Η Ενεργειακή Αιγαίου επανέρχεται σε ένα ξεχασμένο σενάριο ψάχνοντας… Φυσικό αέριο

 Η Ενεργειακή Αιγαίου επανέρχεται σε ένα ξεχασμένο σενάριο ψάχνοντας… Φυσικό αέριο

Με δελτίο τύπου της εταιρίας που εκδόθηκε χθες κι αντίστοιχη επιβεβαίωση (μετά δήλωσης του Υπουργού) από το ΥΠΕΚΑ μάθαμε το νέο σχέδιο της Ενεργειακής Αιγαίου. Επαναφέρει ένα για πολλούς ξεχασμένο σενάριο που αφορά τον Θερμαϊκό Κόλπο και τον Κόλπο Ορφανού. Εκεί υπάρχουν ενδείξεις από παλιά για ύπαρξη κοιτάσματος φυσικού αερίου. Η ανακοίνωση της Ενεργειακής είναι η ακόλουθη: Η Energean Oil & Gas χαιρετίζει την πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να προχωρήσει στην πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος των δύο περιοχών στον Θερμαϊκό Κόλπο και στον Κόλπο του Ορφανού, έπειτα από την αίτηση που κατέθεσε η εταιρεία μας από κοινού με την ισραηλινή RatioPetroleum.

Πρόκειται αναμφίβολα για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την χώρα μας, με την οποία επιβεβαιώνονται για μία ακόμη φορά οι επενδυτικοί μας σχεδιασμοί. Η Energean Oil & Gas αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στη διεθνή βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και πόλο συγκρότησης συνεργασιών με μερικά από τα πιο καθιερωμένα αλλά και δυναμικά ονόματα στον διεθνή στίβο της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, όπως η Schlumberger, η Petra, η TrajanOil και, πλέον, η RatioPetroleum. Με αφορμή, δε, τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η εταιρεία μας επαναβεβαιώνει την απόφασή της να είναι παρούσα σε κάθε προσπάθεια της Ελλάδας να εξερευνήσει και να αναπτύξει περιοχές αυξημένου ενδιαφέροντος στον τομέα των υδρογονανθράκων. Με την εμπειρία που διαθέτει από την γεωλογία των περιοχών του Πρίνου και της Νότιας Καβάλας, η EnergeanOil&Gas αντιμετωπίζει τις περιοχές του Θερμαϊκού και του Ορφανού ως φυσική συνέχεια της παραγωγικής δραστηριότητας στις ήδη αξιοποιούμενες περιοχές και ως μία σοβαρή προοπτική ενίσχυσης της απασχόλησης στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Η παρουσία, δε, των εγκαταστάσεων της EnergeanOil&Gas στην περιοχή και το απολύτως επιτυχημένο παράδειγμα της ομαλής συνύπαρξης μιας παραγωγικής βιομηχανικής δραστηριότητας με την κοινωνία αλλά και την τουριστική βιομηχανία σε περιοχές όπως αυτή της Θάσου αποτελεί την μεγαλύτερη εγγύηση για την υλοποίηση προγραμμάτων στον Θερμαϊκό Κόλπο και στον Κόλπο του Ορφανού με απόλυτα συμβατό τρόπο προς το περιβάλλον.

*Η RatioPetroleumείναι ο διεθνής επενδυτικός βραχίονας της RatioOilExplorationLTD, εταιρείας εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ που συμπεριλαμβάνεται στον δείκτη ΤΑ-75 με τις μεγαλύτερες σε χρηματιστηριακή αξία εταιρείες.

Επικεφαλής γεωλόγος της Ratioείναι ο EitanAizenberg, ο οποίος το Δεκέμβριο του 2010 είχε ανακοινώσει την ανακάλυψη ενός ιδιαίτερα σημαντικού κοιτάσματος φ.α., το οποίο περιλαμβάνει το Πεδίο Leviathan, στη μεγαλύτερη ανακάλυψη κοιτάσματος φ.α. της τελευταίας δεκαετίας, καθώς εκτιμάται στα 17 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Η ισραηλινή εταιρεία κατέχει το 15 % αυτού του Πεδίου.

 

Διαβάστε επίσης