• 5 Μαΐου 2024,

Η δρομολόγηση υδροπτέρυγου αναβάθμισε την εξυπηρέτηση

 Η δρομολόγηση υδροπτέρυγου αναβάθμισε την εξυπηρέτηση

Ικανοποιημένος δήλωσε ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας Νίκος Τσιλογεώργης από τις υφιστάμενες συνθήκες στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καβάλας με το νησί της Θάσου. Όπως μας εξήγησε, η δρομολόγηση του υδροπτέρυγου σαφώς κι αναβάθμισε την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Ο κ. Τσιλογιώργης αναγνώρισε ότι δεν προτιμούν πολλοί το υδροπτέρυγο για τις μετακινήσεις τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διανύουμε τη χειμερινή περίοδο, στο γεγονός ότι λόγω οικονομικής κρίσης οι επιβάτες έχουν μειώσει τις περιττές μετακινήσεις τους, αλλά και στο γεγονός ότι το εισιτήριο είναι ελαφρώς ακριβότερο συγκριτικά με το εισιτήριο των φέρυ μποτ. Ωστόσο, ο κ. Τσιλογιώργης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η έναρξη της τουριστικής περιόδου θα αυξήσει την κίνηση και τα έσοδα του υδροπτέρυγου.

Η Θασιακή Ένωση, μας ενημέρωσε ο πρόεδρός της, κάθε χρόνο αποστέλλει στο υπουργείο ναυτιλίας ετήσιες προτάσεις για το σύνολο της δρομολογιακής περιόδου. Το αίτημα προς τις ναυτιλιακές εταιρείες των φέρυ μποτ για την ακτοπλοϊκή γραμμή Πρίνου – Καβάλας είναι να παραμείνει ίδιος όλο το έτος ο αριθμός των δρομολογίων, όπως αυτός διαμορφώνεται κατά τη θερινή περίοδο. Η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή πρέπει να διατηρηθεί λειτουργική κι αυτή θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα όλων των φορέων. Ειδικά όταν από την πορθμειακή γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα ακόμη και μέσα στο χειμώνα εκτελούνται καθημερινά 18 δρομολόγια.

Προς το παρόν αναμένεται η έλευση του νέου πλοίου της εταιρείας Μητσόπουλου, που σύμφωνα με τις πληροφορίες σε 1,5 μήνα θα ενταχθεί στην πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερη αμφίπλωρα σκάφη της χώρας και θα είναι το  πρώτο καινούργιο πλοίο ύστερα από πολλά χρόνια που θα εξυπηρετήσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Διαβάστε επίσης