• 17 Μαΐου 2024,

Η Ελλάδα στον αστερισμό του Αλέξη …

 Η Ελλάδα στον αστερισμό του Αλέξη …

Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε οτι η Ελλάδα ζεί στον αστερισμό του Αλέξη Τσίπρα που κατάφερε το βράδυ της Κυριακής μια μεγάλη προσωπική νίκη απέναντι στο παλιό.

Η νίνκη του είναι τόσο μεγάλη που ο Μεϊμαράκης ο κυριότερος πολιτικός του αντίπαλος σε αυτές τις εκλογές έγινε προχθές !

Ούτε καν χθες !

Διότι αγαπητοί αναγνώστες η μεγάλη νίκη του Τσίπρα και σε αυτές τις εκλογές είναι αν μη τι άλλο μια ακόμα μεγάλη νίκη του αύριο και καθαρή ήττα του χθες.

Ο Τσίπρας κέρδισε με διαφορά ανάλογη με αυτή που είχε καταφέρει τον Γενάρη του 2015 ώς αντιμνημονιακός βέβαια τότε.

Ο λαός τον ψήφισε με την ίδια μανία και σε αυτές τις εκλογές και ως ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ξεμπερδεύοντας οριστικά με το χθες που ήταν και το κύριο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μεϊμαράκης είναι αλήθεια οτι το πάλεψε, συσπείρωσε την Νέα Δημοκρατία αλλα δεν μπορούσε να καταφέρει κάτι περισσότερο αφού και στις δύο τηλεμαχίες ο κόσμος είδε τις διαφορές ανάμεσα στους δύο πολιτικούς άντρες και ιδιαίτερα στην δεύτερη που αναμετρήθηκαν οι δυό τους και είναι αλήθεια οτι οι διαφορές ήτανε πολλές.

Τελικά παρένθεση δεν έγινε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλα ο Βαγγέλας ο Μεϊμαράκης που έχει όλο τον χρόνο πλέον να οδηγήσει με ηρεμία πλέον την παράταξη του στην εκλογή του νέου προέδρου που θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά του Άλέξη Τσίπρα αφού ο κόσμος έχει τελειώσει με το χθες και θέλει νέα πρόσωπα.

Σε αυτές τις εκλογές κέρδισε περισσότερο ο Τσίπρας και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο λαός στα μάτια τους Τσίπρα είδε την ελπίδα και την προοπτική.

Ήθελε να του δώσει άλλη μια ευκαιρία για να κυβερνήσει την χώρα απαλλαγμένος απο τα βαρίδια του παρελθόντος.

Η Λαϊκή Ενότητα απο την άλλη δεν κατάφερε μπεί στην βουλή γιατί η έπιστροφή στην δραχμή δεν είναι στο πλάνο των ελλήνων.

Και αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει οριστικά και όσοι το υποστηρίζουν εξαφανίζονται απο τον χάρτη.

Η Λαϊκή Ενότητα τελείωσε πριν ακόμα ξεκινήσει.

Κρίμα γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την Ελλάδα που δεν ήτανε για εκλογές.

Το άλλο που θα πρέπει να δούμε είναι τις άστοχες δημοσκοπήσεις των διάφορων εταιριών που όλες αυτές τις εβδομάδες μας δίνανε ποσοστά που όπως αποδείχθηκε δεν είχανε καμμία σχέση με την πραγματικότητα.

Και αναρωτιέμαι πόσο αθώες ήταν αυτές οι άστοχες προβλέψεις όταν η διαφορά του εκλογικού αποτελέμαστος απο τις προβλέψεις τους είναι τόσο μεγάλη.

Δεν είναι δυνατόν να μας δίνουν μισή μονάδα μπροστά την Νέα Δημοκρατία και το βράδυ της Κυριακής να είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5 μονάδες.

Αυτή η διαφορά δείχνει οτι κάτι δεν πάει καλά στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις εταιρίες αυτές που θέλανε να δώσουν στον κόσμο

την εντύπωση του

ντέρμπι.

Πως , πως , πως …..

Βέβαια τα δύσκολα ξεκινάνε απο την επομένη των εκλογών αφού η χώρα παραμένει στο μάτι του κυκλώνα με μια σειρά απο δύσκολα μέτρα , χαράτσια και φόρους που θα έρθουν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Τσίπρας θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμα που υπέγραψε στις Βρυξέλες και να μπορέσει να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη των δανειστών που μόνο αν δούνε δουλειά και αποτέλεσμα θα μπορέσουν να κάνουν τους όρους του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ πιο ευνοϊκούς για την Ελλάδα και τους έλληνες.

Την  μεγάλη νίκη  Τσίπρα υποδέχτηκαν με συναισθήματα θα τολμήσω να πω έκπληξης και τα ξένα ΜΜΕ και κυρίως οι Γερμανοί που διαπίστωσαν το άστρο του Τσίπρα ο οποίος αν και υπέγραψε ένα απο τα πιο δύσκολα ΜΝΗΜΟΝΙΑ παρόλα αυτά πέτυχε μια σπουδαία νίκη όταν στο πρόσφατο παρελθόν άλλα κόμματα με παρόμοια ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ συμπεριφορά έχουν εξαφανιστεί απο τον χάρτη.

Τώρα όσο αφορά το ΠΑΣΟΚ απο την στιγμή που δεν κατάφερε να είναι τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου σημαίνει οτι κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει και αυτό να κάνει την δική του επανεκκίνηση αφού ακόμα και η Φώφη δεν φτάνει προκειμένου να πάρει μπρός το κόμμα και να έρθει και πάλι κοντά στον λαό.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε σε γενικές γραμμές με καλές καιρικές συνθήκες αφού το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες φαίνεται να επηρεάζει όλη την Ελλάδα εκτός απο την δική μας περιφέρεια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αν βρέξει στην Καβάλα θα βρέξει σήμερα το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης