• 8 Μαΐου 2024,

Η γνωστή αισιοδοξία των εκπροσώπων της ΒΦΛ

 Η γνωστή αισιοδοξία των εκπροσώπων της ΒΦΛ

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο εργοστάσιο των λιπασμάτων ενημερωτική συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση της εταιρίας που εκπροσωπούνταν από το Διευθυντή του εργοστασίου Γιάννη Τσάρα, το σωματείο των εργαζομένων, που εκπροσωπουνταν από το διοικητικό του συμβούλιο και τους τοπικούς φορείς.

Στο ραντεβού προσήλθαν οι βουλευτές, Ντίνος Κλειτσιώτης, Γιάννης Πασχαλίδης, ο υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Αρχέλαος Γρανάς και Γιώργος Γερομάρκος, ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής κι ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης.

Ο Γ. Τσάρας που χειρίστηκε το θέμα των διαπραγματεύσεων με τη ΔΕΠΑ, είχε τον πρώτο λόγο στη συζήτηση. Όπως είπε σήμερα το πρωί έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανασόπουλο, με τον οποίο θα συνεχίσει την διαπραγμάτευση.

Ο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή το ταμείο αποκρατικοποιήσεων είναι ο μεγαλομέτοχος της ΔΕΠΑ, άρα έχει λόγο στην ρύθμιση που επιδιώκει η βιομηχανία με αυτήν. Όπως είπε ο Γ. Τσάρας η βιομηχανία μπορεί να δώσει στη ΔΕΠΑ 4 εκατομ. ευρω και να ξεπληρώσει μέσα από την παραγωγική διαδικασία της πώλησης λιπασμάτων άλλα 3 εκατομ. ευρώ, μέχρι τον προσεχή Μάη.

Ταυτόχρονα μέχρι το Μάιο του 2013 η εταιρία θα προσπαθήσει να βρει επενδυτή, είτε αυτός ν΄ αναλάβει το μάνατζμεντ είτε ν΄ αγοράσει εξ ολοκλήρου την εταιρία.

Η ΒΦΛ αισιοδοξεί ότι τώρα που αρχίζει η καλλιεργητική περίοδος οι πωλήσεις της θα αυξηθούν θεαματικά, θα έχει ταμειακή άνεση, να πληρώνει με συνέπεια τη ΔΕΠΑ. Επειδή όμως πρόκειται για ρύθμιση επί παλαιότερης ρύθμισης κι επειδή η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ προχωρά, σημαντικό ρόλο θα παίξει η άποψη του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, άρα είναι κρίσιμο το σημερινό ραντεβού με τον κ. Αθανασόπουλο.

Όλοι όσοι άκουσαν το Γ. Τσάρα έμειναν από τη συνάντηση περισσότερο αισιόδοξοι, απ΄ ότι σε αυτήν προσήλθαν. Άπαντες αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν, ξέρουν ότι η βιομηχανία δια των εκπροσώπων της είναι σταθερά αισιόδοξη, αλλά παρόλα αυτά τα προβλήματα οριστικά δε λύνονται.

Πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν για το τι θα γίνει το Μάιο, στην περίπτωση που δε βρεθεί επενδυτής.

Στην ίδια συνάντηση τέθηκε το θέμα των απλήρωτων προμηθευτών, καθώς η εταιρία οφείλει κι άλλα χρήματα σε τοπικές εταιρίες και ιδιώτες με τους οποίους συνεργάζεται. Επ΄ αυτού ο κ. Τσάρας απάντησε ότι κι αυτά τα ζητήματα τακτοποιούνται.

Όλοι περιμένουν να μάθουν τι θα γινει στο σημερινό ραντεβού με τον κ. Αθανασόπουλο, ενώ οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου είναι έτοιμοι να πιέσουν προκειμένου η συμφωνία που υπάρχει να οριστικοποιηθεί στο σημερινό ραντεβού.

 

 

Διαβάστε επίσης