• 21 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι άγνωστο το μέλλον του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Κυβέρνηση. Πιθανότερο είναι να αποχωρήσει και από την θέση του Υπουργού και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό για την Καβάλα θα είναι ένα κακό νέο. Γίνεται σε μια στιγμή  που ο Υπουργός είχε αρχίσει να ενημερώνεται πραγματικά, να ασχολείται σωστά με τον ΤΑΡ και το πλωτό LNG. Αν όμως αντικατασταθεί τότε όλα από την αρχή… Όσο για τα στρατόπεδα, τώρα με το νέο μνημόνιο ένα είναι σίγουρο. Ο Στρατός δεν θα δώσει τίποτα άνευ τιμήματος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αν την προτιμήσει σε σχέση με τους ιδιώτες.

 

Οι ιχθυοπώλες της δημοτικής αγοράς επισκέφθηκαν εκτάκτως χθες το μεσημέρι τη Δήμαρχο. Την ρώτησαν για τις προθέσεις της σχετικά με τον περιορισμό του δακτυλίου εντός του οποίου απαγορεύονται νέα ιχθυοπωλεία. Η Δήμαρχος επανέλαβε τις γνωστές απόψεις. Τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει από μέρος της κανένας αιφνιδιασμός. «Μην ακούτε τα λόγια του κόσμου» είπε η κ. Τσανάκα κι έτσι οι ιχθυοπώλες έφυγαν από το γραφείο της ικανοποιημένοι με τα όσα άκουσαν.

 

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας συνεχίζει την φύλαξη του μνημείου αφιερωμένο στους Εβραίους Καβαλιώτες. Αυτό γίνεται αντιληπτό κυρίως τις βραδινές ώρες. Μήνυμα προς κάθε «ανήσυχο» που θα ήθελε να το πλήξει. Πλήττοντας ταυτόχρονα την ιστορία της Καβάλας, τα συμφέροντα του τόπου.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Δημωφέλειας Θόδωρος Τζατζάρης σχολιάζει με χιούμορ στο facebook (αν και δε το συνηθίζει) τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις: «Καλησπέρα αγαπητοί μου, φίλες και φίλοι. Το είδαμε κι αυτό. Στην απομυθοποίηση της Αριστεράς αναφέρομαι. Τι άλλο θα δούμε. Μια πομφόλυγα ήταν που έσκασε θεαματικά και δεν πρόλαβα να βγάλω καμία φωτογραφία να σας αναρτήσω για να δείτε το θέαμα. Από το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, προσγείωση στην απόλυτη πραγματικότητα. Παρακολουθούσα τα τελευταία χρόνια τις κολοτούμπες [πολιτικές] που αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο, αλλά η τελευταία ήταν καταπληκτική. Βαθμολογήθηκε με άριστα από όλους τους κριτές. Και τώρα εμείς που μεγαλώσαμε στην εποχή που κυριαρχούσε η θεωρία του Μαρξ, τι θα λέμε στις επερχόμενες γενιές; Τι δίδαγμα θα στείλουμε στους Αριστερούς του Νότου;».

 

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις της Αλεξάνδρας Τσανάκα στο διαδίκτυο (ακόμη και χθεσινές απογευματινές) δείχνουν ξεκάθαρα ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με τη συμφωνία, την οποία όπως προκύπτει θα καταψηφίσει. Προβάλλει μάλιστα τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

 

Ακόμη και χθες ο Δήμος Καβάλας μετέθεσε για αργότερα αυτόν τον μήνα διαγωνισμούς και δημοπρασίες επειδή αυτοί που ήθελαν να συμμετάσχουν δήλωσαν κώλυμα λόγω της τραπεζικής αργίας. Χθες η Δημωφέλεια έκανε κανονικά το διαγωνισμό της για το έργο μόνωσης της ταράτσας της Δημοτικής Αγοράς ενώ ο ΟΛΚ εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση για την απαραίτητη εγγυητική επιστολή στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του παρκινγκ του ΝΟΚ. Οι εγγυητικές- αναφέρει- θα προσκομιστούν 5 μέρες μετά το τέλος της τραπεζικής αργίας. Κατά τα άλλα η ίδια διαδικασία εξελίσσεται κανονικά.

 

Θα προλάβει ο Δήμος Καβάλας να προμηθευτεί και να εγκαταστήσει σε παραλία του φέτος το Καλοκαίρι τον ειδικό μηχανισμό που θα επιτρέπει να μπαίνουν στη θάλασσα και άτομα με ειδικές ανάγκες; Κάνει ότι μπορεί, όλα θα εξαρτηθούν από την γραφειοκρατία. Χθες η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Εταιρία της Πάτρας θα προμηθεύσει την βοηθητική διάταξη αντί του ποσού των 40.000 ευρώ περίπου.

 

Ευχάριστη έκπληξη για την τοπική αγορά. Χθες το απόγευμα η κίνηση ήταν αυξημένη. Μια πιο προσεκτική ματιά ήταν ενδιαφέρουσα για τα όσα αποκάλυπτε. Την κίνηση δημιούργησαν κυρίως οι επισκέπτες της πόλης, έλληνες και ξένοι. Σε συνδυασμό με τις θερινές εκπτώσεις που χθες ήταν μόλις στη δεύτερη τους μέρα.

===================================================================================

«Νοιώθω υπερήφανος που ανήκω στη ΝΔ»

Από τον πρόεδρο της Δημοτικής Οργάνωσης ΝΔ Καβάλας Μανώλη Φρατζεσκάκη λάβαμε την ακόλουθη επιστολή, σχολιασμό των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων:

Η συμφωνία «έκλεισε». Τα αποτελέσματα της θα τα μάθουμε αναλυτικά τις επόμενες μέρες όταν ειδικευτεί μέσω των εφαρμοστικών νόμων.

Πάντως δυο σταθερές υπάρχουν. Τα μέτρα θα είναι σκληρά ,σκληρότερα από τα δυο προηγούμενα μνημόνια και η χώρα παραμένει στο ευρώ,που ήταν το ζητούμενο!  Η όλη διαδικασία απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι η ΝΔ παραμένει η υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη της πατρίδας ,η εθνική σπονδυλική στήλη όπως την χαρακτήρισε ο εθνάρχης Κ.Καραμανλής.

Δεύτερη φορά που βάζει πλάτη για την Ελλάδα παραμερίζοντας σκέψεις για πολιτικά κομματικά οφέλη. Να θυμίσω την πρώτη φορά τότε που ο Σαμαράς αλλάζοντας πολιτική μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου χάνοντας 22 βουλευτές και έχοντας μεγάλες απώλειες στα ποσοστά του κόμματος. Να γιατί νοιώθω υπερήφανος που ανήκω στην ΝΔ ,το δεύτερο σπίτι μου!

Και κάτι ακόμη. Η «πλάκα» περί Βαρουφάκη ότι είναι υπεύθυνος αυτός και μόνον για το ότι φθάσαμε ως εδώ πρέπει να τελειώνει. Ο Βαρουφάκης δεν έκανε του κεφαλιού του. Εντολές αυτού που τον έχρισε Υπουργό Οικονομικών εκτελούσε. Ο Τσίπρας έχει την αποκλειστική και κύρια ευθύνη. Δική του ιδιοκτησία το μνημόνιο τέρας. Τον βολεύει να το φορτωθεί ο τελειωμένος Γιάνης. Δεν θα του κάνουμε το χατίρι. Ο Τσιπρας τα εμπνεύστηκε όλα. Από την ανατροπή Σαμαρά μέσω της μη εκλογής Πρόεδρου Δημοκρατίας ,το πρόγραμμα «απάτη» της Θεσσαλονίκης με το οποίο κέρδισε τις εκλογές,  μέχρι το καταστροφικό δημοψήφισμα.

 

Διαβάστε επίσης