• 2 Μαΐου 2024,

Η αποστολή του Βαρουφάκη ήταν η δραχμή !

 Η αποστολή του Βαρουφάκη ήταν η δραχμή !

Οι δηλώσεις Βαρουφάκη απο την ημέρα που απομακρύνθηκε απο την κυβέρνηση επιβεβαιώνουν τον αρνητικό ρόλο που έπαιξε αυτούς τους πέντες μήνες στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές παρασύροντας ακόμα και τον πρωθυπουργό στο χείλος της … δραχμής.

Σύμφωνα με αυτά που δηλώνει και γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο δεν ήταν μόνο σχέδιο του Σόϊμπλε ένα GREXIT αλλα και του ίδιου αφού προετοιμαζόταν και είχε προτείνει ΄έξοδο απο την ζώνη του ευρώ και ένα παράλληλο νόμισμα.

Σε ένα μεγάλο βαθμό το οτι φτάσαμε κυριολεκτικά να σώσουμε την χώρα απο μια καταστροφική επιστροφή στον άγνωστο πλέον κόσμο της δραχμής με ανυπολόγιστες συνέπειες οφείλεται στον Γιάνη Βαρουφάκη που πήγαινε σε όλα τα Eurogroup στις Βρυξέλες με διάθεση ρήξης.

Αυτό εξάντλησε τους δανειστές και κυρίως τους υποστηρικτές του λόμπι της δραχμής που βρήκανε πάτημα στην αρνητική διάθεση του πρώην υπουργού οικονομικών να βάλουν σε λειτουργία το plan b ΄που όλοι γνωρίζουμε τις περιείχε και στην κυριολεξία απέτρεψε με προσωπική του προσπάθεια ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έπρεπε μέσα σε 17 ώρες συνεδρίασης να χτίσει απο την αρχή την εμπιστοσύνη ανάμεσα σε εμάς και τους εταίρους που τόσο εύκολα είχε γκρεμίσει ο Βαρουφάκης τους τελευταίους πέντε μήνες.

Είμασταν απελπιστικά μόνοι σε μια μάχη απο την οποία στην κυριολεξία παιζόταν  το μέλλον της χώρας μας.

Αυτοί που πιστεύουν ακόμα οτι ο δρόμος της δραχμής είναι ένας εύκολος δρόμος και κακώς δεν τον διαλέξαμε κάνουν μεγάλο λάθος.

Μην αφήνουν το θυμικό τους να τους παρασύρει σε εφιαλτικά σενάρια.

Και στην τελική ρε λεβέντες δανειζόμαστε και δεν δανείζουμε λεφτά.

Ξέρετε κανέναν να δανείζει λεφτά χωρίς να ζητάει κάτι ;

Μόνοι μας φτάσαμε στο σημείο να μας κάνει κουμάντο ο Σόϊμπλε.

Στο Eurogroup του Σαββάτου οι υπουργοί οικονομικών των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών της ευρωζώνης δείξανε στον Τσακαλώτο τι θα γινόταν στην Ελλάδα σε περίπτωση άτακτης χρεωκοπίας και για τον λόγο αυτό ο άνθρωπος είχε απανωτές τάσεις λιποθυμίας.

Ολοι γνωρίζανε σε θεωρητικό επίπεδο τι θα γινόταν αν η Ελλάδα έφευγε απο το ευρώ αλλα κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν στην πραγματικότητα.

Ο Βαρουφάκης με τους άγαρμπους χειρισμούς τους αποδυνάμωσε την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και οδήγησε την χώρα μια ανάσα απο τον οικονομικό αφανισμό.

Όλοι έχουν χρέος στην φάση που είμαστε να στηρίξουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές για να μπορέσουμε να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη τους.

Τα μέτρα δεν είναι εύκολα αλλα είναι η μόνη λύση.

Μετά την σύνοδο κορυφής αμέσως μετά το δημοψήφισμα η απόφαση των Ευρωπαίων ήταν GREXIT και για τον λόγο αυτό όλες οι δηλώσεις των ηγετών και κυρίως της Μέρκελ δεν αφήνανε και πολλά περιθώρια για συμφωνία.

Για τον λόγο αυτό και είχανε συγκαλέσει σύνοδο κορυφής όχι μόνο των χωρών που μετέχουν στην Ευρωζώνη αλλα όλων των χωρών της Ε.Ε.

Ο Τσίπρας τους χάλασε τα σχέδια έχοντας στο πλευρό του Γαλλία και Ιταλία.

Πηγαίναμε με 200 πάνω σε ένα τοίχο που μας είχανε στήσει  οι Ευρωπαίοι και τελευταία στιγμή μπορέσαμε να πατήσουμε φρένο και να αποφύγουμε την μετωπική σύγκρουση.

Απο την Τρίτη και μετά το πρώτο πλάνο για τους Ευρωπαίους ήταν η έξοδο της χώρας απο την Ευρωζώνη προσωρινά ή μόνιμα.

Ο Σόϊμπλε είχε δουλέψει πάνω στο αυτό τον προγραμματισμό εξόδου της χώρας και κατέβασε ολόκληρη έκθεση στις Βρυξέλες.

Ο κόσμος μπορεί να περίμενε μια καλύτερη συμφωνία αγνοώντας τον πραγματικό κίνδυνο η χώρα το πρωί της Δευτέρας 13 του  μήνα να μείνει απροστάτευτη εκτός ευρώ.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο έχουν στο μυαλό τους όλοι αυτοί που θέλουν να πάμε στην δραχμή για να γλυτώσουμε τα μέτρα.

Δεν πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην χώρα αυτή ;

Δεν πρέπει να περιορίσουμε το κράτος ;

Δεν πρέπει να μάθουμε να ζούμε χωρίς δανεικά ;

Να πάμε στην δραχμή μόνο και μόνο για να αποφύγουμε τα μέτρα τις μεταρρυμθίσεις και να συνεχίσουμε να ζούμε λάθος μέσα στην διαφθορά ;

Αν πιστεύετε οτι είναι λύση η δραχμή για να τυπώνουμε τα λεφτά που σίγουρα δεν θα μας φτάνουν τότε ΟΚ.

Το θέμα είναι οτι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η προσπάθεια της χώρας για δημοσιονομική προσαρμογή πήγε πίσω και δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος της προσπάθειας των ελλήνων πήγε στο κάδο απορριμάτων.

Εκεί που αρχίσανε να βλέπουμε φως στο τούνελ έγιναν λάθος χειρισμοί που μας δημιουργήσανε άλλη μια μεγάλη κρίση αυτή των τραπεζών και μας φέρανε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Αν αυτό που έκανε προχθές ο Τσίπρας το έκανε απο την πρώτη μέρα της εκλογής του σίγουρα η χώρα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση και το ΜΝΗΜΟΝΙΟ που θα υπογράφαμε για να έχουμε συμφωνία θα ήταν πιο ήπιο.

Αυτή την στγμή πληρώνουμε τους τσαμπουκάδες του Βαρουφάκη που απο την πρώτη στιγμή της υπουργοποίησης του είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του την δραχμή.

Τώρα όσο αφορά τον καιρο προς το τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία ανεβαίνει και πλέον μπορούμε να μιλάμε για ένα ακόμα μίνι – καύσωνα που μπορεί να μας συνοδεύσει όλο το Σαββατοκύριακο.

Πάντως ακόμα και μέχρι σήμερα το βράδυ το σεντονάκι το θέλεις.

Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14 γιατί οι καιροί που ζούμε είναι και δύσκολοι και πονηροί και ύποπτοι.

Τώρα χρειάζεται ομοψυχία αποφαισιστικότητα και αποτελεσματικότητα.

Οταν το πάρουμε απόφαση οτι πρέπει να αλλάξουμε αυτό το κράτος και να  το βελτιώσουμε τότε ίσως και να κάνουμε κάτι.

Λοιπόν αυτά και για σήμερα.

Καλημέρα και το νού σας !

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης