Η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται

 Η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται

Στη δεύτερη εβδομάδα της είναι από χθες η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα. Τα ποσοστά συμμετοχής είναι παντού υψηλά, κατάσταση πρωτοφανής και μη αναμενόμενη.

Στην Καβάλα οι 70 περίπου γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην πόλη της Καβάλας, στη Χρυσούπολη, την Ελευθερούπολη και τη Θάσο συνεχίζουν την κινητοποίηση με υψηλό φρόνημα, ενότητα και συντονισμένη δράση.

Όπου υπάρχουν ιατρεία του ΕΟΠΥΥ υπάρχει στο νομό μας προσωπικό ασφαλείας. Σήμερα στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των γιατρών, στις εγκαταστάσεις του ΕΟΠΥΥ στην πρώην κλινική «ΜΗΤΕΡΑ» κοντά στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

«Ούτε το υπουργείο ξέρει τι κάνει» είπε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Νομού Καβάλας Αντώνης Αντωνιάδης. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η απεργία να συνεχιστεί και μετά τις εννέα Δεκέμβρη. «Κι εμείς δεν περιμέναμε» τόνισε «τέτοια αντιμετώπιση από το υπουργείο».

Ο κ. Αντωνιάδης είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Η απεργία προχωράει κανονικότατα. Πανελλαδικά τα ποσοστά είναι πάνω από 90% και τοπικά κοντεύουμε αυτά τα ποσοστά. Άλλοτε είμαστε σ΄ αυτά, άλλοτε λίγο χαμηλότερα».

ΕΡ: Είσθε ικανοποιημένος από τους συναδέλφους σας εδώ στην Καβάλα;

ΑΠ: «Και βέβαια. Μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς. Δεύτερη βδομάδα απεργίας η οποία θα συνεχιστεί μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου».

ΕΡ: Λειτουργεί ο ΕΟΠΥΥ με προσωπικό ασφαλείας;

ΑΠ: «Γι αυτό με βρίσκεται εδώ. Έχω βγάλει ήδη προσωπικό ασφαλείας. Με τις ειδικότητες. Είναι πέντε αυτές και οι οποίες εξυπηρετούν τον κόσμο, παθολόγο, καρδιολόγο, χειρουργό, παιδίατρο, οδοντίατρο και το απόγευμα ένας παθολόγος. Άρα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται».

 

 

Διαβάστε επίσης