Ηρεμία τον Ιούνιο στην αγορά

 Ηρεμία τον Ιούνιο στην αγορά

Ικανοποιημένος δήλωσε χθες στην εφημερίδα μας ότι είναι, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης, μια και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος τα μέλη του εμπορικού συλλόγου, το σύνολο των μικρομεσαίων δεν λειτούργησαν τις επιχειρήσεις τους. Ίδια ήταν η εικόνα σε όλη την Ελλάδα αν και τα καταστήματα σούπερ μαρκετ διέφεραν και φέτος, αφού λειτούργησαν κανονικά από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον εμπορικό σύλλογο τηλεφώνησε δεκαπέντε μέρες πριν από την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος εκπρόσωπος σούπερ μάρκετ ενημερώνοντας το σύλλογο ότι το σούπερ μάρκετ δε θα λειτουργήσει, αν προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίσει ο εμπορικός σύλλογος Καβάλας. Ενώ ο εμπορικός σύλλογος Καβάλας πρότεινε αργία τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ λειτούργησε κανονικά.

Στο μεταξύ ηρεμία θα υπάρχει στην αγορά τον Ιούνιο, καθώς δεν υπάρχουν εκπτώσεις, δεν υπάρχει λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, μόνο προσφορές δύναται να κάνει κάθε επαγγελματίας κι αυτό μόνο αν καταθέσει αίτημα και λάβει σχετική άδεια από το πρωτοδικείο.

Αυτό στο οποίο ελπίζουν οι καταστηματάρχες της Καβάλας είναι πια στον τουρισμό, ο οποίος κάθε μέρα κάνει αισθητή περισσότερο την παρουσία του με την ταυτόχρονη βελτίωση του καιρού που γίνεται κάθε μέρα και περισσότερο καλοκαιρινός.

Ενδιαφέρον έχει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο εμπορικός σύλλογος Σερρών, γιατί και στην πόλη των Σερρών όλοι οι μικρομεσαίοι δεν λειτούργησαν τις επιχειρήσεις τους, τη Δευτέρα εορτή του Αγίου Πνεύματος. Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών έχει ως εξής:

 

Το  100% άγγιξε η συμμετοχή  των Εμπορικών καταστημάτων Σερραϊκών και καταστημάτων που έχουν τις έδρες τους εκτός Σερρών στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών για την μη λειτουργία της αγοράς των Σερρών την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015 εορτή του Αγ.  Πνεύματος .

Οι Σερραίοι έμποροι ( και οι έμποροι γειτονικών πόλεων όπως πληροφορηθήκαμε ) αντιστάθηκαν στα ΦΕΚ των προηγούμενων Κυβερνήσεων τα οποία δυστυχώς συνεχίζει να εφαρμόζει έως σήμερα και η σημερινή  αριστερή και πολλά υποσχόμενη Κυβέρνηση .

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους και το καταναλωτικό κοινό για την στήριξη της απόφασής μας και του αγώνα που δίνουμε ενάντια στις 7 Κυριακές και στις τοπικές αργίες που καταργήθηκαν, για να κρατήσουμε τα καταστήματά μας , τα οποία θα προσφέρουν θέσεις εργασίας στα παιδία μας αύριο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους  θεσμούς και την όποια συμφωνία υπογραφεί από τις δύο πλευρές εγκριθεί από την Βουλή των Ελλήνων , θα επισκεφτούμε τον Υπ. Οικονομίας, κ Σταθάκη , όπου θα ζητήσουμε να αυτονομηθεί το Υπ. Ανάπτυξης. Επίσης θα του ασκήσουμε πίεση ώστε να εφαρμόσει τις προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την κατάργηση των 7 Κυριακών και την επαναφορά των 2 Κυριακών, καθώς και το δικαίωμα ορισμού των 5 τοπικών αργιών στους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους και στους  Αντιπεριφερειάρχες ώστε να μην δημιουργείται αυτή η αναστάτωση στις τοπικές αγορές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                      Η Γ. Γραμματέας

Μπαλίτης Ιωάννης                            Μηλίγκα Κυριακή

 

Διαβάστε επίσης