Η ζωή στην Ειδομένη μετά την συμφωνία

 Η ζωή στην Ειδομένη μετά την συμφωνία

Η συμφωνία των Βρυξελών δίνει κάποιες ανάσες στην ελληνική κοινωνία αφού απο την ημέρα τις ισχύος της απόφασης οι πρώτοι 72.000 χιλιάδες πρόσφυγες που θα έρθουν θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία ενώ οι 50.000 χιλιάδες πρόσφυγες που υπήρχανε στην Ελλάδα προ συμφωνίας καταλαβαίνετε οτι μένουν εδώ μέχρι νεωτέρας διαταγής που σημαίνει περίπου μόνιμα.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά τους 72.000 χιλιάδες πρόσφυγες που σύμφωνα με την συμφωνία δεν θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία αλλά θα επιστρέφουν με διαδικασίες που δεν έχουν διευκρινιστεί στην πατρίδα τους.

Οι Ευρωπαίοι αλλα και εμείς ευελπιστούμε οτι η απόφαση των Βρυξελών θα μειώσει αισθητά την ροή των προσφύγων που όταν γνωρίζουν οτι όταν φτάνουν στην Ελλάδα θα επιστρέφουν πίσω καταλαβαίνετε οτι θα το ξανασκεφτούν ή θα επιλέξουν ένα άλλο σχέδιο διαφυγής.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τους χιλιάδες κακόμοιρους πρόσφυγες της Ειδομένης που παραμένουν πάνω απο ένα μήνα στα σύνορα με τα Σκόπια σε συνθήκες τριτοκοσμικές.

Κάποιοι επιμένουν και παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα και οι πιο απαισιόδοξοι είναι έτοιμοι να αφήσουν την Ειδομένη για κάποιο πιο οργανωμένο κέντρο φιλοξενίας που θα τους προσφέρει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών φύγανε απο την Αθήνα για να γιορτάσουν το ΠΑΣΧΑ το Καθολικό αλλα τα μηνύματα που έρχονται απο τις Βρυξέλες κάνουν λόγο για πρόοδο των διαπραγματεύσεων αφήνοντας να εννοηθεί οτι έρχεται συμφωνία μέσα στον Απρίλη τον ψεύτη που αναμένεται να είναι και καυτός αφού για να κλείσει η συμφωνία θα πρέπει να παρθούν και κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις που θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να πάρει αν θέλει να πάμε παρακάτω.

Αυτές οι δύσκολες αποφάσεις αναβάλονται σκοπίμως απο την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για πολλούς και διαφόρους λόγους αλλα καταλαβαίνετε οτι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να παρθούν αφού δεν μας παίρνει να πάμε πιο πίσω.

Ακόμα και ο δυσκοίλιος Ντάϊσεμπλούμ διαπιστώνει πρόοδο και βλέπει συμφωνία μέσα στον Απρίλη αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών επιστρέφουν στις 2 του μήνα.

Ο Απρίλης θα είναι ο μήνας των μεγάλων αποφάσεων και θα είναι ένας μήνας που θα δοκιμάσει τις αντοχές της ΄συγκυβέρνησης που φαίνεται να αντέχει γιατί κυρίως κανείς σήμερα δεν θέλει άλλη μια εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα.

Ούτε τα κόμματα , ούτε ο λαός αλλα ούτε και οι Ευρωπαίοι.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός αυτή την εβδομάδα θα είναι καλός με καλές θερμοκρασίες αλλα υπάρχει περίπτωση το τριήμερο της 25ης του Μάρτη να είναι βροχερό.

Αυτά λέει η ΕΜΥ αλλα είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για τον καιρό της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου.

Οτι και να γίνει , οτι καιρό και να έχει την Παρασκευή τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά με μανία.

Για τον μπακαλιάρο δεν έχω να σας γράψω τίποτα.

Για την σκορδαλιά ομως εύχομαι να είναι καλά φτιαγμένη με καλά υλικά και καλά χτυπημένη και να φάτε όσο πιο πολύ μπορείτε.

Λοιπόν λεβέντες και λεβέντισες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχουμε μια καλή εβδομάδα με καλές ειδήσεις χωρίς απρόοπτα.

Είμαστε αισιόδοξοι οτι θα πάμε καλά και προσπαθούμε να διατηρήσουμε και την ψυχραιμία αλλα και τον αυθορμητισμό μας.

Σίγουρα αυτά που ζούμε είναι δύσκολα αλλα σίγουρα και τα καλύτερα είναι αυτά που έρχονται.

Τα λέμε και πάλι αύριο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης