• 14 Μαΐου 2024,

Η θα πάρουμε πρωτοβουλίες ή θα μας παρασύρει το ρέμα …

 Η θα πάρουμε πρωτοβουλίες ή θα μας παρασύρει το ρέμα …

Εγώ πάντως είμαι με όλους αυτούς που υποστηρίζουν οτι η αγορά της πόλης όταν υπάρχει λόγος τουριστικός , αυξημένες αφίξεις τουριστών απο στεριά ή απο θάλασσα, θα πρέπει να ανεβάζουν στροφές και να ανοίγουν τα καταστήματα τους.

Δεν πρέπει να μένουμε απαθείς στις εξελίξεις και να περιμένουμε την βοήθεια εξ’ ουρανού.

Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες απο όλες τις απόψεις και κυρίως απο άποψη οικονομική και θα πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες και να βγούμε μπροστά.

Θα πρέπει όλοι , ο καθένας στον κλάδο του , να προσαρμοστούμε στις ανάγκες της εποχής και να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε την Δευτέρα γνωρίζανε όλοι οτι θα είναι μια εβδομάδα με πολλές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Θα ήτανε τόσο τρομερό η αγορά την συγκεκριμένη εβδομάδα να είναι ανοιχτή πρωί – απόγευμα ;

Αυτό θα γινόταν οχι για τιμωρηθούν οι καταστηματάρχες αλλα για να δουλέψουν και να μπορέσουν να πάρουν μερικές οικονομικές ανάσες παραπάνω σε μια εποχή που πέφτουν κεφάλια.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση αντίδραση …

Ο επαγγελματίας , ο καταστηματάρχης θα πρέπει να κάνει οτι μπορεί προκειμένου να μπορέσει να δουλέψει και να ανεβάσει τον τζίρο του.

Και αν στα πλαίσια της προσπάθειας αυτή θα πρέπει να ανοίξεις και ένα απόγευμα ή μια Κυριακή δεν τρέχει και τίποτα.

Το ΄ζητούμενο αυτά τα δύσκολα και πέτρινα χρόνια είναι να μείνουμε ζωντανοί και όλοι όσοι βλέπουν φαντάσματα πίσω απο τέτοιου είδους προσπάθειες είναι ξημερωμένοι αλλού.

Η αγορά ίσως αναγκαστεί να ανοίξει μερικά απογεύματα που παραδοσιακά ήτανε κλειστή ή μερικές Κυριακές οχι γιατί οι καταστηματάρχες βαρέθηκαν να κάθονται στο σπίτι τους αλλα γιατί οι ανάγκες έχουν αλλάξει και πρέπει και αυτοί απο την μεριά τους να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να ανεβάσουν ρυθμούς.

Εδώ κατέβηκαν ένα σωρό τουρίστες μέσο όρο ηλικίας 80 ετών και ήρθανε με βαρκούλες απο το κρουαζιερόπλοιο που ήτανε παρκαρισμένο έξω αποτο λιμάνι και δεν μπορούμε εμείς να ανοίξουμε ένα απόγευμα τα μαγαζιά μας ;

Και στην τελική αν οι καταστηματάρχες αποφασίσουν στην Γ.Σ. του οτι δεν ανοίγουμε καμμία Κυριακή και για κανένα κρουαζιερόπλοιο και αυτό θα γίνει δεκτό.

Απλά μετά δεν θα έχουν κανένα λόγο να γκρινιάζουν για πτώση του τζίρου τους.

 

Μέσα σε δύο εβδομάδες θα πρέπει να τα έχουμε βρεί και να τα έχουμε συμφωνήσει

 

Κατα τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε μνημονιακά αφού αυτήν την εποχή έχουμε και τους τροϊκανούς να ζητάνε νέα μέτρα για το 2014 ενώ δεν περνάει απο το μυαλό τους άλλος τρόπος πέρα των λογαριασμών της ΔΕΗ για να εισπράττεται το τέλος ακινήτων.

Και μιλάμε για μια χρονιά που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι η πρώτη χρονιά μετά τα πέτρινα χρόνια της κρίσης που η ελληνική οικονομία θα αρχίσει και πάλι να γίνεται ανταγωνιστική αφού θα μπεί σε τροχιά ανάπτυξης.

Αυτή την ίδια πρόβλεψη κάνουν όχι μόνο οι αισιόδοξοι έλληνες αλλα και οι σκληροί δανειστές μας.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι τα μέτρα που θέλουν οι δανειστές μας να υπάρχουν και μέσα στο 2014.

Ολα αυτά θα ΄πρέπει να έχουν συζητηθεί , λυθεί και συμφωνηθεί μέσα σε 2 εβδομάδες για να μπορέσουμε να προλάβουμε να πάρουμε την επόμενη δόση δανεικών μέχρι τις 15 του Οκτώβρη.

Για άλλη μια φορά τρέχουμε να προλάβουμε και κανείς δεν ΄ξέρει αν τελικά θα τα καταφέρουμε γιατί όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο δύσκολη γίνεται η διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας.

Διαψεύδονται όλοι αυτοί που πιστεύανε οτι μετά την εκλογική νίκη της Μέρκελ θα χαλαρώνανε οι Γερμανοί απέναντι στην Ελλάδα.

Λάχανα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι , πονηροί και ύποπτοι είναι και επικίνδυνοι.

με το1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης