• 19 Μαΐου 2024,

Η εβδομάδα των αποφάσεων για εκκαθάριση και τρέξιμο της ομάδας – Υπάρχει και άλλος ενδιαφερόμενος για τον ΑΟΚ;

 Η εβδομάδα των αποφάσεων για εκκαθάριση και τρέξιμο της ομάδας – Υπάρχει και άλλος ενδιαφερόμενος για τον ΑΟΚ;

Το Σαββατοκύριακο δεν είχαμε κάποια ουσιαστική εξέλιξη στον ΑΟΚ. ο Ερασιτέχνης βρισκόταν σε αναμονή, αλλά δεν είχαμε την ύπαρξη κάποιου νέου ενδιαφέροντος αν και έγιναν και γίνονται κάποιες κινήσεις.
Τα πράγματα έμειναν στην ανακοίνωση των Παλαιμάχων του ΑΟΚ αλλά και τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ντίνος Κανάκης.
Από σήμερα ξεκινάει μια νέα δύσκολη εβδομάδα, όπου ο Ερασιτέχνης να δεν βρεθεί κάτι πολύ γρήγορα, είναι αναγκασμένος να τρέξει την ομάδα. Να τρέξει την ομάδα με προπονητή και παίκτες. Να ξεκινήσει το χτίσιμο της ομάδας. Σύμφωνα με δηλώσεις ανθρώπων του Ερασιτέχνη, γίνονται ήδη επαφές με παίκτες ενώ μαζεύονται κάποια χρήματα.
Σε αυτό το σενάριο, δεν αποκλείουμε να συμμετέχουν μεμονωμένα και ορισμένοι Παλαίμαχοι σε θέσεις που θα αφορούν το τεχνικό κομμάτι.
Πάντως χθες κυκλοφόρησαν οι φήμες, ότι υπάρχει και άλλος ενδιαφερόμενος για τον ΑΟΚ, που ίσως σήμερα συναντηθεί με τον Ερασιτέχνη. Το ενδιαφέρον αυτό, είναι άγνωστο αν καταλήξει σε πρόταση. Ισως και να θέλει να κάνει αρχικά μια διερευνητική επαφή με τον Ερασιτέχνη και μετά να αποφασίσει αν θα κάνει πρόταση η όχι.
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι μέσα από το νομό Καβάλας, ο νέος ενδιαφερόμενος και όχι άσχετος με το ποδόσφαιρο. Ισως η περίπτωση του, να μοιάζει με αυτή του Χάρη Κολλαρά.
Το πιθανότερο είναι να οριστεί ραντεβού ακόμη και σήμερα.
Μάλλον θα ξεκαθαριστεί στη διάρκεια της ημέρας.
Οι μέρες πάντως περνάνε και κάτι πρέπει να γίνει. Μετά τα τελευταία γεγονότα, σίγουρα υπάρχει μια απογοήτευση για τις εξελίξεις.
Οι φίλαθλοι της ομάδας παρακολουθούν ένα σήριαλ, χωρίς τελειωμό. Πολλοί έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους για όλα τα τεκταινόμενα που έχουν συμβεί.
*Συνάντηση για την Εκκαθάριση
Ένα άλλο σοβαρό θέμα που καίει αυτή τη στιγμή τον ΑΟΚ, είναι η διαδικασία να μπει η ομάδα, σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.
Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, ίσως και αύριο, θα υπάρξει συνάντηση του ερασιτέχνη με τους μετόχους, προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού, το τι πρέπει να γίνει.
Η απόφαση θα παρθεί μέσα από γενική συνέλευση, μάλλον των μετόχων. Αυτό είναι για το τυπικό της όλης υπόθεσης.
Το θέμα χρειάζεται να προχωρήσει γρήγορα, πριν χαθεί η μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα.

*Παρέμβαση Σάββα Εμινίδη στους 93, 7
Στην αθλητική εκπομπή του Σαββάτου στους 93, 7, έκανε παρέμβαση μιλώντας για τον ΑΟΚ, αλλά και για την Ενωση, ο πρώην βουλευτής, Σάββας Εμινίδης.
Για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΑΟΚ, τόνισε: « Πως θα τον βρεις τον επενδυτή; Όποιος θέλει να έρθει πρέπει να διασφαλίσει κάποια πράγματα. Για να ξέρει ο κόσμος πρέπει να κάνει ο ΑΟΚ, αυτό που έκανε πέρσι ο Μελισσανίδης πολύ γρήγορα με την ΑΕΚ. Που πάτησε;
Στο νομό του 2012, που πέρασα εγώ. Το νόμο που έκανα το 2012, ο Μελισσανίδης τον έκανε χρήση. Η εκκαθάριση είναι μέσα σε τρεις μήνες. Ο ΑΟΚ από… χθες, ο Ερασιτέχνης όφειλε και οφείλει μέσα από τη τυπική διαδικασία μιας γενικής συνέλευσης, που θα προκαλέσει μόνο για αυτό το θέμα, να πάρει απόφαση, για να γίνει η εκκαθάριση. Να κατατεθεί η αίτηση στο Πρωτοδικείο και να πάει ολοκληρωμένη αυτή η διαδικασία. Αν γίνει αυτό, μπορεί να περάσει κλίμα σε οποιονδήποτε ότι μπορεί να επενδύσει. Τώρα υπάρχει αβεβαιότητα και θα υπάρξει αβεβαιότητα.
Εάν ανέβει στη Β` Εθνική και δεν έχει γίνει η εκκαθάριση, επανέρχεται στο πρότερο καθεστώς της ΠΑΕ, με όλα τα χρέη.
Εάν γίνει η εκκαθάριση και μέχρι τον Μάρτη, ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία από το δικαστήριο και βγει η απόφαση, τότε κλείνει το παλιό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΑΟΚ και πάει με νέα ΠΑΕ.
Τα χρέη προς Εφορία και ΙΚΑ, θα αποδοθούν στους μετόχους της ανάλογης περιόδου.
Η νέα ΠΑΕ ΑΟΚ θα είναι καθαρή, δε γλυτώνουν τα χρέη τα πρόσωπα.
Με τους ξένους παίκτες, αν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση από την FIFA, πριν την εκκαθάριση, τότε το χρέος θα υπάρχει και μετά. Είναι ένα ειδικό καθεστώς. Είναι διαφορετική η λειτουργία από τη FIFA.
Εγώ είμαι με τον ΑΟΚ, από μικρό παιδί. Τρέχαμε παντού με τον σύνδεσμο.
Δε συνεργάστηκα με τον Γερουλάνο και μέσα στη βουλή, τόλμησα και του τα είπα. Τα είχα πει ξεκάθαρα.
Ο κ. Κανάκης σαν πρόεδρος πρέπει να διασφαλίσει κάποια πράγματα. Πρέπει ο Ερασιτέχνης να είναι και σήμερα, θεματοφύλακας αυτής της προσπάθειας.
Δεν θα υπάρχει κανένας επενδυτής αν δεν προχωρήσει η εκκαθάριση.
Αυτό το λέω και το ξαναλέω. Αυτή η ομάδα αξίζει για τη σημαία και το όνειρο, να δώσουμε κάτι παραπάνω όλοι μαζί. Αν η ομάδα στηριχθεί από τους θεσμικούς φορείς και δει ο κόσμος ότι μπορεί να σταθεί, θα έχουμε καλά αποτελέσματα.
Εάν υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που θα μπουν μπροστά, θα βοηθήσουν και οι θεσμικοί φορείς. Κανείς δε θα μπει, όσο υπάρχει αυτό το καθεστώς ομηρίας.
Αν είχες 50 χιλιάρικα και ανέβασες την ομάδα και την άλλη μέρα σου έλεγαν ευχαριστούμε αλλά πρέπει να φύγεις, θα το έκανες;
Για χαζό ψάχνουν;».
Για τη συνάντηση με τον πρόεδρο Κώστα Παπακωνσταντίνου είπε: « Γνωριστήκαμε σε μια πορεία 5 χρόνων που ήταν η ομάδα. Στήριξα και στηρίζω αυτή την προσπάθεια που κάνει.
Μας έφερε το Μπάσκετ μέσα στην πόλη μας, μόνο κέρδος είχαμε από αυτή την ιστορία. Στην Αμαλιάδα ήμασταν 60 ήρωες. Περάσαμε πολλά. Δείξαμε τη δύναμη και στηρίξαμε εκείνη την ημέρα, τη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.
Ηταν μια συνάντηση δυο πιστών φιλάθλων της Ενωσης. Ο πρόεδρος με πήρε τηλέφωνο για να βρεθούμε, να μιλήσουμε. Κάναμε μια κουβέντα πολύπλευρη και μου είπε τα δεδομένα που υπάρχουν.
Υπάρχουν σκέψεις από ΚΑΕ να πάει σε Ερασιτεχνικό τμήμα. Θα δούμε τα δεδομένα. ΑΕΚ και Κόροιβος, χρειάζονται κάποια χρήματα, αλλά δεν ξέρω αν μπορούν να τα βρουν.
Ο Κώστας θέλει στήριξη και θα την έχει. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Ηθικά είμαι μαζί του. Αυτός ξέρει που μπορούμε να βοηθήσουμε. Θα δούμε τα επόμενα βήματα».

 

Διαβάστε επίσης