• 10 Μαΐου 2024,

Το «μπαλάκι» στον ΟΛΚ

 Το «μπαλάκι» στον ΟΛΚ

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας συναντήθηκαν  το μεσημέρι, όλοι οι εμπλεκόμενοι στο θέμα της Λαϊκής Αγοράς. Ήταν μία συζήτηση προετοιμασία γι΄ αυτά που θ΄ αλλάξουν στη Λαϊκή αγορά, προσωρινά, λόγω δημοτικού έργου που θ΄ αρχίσει το αργότερο τον Ιανουάριο του 2014. Αφορά ως προς τη Λαϊκή Αγορά το σημείο όπου λειτουργούν οι πάγκοι των παραγωγών, δηλαδή το πάρκινγκ του διοικητηρίου.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής άκουσε τους παραγωγούς, να διαλέγουν από τις τρεις προτάσεις που τους έκανε, την οδό Εθνικής Αντίστασης, από την Καφετερία Βεργίνα, διασταύρωση Εθνικής Αντίστασης, με οδό Δαγκλή, μέχρι την καφετερία Nautica. Διασταύρωση της Εθνικής Αντίστασης, με την οδό Αβέρωφ, αυτό το κομμάτι προκειμένου να λειτουργήσουν προσωρινά οι πάγκοι τους κάθε Σάββατο, όσο το έργο θα γίνεται στο πάρκινγκ του Διοικητηρίου.

Προτάθηκαν επίσης η περιοχή πίσω από το ανοιχτό κολυμβητήριο, στο πάρκο Φαλήρου, το κάτω μέρος της κεντρικής πλατείας, η οδός Δοϊράνης, τμήμα της οδού Βενιζέλου, από την οδό Δοϊράνης μέχρι την οδό Κουντουριώτου.

Οι μικροπωλητές – παραγωγοί, ζήτησαν όσο θα διαρκεί το έργο να μεταφερθούν στο κομμάτι της οδού Εθνικής Αντίστασης και να λειτουργούν ως συνέχεια του υπόλοιπου τμήματος της Λαϊκής που δεν μετακινείται και δεν αλλάζει.

Αυτή η πρόταση στην οποία άπαντες συμφώνησαν, πρέπει να εγκριθεί κι απ΄ τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, καθώς ο δρόμος είναι στη δική του αρμοδιότητα.

Το επόμενο βήμα είναι να κατατεθεί τέτοιο αίτημα στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, να ξεπερασθεί νομικό πρόβλημα, που βεβαίως και υπάρχει καθώς δεν προβλέπεται από το νόμο, Λαϊκή Αγορά στη χερσαία ζώνη λιμανιών.

Είναι επίσης βέβαιο ότι ακόμη κι ο ΟΛΚ συμφωνήσει, με κάτι που άλλωστε θα διαρκέσει δύο – τρεις, το πολύ τέσσερις μήνες, να ζητήσει χρήματα γι΄ αυτή τη διευκόλυνση.

Μία άλλη παράμετρος της χθεσινής συζήτησης που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, έχει να κάνει με το αν θα επανέλθουν στο πάρκινγκ του διοικητηρίου οι μικροπωλητές – παραγωγοί, όταν το δημοτικό έργο τελειώσει. Αυτό το ενδεχόμενο ο κ. Σιμιτσής το άφησε ανοιχτό, όπως και οι ίδιοι οι μικροπωλητές – παραγωγοί, οι οποίοι στη χειρότερη περίπτωση θα ήθελαν να διασφαλιστούν ότι θα γυρίσουν στη θέση τους, θέση που τα τελευταία χρόνια έχουν, όταν τελειώσει το συγκεκριμένο έργο.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία εκπροσώπων των μικροπωλητών – παραγωγών, του δικηγόρου Κώστα Αντωνιάδη, των υπόλοιπων μικροπωλητών της λαϊκής αγοράς, της Κατερίνας Γεροστεργίου εκπροσώπου της Ένωσης Καταναλωτών, του προέδρου του ΤΕΕ Λ. Βασιλειάδη, του προέδρου του υπεραστικού ΚΤΕΛ Παναγιώτη Τσεντεμεΐδη, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλη Λεμονίδη. Παρούσα ήταν κι η εκπρόσωπος των επαγγελματιών των Κρηνίδων, αφού ένα άλλο δημοτικό έργο εκεί υποχρεώνει αλλαγή των δεδομένων και στη λαϊκή αγορά του πρώην Δήμου Φιλίππων, κάθε Τετάρτη. Επίσης στη συνάντηση ήταν και η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου των Κρηνίδων.

Μετά την εισαγωγή του δημάρχου που αναφέρονταν κυρίως στο έργο που θα εκτελεστεί, υπολογίζεται να αρχίσει τον Ιανουάριο του 2014, αφορά την περιοχή από το πάρκινγκ Ροδόπης μέχρι και τμήμα του πάρκου Φαλήρου, ο δήμαρχος έκανε τις προτάσεις που προαναφέραμε. Αμέσως οι μικροπωλητές διάλεξαν την πρόταση που ήδη σημειώσαμε. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν για τη διασφάλιση τους. Τι θα γίνει όταν τελειώσει το έργο του Δήμου Καβάλας και πόσο η λύση που αποφασίστηκε χθες να βρει σύμφωνο και τον Οργανισμό Λιμένα;

Παρά το ότι στη σύσκεψη χθες κλήθηκε κι ο Οργανισμός Λιμένα, κανένας εκπρόσωπός του δεν συμμετείχε σε αυτήν. Ο κ. Ηλιάδης κι ο κ. Τάτσης βρίσκονταν για άλλους λόγους ο καθένας στην Αθήνα, και δεν υπήρχε άλλος εκπρόσωπος του Οργανισμού στην Καβάλα για να συμμετάσχει στη σύσκεψη.

Πάντως ο Οργανισμός γνωρίζει πάνω – κάτω τα δεδομένα της υπόθεσης, έστω ως διοικητικό συμβούλιο θα δώσει σύντομα μια πρώτη απάντηση στην πρόταση που άμεσα ή έμμεσα θα του μεταφερθεί.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης