Συνεδρίαση παρουσία Χαράλαμπου Χρυσανίδη

 Συνεδρίαση παρουσία Χαράλαμπου Χρυσανίδη

Παρουσία του πρώην δημάρχου Ελευθερών Χαράλαμπου Χρυσανίδη, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν πολλά, περισσότερα από είκοσι. Αυτό για το οποίο έγινε πολύ συζήτηση, ήταν θέμα που αφορούσε τον πρώην δήμαρχο με την επαγγελματική του ιδιότητα. Δηλαδή η δημοπράτηση του έργου αποκατάσταση κτηρίων στο χερσαίο τείχος στο λιμάνι, για την εγκατάσταση πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ανάπλαση του ακάλυπτου χώρου τους.

Όπως αποδείχτηκε οι δύο εταιρίες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, διαφώνησαν και η μία κατέθεσε προσφυγή, για μία υπεύθυνη δήλωση, μέρος των δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στον ίδιοι διαγωνισμό.

Για αρκετή ώρα η οικονομική επιτροπή συζητούσε πως πρέπει να κατατίθεται οι υπεύθυνες δηλώσεις κι αν πρέπει να υπογράφονται χωριστά ανά σελίδα ή αν η υπογραφή, εφόσον το κείμενο της υπεύθυνης δήλωσης συνεχίζεται και στην πίσω όψη της, η υπογραφή πρέπει να μπει εκεί. Σημαντικές δηλαδή λεπτομέρειες που ελάχιστο ενδιαφέρον έχουν για το ευρύ κοινό.

Τελικά η οικονομική επιτροπή δέχθηκε την προσφυγή της κοινοπραξίας Χρυσανίδης – Τσολακίδης. Η κοινοπραξία θα εκτελέσει το έργο, με έκπτωση 48%.

Εγκρίθηκαν επίσης τα πρακτικά, ανοίχθηκαν οι οικονομικές προσφορές, για τον διαγωνισμό προμηθευτή φαρμακευτικού υλικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, νομικών προσώπων κ.λ.π.

Η προμηθεύτρια εταιρία είναι του κ. Παπαθανασίου, προερχόμενη από την πόλη της Καβάλας.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η πραγματογνωμοσύνη για να αποσυρθεί στο τελωνείο Θεσσαλονίκης, παλαιό μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας του Δήμου Καβάλας.

Έγινε δεκτή δωρεά από το σούπερ μάρκετ Ντισκάουντ της εταιρίας Εγνατία Α.Ε. Πρόκειται για τρόφιμα μεταξύ των οποίων και ζάχαρη, αξίας 5200 ευρώ, τρόφιμα που θα ενισχύσουν το κοινωνικό παντοπωλείο.

Τέλος εγκρίθηκαν 5.000 ευρώ για ηλεκτροδότηση της νέας παροχής της ΔΕΗ στη Νέα Καρβάλη, που θα εξυπηρετεί το κτήριο του παιδικού σταθμού που θα λειτουργεί εκεί.

 

 

 

Διαβάστε επίσης