Η δραματική επόμενη μέρα στον ΑΟΚ -Κοινό μυστικό η πρόταση για το 6%

 Η δραματική επόμενη μέρα στον ΑΟΚ -Κοινό μυστικό η πρόταση για το 6%

Πατέρας Άνθιμος: « Υπαίτιος για τον υποβιβασμό είναι ο Γιώργος Τσοκτουρίδης».

Τσοκτουρίδης: « Ας πουν από ποιους έπαιρναν εντολές»

Τσάκας: « Εγώ δε δημιούργησα χρέη, αυτοί τα δημιούργησαν»

Σωτηρόπουλος: « Ο Τσοκτουρίδης μου είπε ότι είχε πρόταση για το 6%»

 

Γεμάτη ένταση ήταν η χθεσινή μέρα για τον ΑΟΚ. Το ραδιόφωνο της Πρωινής, φιλοξένησε δηλώσεις από ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν τον τελευταίο καιρό σε διοικητικές καταστάσεις. Ο καθένας έβγαλε τα συμπέρασμα του.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από τα λεγόμενα τους.

 

*Πατέρας Άνθιμος: « Μαχαιριά στην καρδιά μου»

Ερώτηση: Φύγατε πριν τελειώσει το ματς με τον Τύρναβο. Δεν το αντέξατε.

Απάντηση: Έφυγα πολύ στεναχωρημένος, έχοντας πολλές αναμνήσεις καλές αλλά αυτή ήταν η τελευταία μαχαιριά που πήρα στην καρδιά μου. Επί 35 χρόνια είμαι κοντά στην ομάδα, με όλα αυτά που περάσαμε κατά χρονικά διαστήματα.

Ερώτηση: Ποιοι φταίνε για αυτή τη μαχαιριά στην καρδιά;

Απάντηση: Θα είμαι καυστικός σε ορισμένα πρόσωπα αλλά παράλληλα αληθινός. Από τη στιγμή που ενεργά ενεπλάκη στον ΑΟΚ, για μένα υπαίτιος στη δικιά μου τη ψυχή, για τον υποβιβασμό στη Γ` Εθνική, είναι ο Γιώργος Τσοκτουρίδης.

Βαριά κουβέντα αλλά θα την αναλύσω. Δε θα του αφαιρέσω το δίκαιο. Σίγουρα βοήθησε τον ΑΟΚ και τον συγχαίρω που έτρεξε και έφερε την ομάδα από τη Δ` Εθνική, στη Β`.

Το κακό ξεκίνησε από πέρσι. Αυτός δήλωνε τότε στις δύσκολες στιγμές ότι είναι μπασκετικός και όχι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και ότι βρέθηκε τυχαία σε αυτό το πόστο και για να ξεφύγει κάποιες στιγμές μας έλεγε ότι εγώ την ομάδα δε τη θέλω, θα τη ρίξω.

Να δώσει το 6 % στον Ερασιτέχνη για να γίνει αυτός μεγαλομέτοχος και να τρέξει την ομάδα. Από την πλευρά του Ερασιτέχνη, είχαμε τη συμπαράσταση. Ηταν δίπλα μας, ο Ερασιτέχνης στο τρέξιμο που κάναμε. Μαζεύανε χρήματα. Αυτές οι οφειλές αποσκοπούσαν κάπου αλλού.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, εμείς ξεκινήσαμε τον ΑΟΚ ιδανικά για τα δικά μας, τα δεδομένα. Μ` ένα μειονέκτημα ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες συγκεκριμένες μεταγραφές. Πήραμε παιδιά, που ήταν ικανά παιδιά.

Είχαμε έναν πρόεδρο που έλεγε ότι δεν βάζει ούτε μια δραχμή. Εμείς πονούσαμε τον ΑΟΚ.

