκδηλώσεις;

ΑΠ: «Εννοείται, πάντα. Για την πόλη μου πάντα».

 

Διαβάστε επίσης