• 1 Μαΐου 2024,

Η εβδομάδα της συμφωνίας ;

 Η εβδομάδα της συμφωνίας ;

Το μόνο σίγουρο είναι οτι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω και να μην δεχτεί σε καμμία περίπτωση μείωση μισθών ή συντάξεων.

Τα παίζει όλα για όλα και έχει για καβάντζα και την προκαταβολή που θα πάρει απο τον Πούτιν ίσως και μέσα στην άλλη εβδομάδα απο την υπογραφή της συμφωνίας  για να περάσει και απο την Ελλάδα ο αγωγός που θα φέρει φυσικό αέριο απο την Ρωσία στην Ευρώπη.

Τα 3 με 5 δις που υπόσχεται ο Ρώσος πρόεδρος άμεσα είναι μόνο ένα μέρος απο τα λεφτά που θα κερδίσει η Ελλάδα απο αυτή την ιστορία.

Ο Τσίπρας πήρε χαμπάρι οτι με τους εταίρους δεν οδηγούν πουθενά οι συζητήσεις και οτι οι διαπραγματεύσεις πάνε για ναυάγιο και έκανε το άνοιγμα προς της Ρωσία για να εξασφαλίσει ρευστό και να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος πληρώνοντας μισθούς και συντάξεις.

Αυτό βέβαια αποτελεί μια προσωρινή λύση και θα πρέπει με κάθε τρόπο να βρεθεί μια ορσιτική εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μπορέσουμε να έχουμε μια υγιή και ομαλή έξοδο απο την εποχή των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Καλά είναι αυτά τα ανοίγματα προς Ρωσία αλλα δεν γίνεται να πορευτούμε μακροπρόθεσμα έτσι εκτός και να αποφασίσουμε να αλλάξουμε το άρμα πάνω στο οποίο είναι η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες ολόκληρες. Κάποια στιγμή με κάποιο τρόπο θα πρέπει να τα βρούμε και με τους εταίρους μας αλλιώς ποιό είναι το νόημα της Ένωσης ;

Ο Τσίπρας με την συμφωνία για το πέρασμα του αγωγού που θα μεταφέρει ρώσικο φυσικό αέριο στην Ευρώπη σπάει κατα κάποιο τρόπο τον τσαμπουκά των δανειστών αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι λύνεται και το πρόβλημα. Είναι σίγουρο οτι οι νέες αυτές συμμαχίες της ελληνικής κυβέρνησης θα δημιουργήσουν και νέους εχθρούς και θα αλλάξουν τους όρους τους παιχνιδιού.

Παρά τις διαφωνίδες και τις διαρροές απο την πλερά των δανειστών για οριστικό ναυάγιο και ειλημμένη απόφαση για έξοδο της χώρας μας απο το ευρώ είμαστε αισιόδοξοι οτι έστω και στις καθυστερήσεις θα υπάρξει συμφωνία.

Ηρθε η ώρα να κάνουν πίσω επι της ουσίας και οι δανειστές και για τον λόγο αυτό υπάρχουν αυτά τα προβλήματα.

Νομίζετε οτι είναι εύκολο να κάνει πίσω ο εγωϊσταράς ο Σόϊμπλε και η παρέα του ;

Θα μας πάνε στα κόκκινα μέχρι να καταλάβουν οτι η οικονομική τους τρομοκρατία δεν περνάει και οτι θα πρέπει να αλλάξουν πολιτική απένατι στην Ελλάδα.

Ευτυχώς για εμάς το 2015 δεν είναι ούτε 2010 ούτε 2012.

Μπορεί τα πράγματα να συνεχίζουν να είναι δύσκολα αλλα σίγουρα η Ελλάδα του 2015 δεν έχει καμμία σχέση με την Ελλάδα του 2010.

Η εποχή της τρεχαντήρας έχει περάσει.

Καταλαβαίνετε και εσείς οτι η κυβέρνηση του Τσίπρα αλλα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός λειτουργεί εντελώς διαφορετικά απο ότι οι προκάτοιχοι του αφού χωρίς αναστολές και κόμπλεξ προχωρά σε συμφωνίες που αλλάζουν το οικονομικό περιβάλλον της χώρας ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη φάση που βρίσκεται η οικονομία της χώρα μας αδιαφορώντας μέχρι ένα σημείο για την αλλαγή των συσχετισμών σε παγκόσκιο επίπεδο.

Πλέον “παίζουμε και σε γήπεδα” που δεν τολμούσαμε μέχρι προχθές που είχαμε τις κυβέρμησεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας ούτε απο έξω να περάσουμε που λέει ο λόγος. Μακάρι όλα αυτά να μας βγούνε σε καλό και μέσα απο αυτά τα μονοπότια που για πρώτη φορά περπατά ελληνική κυβέρνηση να αφήσουμε πίσω μας την μιζέρια και την λιτότητα και να περάσουν στην εποχή της ανάτασης και της ανάκαμψης.

Οι έλληνες πάντως που έχουν αρχίσει να παίρνουν χαμπάρι συνεχίζουν και εμπιστεύονται τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα ελπίζοντας οτι όλες αυτές οι κινήσεις θα φέρουν στην Ελλάδα ένα καλύτερο αύριο.

Σε γενικές γραμμές ο καιρός της εβδομάδας θα είναι καλός και άκρως ανοιξιάτικος με θερμοκρασίες εκεί γύρω στους 20 βαθμούς.

Καλό ξεκίνημα και αγάντα.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης