• 10 Μαΐου 2024,

Δεν κλείνει το γραφείο του ΟΑΕΕ στην Καβάλα

 Δεν κλείνει το γραφείο του ΟΑΕΕ στην Καβάλα

Στο ρεπορτάζ από τις κινητοποιήσεις της ΠΑΣΕΒΕ, τη Δευτέρα έξω και μέσα από τα γραφεία του ΟΑΕΕ, δημοσιεύσαμε την πληροφορία ότι το γραφείο της Καβάλας κινδυνεύει να κλείσει. Η πληροφορία προέρχονταν από εκπροσώπους της ΠΑΣΕΒΕ, που συζήτησαν όπως γράφαμε στο θέμα με τον προϊστάμενο του τοπικού γραφείου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ διορθώνει τη σχετική πληροφορία, αφού όπως φαίνεται ουδέποτε ο κ. Νικήτογλου έδωσε τέτοια εικόνα στους συνομιλητές του. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για πληροφορίες της ΠΑΣΕΒΕ που ωστόσο δεν επιβεβαιώνει ούτε κεντρικά το ταμείο, ούτε ο διευθυντής του σε τοπικό επίπεδο.

Ίσα – ίσα που ο κ. Νικήτογλου, αυτό προκύπτει κι από το δελτίο τύπου της ΠΑΣΕΒΕ, που τη Δευτέρα διέψευσε κατηγορηματικά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Έτσι οριστικά καταλαβαίνουμε ότι δεν κινδυνεύει να κλείσει το γραφείο του ΟΑΕΕ στην Καβάλα.

Το δελτίο τύπου της ΠΑΣΕΒΕ είναι το ακόλουθο:

 

Η γρ. Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. Ν. Καβάλας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό παράρτημα του Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Καβάλας τη Δευτέρα 16/9 8:30 π.μ. όπου παραβρέθηκαν αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων (ΙΚΑ , ΝΑΤ ), της ΟΓΕ και του ΠΑΜΕ . Διένειμαν ανακοίνωση της συσπείρωσης ενάντια στις κατασχέσεις αλλά και συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στον κλάδο των αυτοαπασχολούμενων αλλά και σε ολόκληρο το λαό. Κατά τη διάρκεια της παράστασης έκαψαν συμβολικά ειδοποιητήρια κατάσχεσης που κοινοποιήθηκαν σε αυτοαπασχολούμενους λόγω οφειλών στο ταμείο και πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας με τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος Ν. Καβάλας του ταμείου οπότε και του επιδόθηκε ψήφισμα. Κατά την επίδοσης του ψηφίσματος δεν παραβρέθηκε κανένας εκπρόσωπος του τύπου. Στον προϊστάμενο η αντιπροσωπεία ανέλυσε το ψήφισμα, εξέφρασε την ανησυχία της για την πορεία του ταμείου και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων του ταμείου για να μη χάσουν τη δουλειά τους. Σε σχετική ερώτηση που απηύθυναν στον προϊστάμενο, αν αληθεύει η φημολογία περί κλεισίματος όλων των υποκαταστημάτων του ταμείου στην περιφέρεια εκτός από αυτό στην Κομοτηνή(έδρα της περιφέρειας ), ο προϊστάμενος διέψευσε τη φημολογία αυτή και διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει τουλάχιστον ένα υποκατάστημα σε κάθε νομό. Με το τέλος της παράστασης δεσμεύτηκε ότι θα κοινοποιήσει το ψήφισμα στη διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε.

Γρ. Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. Ν. Καβάλας

 

 

 

Διαβάστε επίσης