Όταν εμείς ξεκινήσαμε αυτή τη σεζόν, πληρώσαμε Δήμο, πληρώσαμε ΙΚΑ, ότι πληρώσαμε και κάναμε ότι κάναμε, γιατί η ομάδα δόθηκε σε αυτούς με μια άλλη συμφωνία;

Ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν τη συμφωνία με ανθρώπους που δεν ήταν Καβαλιώτες;

Τον Δεκέμβριο έφυγε η ομάδα της νέας διοίκησης. Τότε εμείς που πονάμε για τον ΑΟΚ, που ματώσαμε για τον ΑΟΚ, θελήσαμε να βοηθήσουμε με μια ομάδα σωτηρίας. Παρόλα αυτά την επόμενη ημέρα φάνηκε μια άλλη ομάδα. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Τσάκα.

Εμείς ως ομάδα σωτηρίας θα βάζαμε κάποια χρήματα σε κάποιους τομείς που θα είχε αναλάβει ο καθένας μας. Η ομάδα θα σωνόταν. Η προσπάθεια μας, ήταν 100% σίγουρη.

Δε συζητούσαμε για μεταγραφές. Δεν είχαμε οικονομικές δυνατότητες. Εμείς θα πληρώναμε όλες τις υποχρεώσεις. Πιστεύω ότι μερικοί θέλουν να παίξει ο ΑΟΚ στη Γ` Εθνική».

 

*Βλάσης Τσάκας: « Καταθέσαμε προσφυγή για να δικαιωθούμε»

Ερώτηση: Τι έχετε να πείτε για το όσα ακούστηκαν;

Απάντηση: Εγώ δεν θα μπω σε περίεργες μεταφυσικές η παγανιστικές απόψεις. Είναι ορισμένα σε μια σφαίρα που εγώ δεν μπορώ να πλησιάσω. Εκ των υστέρων ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Είχαν προσδιοριστεί το Γενάρη ότι θα χρειαζόταν 20.000 για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα και να κάνουμε μεταγραφές. Αλλά 20.000 ήθελε μόνο Δήμος και 31.000 το ΙΚΑ, μη υπολογιζόμενο και η εφορία.

Χρειαζόταν περίπου 60.000. Που 20 και που 60.

Εγώ δεν δημιούργησα χρέη, αυτοί τα δημιούργησαν. Τον Αύγουστο έγιναν μεταγραφές επειδή πληρώσαμε εμείς και κάναμε ρυθμίσεις. Μην ακούω μπούρδες και αερολογίες.

Ο ΑΟΚ είναι στη Β` Εθνική και εκεί θα συνεχίσει. Καταθέσαμε προσφυγή. Εμένα δεν μου αρέσουν οι μαϊμούδες. Από παντού δέχθηκα πόλεμο. Δεν είχαμε καμία συμπαράσταση από κανέναν. Ηταν αντίξοες οι συνθήκες. Παλέψαμε μόνοι μας. Κάναμε τεράστια λάθη, άλλα όχι μηχανορραφίες. Εχουμε χάσει τη μπάλα.

Αποτύχαμε 100% στο αγωνιστικό. Θα χρεωθώ 100% αυτή την πτώση, όπως θα χρεωθώ και αυτή την παραμονή. Τότε ας δούμε αυτοί τι θα λένε.

Η πρώτη προσφυγή έχει κατατεθεί. Παίζουμε όλα τα χαρτιά. Δεν είδα στα δυο τελευταία παιχνίδια να υπάρχει πάθος και τσαμπουκάς από τους παίκτες. Παίζαμε με μια ομάδα που ήρθε για τουρισμό και δεν υπήρχε ΑΟΚ, στο β` μέρος».

 

*Γιώργος Τσοκτουρίδης: « Έβλεπα ότι κάποιοι με κοροϊδεύουν»

Ερώτηση: Τελικά κ. Τσοκτουρίδη είχατε πρόταση να δώσετε το 6% σε συγκεκριμένα άτομα του Ερασιτέχνη;

Απάντηση: Ας μας πούνε οι Πατέρες από πού έπαιρναν εντολές;

Ποιοι έδιναν τις κατευθύνσεις για τον ΑΟΚ; Μήπως κάποιοι φίλοι τους; Είναι εις βάρος τους που το κρύβουν. Για ποιο λόγο βάλανε κάποια χρήματα στον ΑΟΚ; Γιατί φοβούνται;

Θα είναι προς τιμήν τους, να το πούνε. Είχαμε παρεμβάσεις εκτός Καβάλας. Να υπήρχε πρόταση για να μετακινηθεί κάποιο ποσοστό από εμένα, δε θα μπορούσε να μετακινηθεί από αυτούς που γνωρίζουν οι ίδιοι. Δεν έχει νόημα. Εμένα η πρόθεση μου, όταν είδα ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν έτσι όπως μου είχαν υποσχεθεί ορισμένοι, θέλω να απαλλαγώ από το 48% που κατέχω και η πρόθεση μου ήταν να το δώσω στον Ερασιτέχνη. Αυτό ήταν το σκεπτικό μου. Έβλεπα ότι η πορεία της ομάδας ήταν φθίνουσα.

Άνθρωποι που παλαιότερα βρισκόταν κοντά μου, με κοροϊδεύανε. Εγώ ήθελα να απαλλαγώ από το μαρτύριο.

Ο Ερασιτέχνης αρνήθηκε. Οι μετοχές οι δικές μου, δίνονται δύσκολα. Δεν εκτιμήθηκε η προσπάθεια μου από κάποιους ανθρώπους. Αντιλήφθηκα σε κάποια στιγμή, ότι άκουγα κούφια λόγια. Δεν έχω πικρία για κανέναν. Βάλανε το υστέρημα τους. Εγώ πιστεύω ότι θα μετανιώσουν για την επιθετικότητα τους, προς το πρόσωπο μου»

 

*Μιχάλης Σωτηρόπουλος: « Αρχικά στον Ερασιτέχνη δεν ήξεραν για την πρόταση στον Τσοκτουρίδη»

Ερώτηση: Τελικά θα ειπωθούν κάποιες αλήθειες για τον ΑΟΚ;

Απάντηση: Τελείωσε η εποχή με τα υπονοούμενα για τον ΑΟΚ. Ολόκληρο βιβλίο πρέπει να γραφτεί για το φταίει στον ΑΟΚ. Μας καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ σε Ερασιτεχνική κατηγορία. Για πολιτικές σκοπιμότητες επέστρεψε ο ΑΟΚ σε επαγγελματική κατηγορία. Έγινε πολύ πρόχειρα, χωρίς να μπορέσει η ομάδα να σταθεροποιηθεί και να σταθεί στα πόδια της.

Ο Βλάσης Τσάκας πούλησε παραμύθι η έφαγε παραμύθι και το πούλησε μετά. Αυτό δεν μπορώ να ξέρω. Οι επιλογές που έκανε έδειξαν ότι είναι… άμπαλος. Ο Τιζάι που έφερε και έπαιζε σε ποδόσφαιρο σάλας;

Το επιτελείο Τσάκα είχε και απίθανους τύπους. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή, το καλοκαίρι.

Ο κ. Τσοκτουρίδης με πήρε τηλέφωνο στις 2 Ιανουαρίου, ήταν αργία και με ρώτησε να ξέρω την πρόταση του Ερασιτέχνη. Αυτή την πρόταση την έκανε για το 6% κάποιος άλλος που ασχολείται με τα ΜΜΕ. Μάλιστα ο Γιώργος έλεγε ότι θα του δώσει το 6% για να δέσει με το 45% και να διοικήσουν την ομάδα. Αρχικά θα λειτουργούσαν με 20.000 της επιχορήγησης.

Οι φίλοι μου στον Ερασιτέχνη δεν είχαν καμία πρόθεση να διοικήσουν τον ΑΟΚ. Αυτούς που ξέρω εγώ. Δεν ήξερε κανένας τίποτα και μάλιστα δεν πέρασε στο διοικητικό συμβούλιο. Απερρίφθη πανηγυρικά.

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης