ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Επίσκεψη στα Λουτρά των Ελευθερών έκαναν χθες το πρωί 30 περίπου άνθρωποι, μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών που διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση των εγκαταστάσεων. Ζήτησαν επίσης να μην αλλοιωθεί η εικόνα της περιοχής, να διατηρηθούν τρία ιστορικής σημασίας κτίρια. Αυτό το θέμα θα κριθεί την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στην Αθήνα. Όλες αυτές οι αντιδράσεις διατυπώνονται με μεγάλη καθυστέρηση μιας που η δημόσια διαδικασία για την εκμίσθωση των Λουτρών από ιδιώτη ολοκληρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι από την Πρωτοβουλία των Πολιτών απουσιάζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Οι περισσότεροι χθεσινοί επισκέπτες προέρχονται από την Καβάλα. Στην Καβάλα ήταν την Παρασκευή και το Σάββατο ο πρώην Υπουργός Γιώργος Φλωρίδης. Είχε επαφές με στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαίωσε την κινητικότητα που υπάρχει ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα, το οποίο θα βρίσκεται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ. Πρόταση για την προσωρινή λειτουργία του ιδρύματος Αγία Μαρίνα μέχρι το Καλοκαίρι προετοιμάζει ο Δήμαρχος Καβάλας. Κρίσιμη θα είναι η συζήτηση του θέματος με τον Υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο το Σαββατοκύριακο. Ο κ.Παναγιωτόπουλος υπόσχεται οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος αφού έχει αναλυτική ενημέρωση για την οικονομική του κατάσταση. Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του ΥΕΝ Κώστας Μουτζούρης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Καβάλα την Παρασκευή ότι άρχισε η διαδικασία για την ανάκληση της απόφασης Παμπούκη με την οποία η χερσαία ζώνη στο νέο λιμάνι μειώνεται στα 14 από τα 77 στρέμματα. Η συγκεκριμένη δήλωση δικαιώνει τις απόψεις του Δήμου Καβάλας στη δικαστική του διαμάχη με τον ΟΛΚ.

 

Το θέμα χρήσης πεζοδρομίων στην Ομόνοια μαζί με όλα τα άλλα θέματα της αγοράς συζητούν το μεσημέρι στο Όσκαρ Δήμαρχος και έμποροι. Το πρωί συνέντευξη τύπου συνταξιουχικών σωματείων για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ετοιμάζουν στην Καβάλα την Πέμπτη. Το απόγευμα η συντονιστική επιτροπή κατά των νέων οικονομικών μέτρων οριστικοποιεί τις επόμενες της κινήσεις. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει διαμαρτυρία την Κυριακή, στην παρέλαση για την 28η Οκτώβρη. Βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην Καβάλα το απόγευμα του Σαββάτου. Σε ορισμένες περιπτώσεις η διακοπή του ρεύματος διήρκεσε μιάμιση ώρα. Στην Κύπρο βρίσκεται από χθες ο Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωγόπουλος. Θα μιλήσει σε συνέδριο της Κυπριακής Προεδρίας για την ανεργία. Δύο διαρρήξεις σε καταστήματα τον περασμένο Αύγουστο εξιχνίασε η Ασφάλεια Καβάλας. Δράστες είναι δύο άνδρες 22 και 25 ετών. Συνεδριάζει το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Αρχίζει το απόγευμα διήμερο σεμινάριο του ΤΕΕ ΑΜ για τον νέο οικοδομικό κανονισμό.

 

Συνεχίζονται το απόγευμα στην Δ. Βιβλιοθήκη τα σεμινάρια τοπικής ιστορίας. Σημερινοί εισηγητές είναι οι καθηγητές Βουζανίδου και Παληκίδης. Εξόρμηση καθαρισμού του δάσους του Προφήτη Ηλία έκανε χθες νέος σύλλογος κατοίκων της ίδιας περιοχής. Η ομάδα των Παραμυθάδων αναλαμβάνει πρωτοβουλία μέσω δωρεών, να δημιουργήσει παιδική βιβλιοθήκη στην Παιδόπολη και στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας.

 

Μεγάλη νίκη του ΑΟΚ χθες στον Βόλο με 2-0 επί της Νίκης. Η ομάδα του Κώστα Βασιλακάκη ισοβαθμεί με τον Πανσερραϊκό στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Την Τετάρτη ματς κυπέλλου με τον Τηλικράτη, το Σαββατοκύριακο ρεπό. Η Ένωση ηττήθηκε από τον Πανελευσινιακό. Εκτός από τον Γκαγκαλούδη, πιθανή είναι η απόκτηση του Αμερικανού Γκράντι. Την Τετάρτη η Ένωση θα παίξει στην Καλαμίτσα για την Βαλκανική Λίγκα με την Μπέογκραντ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης