• 17 Μαΐου 2024,

Η γιορτή της ΕΛ.ΑΣ. και τα νέα της Διεύθυνσης – Αστυνομικό δελτίο

 Η γιορτή της ΕΛ.ΑΣ. και τα νέα της Διεύθυνσης – Αστυνομικό δελτίο

Η αστυνομία γιόρτασε τον προστάτη της, Άγιο Αρτέμιο. Οι εκδηλώσεις έγιναν στην Καβάλα, το Σάββατο, όπου πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον ιερό ναό Αποστόλου Παύλου, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος.

Ακολούθησε δεξίωση στο ξενοδοχείο Ωκεανίς.

Τόσο στη δοξολογία όσο και στη δεξίωση η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων ήταν παλιοί αστυνομικοί, απόστρατοι της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας.

Στην εκκλησία επίσης παραβρέθηκαν οι βουλευτές Καλαντζής, Κλειτσιώτης, Πασχαλίδης, οι αντιπεριφερειάρχες Γρανάς και Παπακοσμάς, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νίκος Ίμβρος, ο αντιδήμαρχος Νέστου, Φίλιππος Αφεντούλης.

Στη δεξίωση σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ν. Ίμβρος και ο Γιάννης Πασχαλίδης, που κατά γενική ομολογία κατάφεραν να πιάσουν το νόημα της εποχής, από τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση και η πολιτική της κυβέρνησης και στο προσωπικό της ελληνικής αστυνομίας.

Στο μεταξύ από σήμερα Δευτέρα επανέρχεται στα καθήκοντά του ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας, Αβραάμ Κοσκερίδης. Απουσίαζε περίπου ένα μήνα λόγω σεμιναρίων, διάστημα στο οποίο αντικαταστάθηκε από τον αστυνομικό υποδιευθυντή Γιώργο Γκράνα.

Στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας, το καλοκαίρι μετατέθηκαν ή επέστρεψαν από αστυνομικά τμήματα του νομού, αρκετοί νέοι αξιωματικοί. Έτσι το πρόβλημα έλλειψης αξιωματικών έχει αντιμετωπισθεί με μεγάλη επιτυχία.

Για παράδειγμα νέος διοικητής στο αστυνομικό τμήμα είναι ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος που επίσης απουσιάζει σε σεμινάριο και θ΄ αναλάβει καθήκοντα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

 

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) διαρρήξεις καταστημάτων στην Καβάλα

 

Εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας δύο (2) διαρρήξεις καταστημάτων της πόλης.

Ειδικότερα, μετά από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψαν τα στοιχεία δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 22 και 25 ετών, οι οποίοι την 23-8-2012, διέρρηξαν κατάστημα της Καβάλας, αφαιρώντας από το εσωτερικό του ένα πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των 1.240 Ευρώ και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Από τη συνέχεια της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι ο 22χρονος, την 9-8-2012, διέρρηξε ένα ακόμη κατάστημα της πόλης, από όπου και αφαίρεσε ένα (1) φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και 350 Ευρώ.

Οι δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

 

Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη στις (19-10-2012) το πρωί, επί της Εγνατίας Οδού (στο ύψος του χωριού Ταύρης), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Δύο (2) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, δύο (2) υπήκοοι Ιράκ και δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου που οδηγούσε ο 30χρονος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν:

-Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

-Ένα (1) κινητό τηλέφωνο

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

 

 

Σύλληψη τριών (3) διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν στις (18-10-2012) το πρωί, στην Εθνική Οδό Διδυμοτείχου – Αλεξανδρούπολης (ύψος Μάνδρας), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 18χρονος υπήκοος Αφγανιστάν και ένας 26χρονος υπήκοος Ιράκ και μία 22χρονη ημεδαπή, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, το βράδυ της Τετάρτης (17-10-2012), οι αστυνομικοί εντόπισαν, στην παρέβρια περιοχή του Διδυμοτείχου Έβρου, μια ομάδα τεσσάρων (4) ατόμων, η οποία καθοδηγούνταν από δύο (2) διακινητές και τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Το πρωί της επόμενης ημέρας (18-10-2012), η ομάδα με τους δύο διακινητές κατευθύνθηκε προς το ΚΤΕΛ Διδυμοτείχου, όπου η 22χρονη τους προμήθευσε έξι (6) εισιτήρια με προορισμό την Αλεξανδρούπολη και ακολούθως επιβιβάστηκαν όλοι στο λεωφορείο.

Στη συνέχεια, στην Εθνική Οδό Διδυμοτείχου – Αλεξανδρούπολης (ύψος Μάνδρας) οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το λεωφορείο και συνέλαβαν τους τρεις (3) διακινητές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης