• 17 Μαΐου 2024,

Η διαφορά του πρώτου και το μούδιασμα του δεύτερου

 Η διαφορά του πρώτου και το μούδιασμα του δεύτερου

Υπάρχει απο το αποτέλεσμα των εκλογών και κυρίως την μεγάλη διαφορά του πρώτου ΣΥΡΙΖΑ απο την δεύτερη Νέα Δημοκρατία ένα μούδιασμα λόγω του ότι ο λαός μετά απο αρκετά χρόνια τακτοποίησε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το παλιό και έδωσε φόρα στο καινούργιο που εκφράζει κατά την γνώμη του ο Αλέξης Τσίπρας.

Η διαφορά των 7,5 μονάδων ενός κόμματος που είναι πλέον και αυτό ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ,υπογράφοντας ένα απο τα πιο δύσκολα και ανηφορικά ΜΝΗΜΙΟΝΙΑ, στέλνει ένα μήνυμα στον πολιτικό κόσμο του τόπου οτι ο λαός θέλει να πάει έστω και στα δύσκολα με νέα πρόσωπα και νέο αίμα.

Ο δικομματισμός έχει τελειώσει οριστικά και έχει τελειώσει και το παρακράτος που είχε χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια και τολμώ να πω οτι σε πάρα πολλές περιπτώσεις λειτουργούσε καλύτερα και απο το κανονικό κράτος.

Ήρθε η ώρα που οι βολεμένοι ξεβολεύονται και όλοι οι αθλητές θα πρέπει να ξεκινήσουν την κούρσα απο την αφετερία χωρίς ευνοϊκές μεταχειρίσεις και διακρίσεις.

Ο Τσίπρας όταν έλεγε καθόλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οτι παλεύει για να νικήσει και να ξεμπερδεύει με το παλιό είχε δίκιο και έχει δίκιο να πανυγηρίζει γιατί κέρδισε αντιλήψεις ανθρώπων που είχανε μάθει μια ζώη να ζούνε απο το σύστημα  χωρίς να προσφέρουν τίποτα.

Σίγουρα δεν είναι όλοι έτσι και σίγουρα οι περισσότεροι ψηφοφόροι τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ που ψηφίζανε τα δύο αυτά  κόμματα χωρίς αντάλλαγμα δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα και με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Πρόβλημα θα έχουν οι βολεμένοι που είχανε μάθει να έχουν μια σχέση πελατειακή με αυτό το κράτος που τελείωσε οριστικά το βράδυ της Κυριακής.

Υπο αυτή την έννοια η νίκη του Τσίπρα είναι μεγάλη και καταλαβαίνετε γιατί είναι μεγάλο και το μούδιασμα των αντιπάλων του.

Βουλευτές που είχανε εκλεγεί 3 και 4 φορές με το κόμμα τους ήρθε η ώρα να κάτσουν και λίγο στην άκρη.

Ο λαός θέλει καινούργια πρόσωπα , καινούργιες ιδέες και άλλη κουλτούρα.

Η διαφορά των 7,5 μονάδων έστειλε το μήνυμα οτι η Ελλάδα τελειώνει οριστικά με την Ελλάδα του δικοματισμού , με την Ελλάδα των βολεμένων και των λαμόγιων.

Να που η κρίση μας βοήθησε να δούμε και πιο πέρα απο το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία , μας έδωσε την αφορμή να ψάξουμε για το καινούργιο το διαφορετικό που θα μας δώσει ελπίδα και προοπτική.

Ο Τσίπρας πλέον έχει το παιχνίδι στα χέρια του και μπορεί να αλλάξει το σύστημας της ομάδας, να το κάνει πιο επιθετικό ή και πιο αμυντικό.

Έχει την ευκαιρία του.

Μακάρι να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες του ελληνικού λαού και να μην γίνει και αυτός μετά απο μερικούς μήνες ίδιος ή ακόμα και χειρότερος απο αυτούς που αντικατέστησε.

Η νίκη που πέτυχε ήταν σπουδαία και δεν θα πρέπει να την χαραμίσει για μικροπολιτικές σκοπιμότητες όπως κάνανε και οι προηγούμενοι.

Θα πρέπει πάνω απο όλα να βάλει το καλό της χώρας και οχι να βολέψει και αυτός με την σειρά του τους δικούς του.

Αυτή την Ελλάδα την Κυριακή το βράδυ την αφήσαμε πίσω οριστικά θέλουμε να πιστεύουμε.

Αυτό δεν θα πρέπει να το ξέχασει ούτε μια μέρα απο την τετραετία που έχει μπροστά της η συγκυβέρνηση.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλα τα μεγάλα συμφέροντα πολέμησαν με κάθε τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον ίδιο τον Τσίπρα που θέλανε πάση θυσία να κρατήσουν μακριά απο το Μαξίμου.

Το γεγονός οτι και μεριά μερικά 24άωρα πρίν απο την Κυριακή της κάλπης προσπαθούσαν να κερδίσουν το παιχνίδι των εντυπώσεων με δημοσκοπήσεις που παρουσιάζανε και είχανε ορισμένες την Νέα Δημοκρατία ακόμα και πρώτο κόμμα.

Αναγκάστηκαν να μας πούνε οι ίδιες εταιρίες την αλήθεια απο την Πέμπτη και μετά γιατί η Κυριακή της αλήθειας είχε φτάσει.

Η αντιπολίτευση του τύπου “ψευταράκος” και “πονηρούλης” ανήκει στο παρελθόν.

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία όσα κόμματα επιθυμούν να διεκδικήσουν την κυβέρνηση της χώρας να κάνουν την αυτοκριτική τους , να αφήσουν πίσω τους τους πολιτικούς παλαιάς κοπής και να ΄δώσουν χώρο και χρόνο σε νέους ανρθώπους.

Υπάρχουν σε όλα τα κόμματα και ήρθε η ώρα να βγούνε μπροστά.

Αυτό είναι το μήνυμα των εκλογών της Κυριακής.

Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών είναι βέβαια η Λαϊκή Ενότητα που κατάλαβε οτι τελικά είναι πολύ λιγότεροι.

Το ποσοστό των ανθρώπων που θέλουν επιστροφή στην δραχμή και ψηφίσανε την Λαϊκή Ενότητα είναι ελάχιστοι και περνάνε στο ντούκου.

Το γεγονός οτι η Λαϊκή Ενότητα δεν μπήκε στην βουλή έστειλε ένα ακόμα μήνημα σε όλους αυτούς που πιστεύανε οτι για την χώρα δεν υπάρχει  η επιλογή της δραχμής ή του εθνικού νομίσματος που εσκεμμένα το λέγανε.

Γενικότερα η εκλογική αυτή αναμέτρηση ήτανε γεμάτη μηνύματα τα οποία καλούνται όλα τα κόμματα να αναλύσουν και να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα..

Κάπου εδώ είμαστε και για σήμερα.

Ο καιρός έκανε μικρό γύρισμα αλλα τίποτα το ιδιαίτερο.

Η αίσθηση είναι οτι ο Σεπτέμβρης θα είναι ένας πολύ καλός μήνας απο καιρικής άποψης και θα μας αφήσει με καιρικές συνθήκες πολύ φιλικές χωρίς φαινόμενα.

Ο Οκτώβρης σύμφωνα με τα ημερομήνια θα είναι βροχερός και απο τον Νοέμβρη και μετά θα αρχίσει να πέφτει σταδιακά και η θερμοκρασία.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης