• 18 Μαΐου 2024,

Πρώτη μέρα του νέου προϊστάμενου

 Πρώτη μέρα του νέου προϊστάμενου

Πρώτη μέρα στη νέα θέση του χθες για τον καινούριο προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, κ. Κώστα Μπαντίκο. Τα καθήκοντά του για τα επόμενα δυομιση χρόνια τ΄ ανέλαβε τη Δευτέρα που ήταν στην Κομοτηνή για να λάβει οδηγίες από τον περιφερειακό προϊστάμενο εκπαίδευσης.

Χθες εγκαταστάθηκε στο νέο του γραφείο στη θέση του Γιώργου Κουράκου, τον οποίο διαδέχθηκε. Ο κ. Κουράκος επιστρέφει στο σχολείο, στο μάθημα. Θα διδάσκει στο σχολείο του στην Ξάνθη.

Τον κ. Κώστα Μπαντίκο επισκέφθηκαν πολλοί εκπαιδευτικοί για να του ευχηθούν καλή επιτυχία. Βρίσκεται όπως κι ο ίδιος αναγνώρισε σε περίοδο προσαρμογής.

Στο ίδιο γραφείο εργάζονταν πριν από χρόνια ως προϊστάμενος του 1ου γραφείου εκπαίδευσης πρωτοβάθμιας Καβάλας. Στην εφημερίδα είπε τα εξής: «Να ξεκινήσουμε από το γεγονός, ότι όπως όλοι γνωρίζουμε, περνάμε κάποιες όχι ευχάριστες στιγμές όσον αφορά την καθημερινότητά μας, εννοώ οικονομικά, τα προβλήματα, όλα αυτά, είναι δύσκολες οι μέρες. Αυτό είναι δεδομένο, το λαμβάνουμε υπόψη μας, αλλά θέλοντας στα πλαίσια κινούμενων μ΄ αυτό, να κάνουμε ότι είναι καλύτερο δυνατόν, ούτως ώστε τα παιδιά να παίρνουν την εκπαίδευση που πρέπει να πάρουν. Άρα μέλημά μας θα είναι να ελαχιστοποιήσουμε όσον το δυνατόν τα προβλήματα που μπορούν να παρουσιάζονται, σ΄ ένα πνεύμα συνεργασίας,  με όλους τους συναρμόδιους εκπαιδευτικούς, γονείς, φορείς, με στόχο όπως προείπα να παρέχουμε την εκπαίδευση, όσον το δυνατόν σε καλύτερο επίπεδο».

ΕΡ: Χρειαστήκατε χρόνο προσαρμογής ή έχετε την εμπειρία;

ΑΠ: «Πάντα όταν πάει κάποιος σε μία θέση, χρειάζεται μία περίοδο προσαρμογής, το ευτύχημα στην περίπτωση μου είναι, ότι έχω υπάρξει και μάλιστα στον ίδιο χώρο εδώ που καθόμαστε, προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Εκπαίδευσης, οπότε και τα σχολεία μου είναι γνωστά και οι συνθήκες θα έλεγε κανείς. Έχω υπηρετήσει και ως σχολικός σύμβουλος στην 4η περιφέρεια Παγγαίου, της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, με έδρα την Ελευθερούπολη. Συνάμα έχω εργαστεί για μία εξαετία για ευρωπαϊκά προγράμματα ως πρεσβευτής υπεύθυνος στην Ανατολική Μακεδονία. Τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως σχολικός σύμβουλος στη 2η περιφέρεια Ξάνθης. Έχουνε αλλάξει κάποια πράγματα όσον αφορά τους νόμους, τις εγκυκλίους κ.λ.π. τα οποία εντάξει, τα παρακολουθούμε. Τα επί μέρους ζητήματα όμως όπως είναι κτηριακά, ζητήματα προσωπικά, έχω ενημερωθεί, έχω μία εικόνα… Ουσιαστικά σήμερα (χθες) είναι η πρώτη μέρα που αναλαμβάνω».

Διαβάστε επίσης