Άσχημα νέα για τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ

 Άσχημα νέα για τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ

Χθες το πρωί η διοίκηση του σωματείου των εργαζόμενων στην ΔΕΥΑ Καβάλας, πήρε στα χέρια της το δικόγραφο με το οποίο επιβεβαίωσε την απόφαση του δικαστηρίου, δηλαδή την απόρριψη της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είχε κατατεθεί από το σωματείο, είχε δικασθεί στην Καβάλα πριν από έναν περίπου μήνα. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Καβάλας ζητούσαν και ζητούν να μην υποστούν νέα μείωση του μισθού τους, στρεφόμενοι δηλαδή κατά του νόμου 40/93.

Σήμερα το μεσημέρι, σε συνέχεια της γνωστοποίησης της απόφασης το σωματείο πραγματοποιεί γενική συνέλευση. Ορισμένοι από τους εργαζόμενους φαίνεται ότι διάβασαν την απόφαση του δικαστηρίου. Έλεγαν ότι η απόφαση υιοθετεί τις απόψεις που κατέθεσε γραπτώς στο ίδιο δικαστήριο η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, το γεγονός θα επιβεβαιωθεί μάλλον σήμερα, τότε η παρέμβαση στη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της διοίκησης ΔΕΥΑΚ, αποδεικνύεται ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόρριψη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων. Σημειώνουμε ότι η κύρια αγωγή, όπως λέγεται στη γλώσσα των νομικών, εκκρεμεί και θα συζητηθεί μεταγενέστερα.

Για τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΚ το θέμα ήταν μεγάλης σημασίας και όπως έλεγαν λίγο μετά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, γι΄ αυτούς ήταν μεγάλη έκπληξη, οι γραπτές προτάσεις που κατέθεσε η δικηγόρος εκπρόσωπος της επιχείρησης, οι οποίες όπως άφηναν να εννοηθεί ήταν εντελώς αντίθετες με τις απόψεις που υποστήριξαν στο δικαστήριο όπου κατέθεσαν ως μάρτυρες εκπρόσωποι της διοίκησης της ΔΕΥΑ Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης