Η Ενεργειακή «πάει» και στο Κατάκολο

 Η Ενεργειακή «πάει» και στο Κατάκολο

Η Energean Oil & Gas σε συνέχεια του αιτήματος του ΥΠΕΚΑ για την υποβολή Κοινής Πρότασης για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων για την περιοχή «Κατάκολο» στα πλαίσια της διαδικασίας του “Open Door” που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ στις 2 Ιανουαρίου 2012, ανακοινώνει πως υποβλήθηκε σήμερα εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ζητήσει το Υπουργείο κοινή πρόταση από τις δυο ανταγωνιστικές κοινοπραξίες ENERGEAN OIL & GAS S.A./TRAJAN OIL AND GAS LIMITED και GREKOIL ENERGY VENTURES LIMITED σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική του “Forced Marriage”. Η νέα πρόταση, εφόσον γίνει αποδεκτή από το ΥΠΕΚΑ, έχει λάβει υπόψιν της τις βέλτιστες παραμέτρους από κάθε πρόταση για την αρτιότερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη του κοιτάσματος στο Κατάκολο.

Η νέα κοινοπραξία θα αποτελείται από: Energean Oil & Gas S.A. 42,5 %, Trajan Oil & Gas Ltd.15,0 %, Grekoil Energy Ventures Ltd.42,5 %. Διαχειριστής (operator) της κοινοπραξίας θα είναι η Energean Oil & Gas.

O κ. Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas, δήλωσε σχετικά: «Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας για την δημιουργία της πρώτης Ελληνικής Εταιρείας έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων. Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του ΥΠΕΚΑ για την υποβολή κοινής πρότασης για την βέλτιστη ανάπτυξη του κοιτάσματος στο Κατάκολο υποβάλαμε σήμερα την κοινή πρόταση με την Grekoil, η οποία λαμβάνει υπόψιν της την μοναδική εμπειρία της Energean στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, αλλά και την δυνατότητα ανάπτυξης του κοιτάσματος χρησιμοποιώντας την εμπειρία και γνώση του Viking Group, μητρικής εταιρείας της Grekoil, στην όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάπτυξη υπεράκτιων κοιτασμάτων. Ευελπιστούμε ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα, ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας εκτός από τον Πρίνο, όπου διενεργούμε σήμερα γεωτρήσεις για την αύξηση της παραγωγής, και στα Ιωάννινα και το Κατάκολο όπου θα πρέπει να τηρηθούν οι αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές ώστε το επιτυχημένο παράδειγμα της ανάπτυξης της πετρελαϊκής βιομηχανίας σε απόλυτη αρμονία με τον τουρισμό τα τελευταία 30 χρόνια στην Καβάλα να επαναληφθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας»

 

 

 

Νέοι διευθυντές δημοτικών σχολείων

Με απόφαση του ο διευθυντής της Περιφερειακής υπηρεσίας Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος τοποθετεί νέους διευθυντές δημοτικών σχολείων τους Γκράνα Κωνσταντίνο στη θέση Διευθυντή του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, Δόμβρο Ιωάννη στη θέση Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ζυγού, Εμφιετζή Σάββα στη θέση Διευθυντή του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, Εσιρπέογλου Αναστασία, στη θέση Διευθύντριας του 25ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, Ευαγγελίδη Μιχαήλ στη θέση Διευθυντή του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, Ιωαννίδη Αναστάσιο, στη θέση Διευθυντή του 22ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

 

 

Διακοπή Υδροδότησης

Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Υδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Παρασκευή 30-08-2013 από ώρα 08:00 έως 14:00 στις παρακάτω οδούς της πόλης: Θεσ/νίκης (από αφετηρία λεωφορείων έως Υψηλάντου), Κων/πόλεως (από Θεσ/νίκης έως Υψηλάντου), Σερδάρογλου (από Λεμεσού έως Ομονοίας), Αθηνάς, Καλιόππης, Ελευθερίας, Ισμήνης, Μουσών, Κασσιανής, Κ. Τσολάκη (από Θέτιδος έως Παλαιολόγου), Δαγκλή (από Παλαιολόγου έως Βενιζέλου), Παλαιολόγου (από Δαγκλή έως Δημαρχειακό Μέγαρο), Φιλίππου (από Κ. Τσολάκη έως Βότση), Αρ. Στάνη (από Κ. Τσολάκη έως Ευριπίδου), Ομονοίας (από Ι. Αστεριάδη έως Βρούτου), Βρούτου, Αγ. Παύλου, Κοραή, Αντιπάτρου (από Ομονοίας έως Πτολεμαίου), Κρηνίδων, Παγγαίου, Θερμοπυλών (από Δάτου έως Δράκοντος), Αρχελάου, Ομονοίας (από Αρχελάου έως Ι. Δραγούμη τα ζυγά νούμερα), Αντιγόνου, Ομήρων (από Παγγαίου έως Δράκοντος), Πτολεμαίου (από Βρούτου έως Κάδμου), Θησέως, Σελεύκου, Τσότσου, Ευγ. Ιορδάνου, Αριστείδου, Αβέρωφ, (από Ευγ. Ιορδάνου έως Ομονοίας), Φιλώτα (από Ομονοία έως Ευγ. Ιορδάνου), Περδίκα (από Ι.Ν.Αγ. Γεωργίου έως Καπετάν Κόττα), Δράκοντος, Σόλωνος, Παρμενίωνος, Κάδμου (από Πτολεμαίου έως Ευζώνων), Γαλ. Δημοκρατίας (από Πτολεμαίου έως Ευζώνων τα μονά νούμερα), Γαλ. Δημοκρατίας (από Πτολεμαίου έως Σούγιελο), Ελ. Δημοκρατίας, Αμ. Ερ. Σταυρού (από Τομπάζη έως Κ. Βασιλείου), Τομπάζη, Φιλελλήνων (από Ομονοίας έως Δράκοντος), Π. Μελά (από Ομονοίας έως Πτολεμαίου), Λυκούργου και Ερυθρού Σταυρού.

 

 

Η ομάδα «Παραμυθάδες» αποχαιρετά το Καλοκαίρι

Τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου διανύουμε και βρισκόμαστε εν αναμονή του Φθινοπώρου. Μιας εποχής που θα σηματοδοτήσει για εμάς στην ομάδα των Παραμυθάδων, ένα νέο ξεκίνημα, ελπιδοφόρο και αρκετά δημιουργικό. Καταρχήν, θα μεταφέρουμε κάποιες από τις δράσεις μας στον δικό μας πλέον χώρο. Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, μας έχει παραχωρηθεί χώρος, προκειμένου να στεγάσουμε τις δράσεις μας. Πρόβες, εργαστήρια, συναντήσεις και συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας. Σε αυτόν τον χώρο, θα ξεκινήσουμε άμεσα τις πρόβες μας για τα χειμωνιάτικα παραμύθια με τα οποία θα επισκεφτόμαστε Δημοτικά Σχολεία, Συλλόγους, Ιδρύματα κι όπου αλλού κληθούμε.Θα συνεχίσουμε τις εβδομαδιαίες επισκέψεις μας στο Ίδρυμα Προστασίας του Παιδιού (παιδόπολη) με σκοπό την ψυχαγωγία και απασχόληση των παιδιών. Καθιερώνουμε επισκέψεις στις παιδικές βιβλιοθήκες του δήμου Καβάλας, με συγκεκριμένη θεματολογία κάθε φορά, αλλά και κάποιο σχετικό εργαστήρι. Ξεκινάμε το πρώτο διαδικτυακό παιχνίδι που σχεδίασε για εμάς ο Απόστολος Τσομπανόπουλος και που βασίζεται στα παραμύθια που έχουμε αναρτημένα στην σελίδα μας (σύντομα θα ανακοινώσουμε περισσότερα).Σε αυτά και άλλα πολλά, θα χρειαστούμε την ηθική στήριξη των μελών και φίλων μας, προκειμένου να δώσουμε στα παιδιά, έναν διαφορετικό τρόπο ψυχαγωγίας, διασκέδασης και απασχόλησης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης