• 17 Μαΐου 2024,

Η καθιερωμένη έκθεση τεχνολογικής εκπαίδευσης

 Η καθιερωμένη έκθεση τεχνολογικής εκπαίδευσης

Το απόγευμα της Δευτέρας στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου εγκαινιάστηκε η 4η έκθεση τεχνολογικής εκπαίδευσης Καβάλας.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του εργαστηριακού κέντρου Καβάλας, μέσα από την οποία προβάλλονται, οι δημιουργίες, οι ιδέες, οι κατασκευές, μαθητών επαγγελματικών σχολείων, κυρίως λυκείων, της επαγγελματικής σχολής Καβάλας και του δημόσιου ΙΕΚ.
Τη Δευτέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε τελετή αγιασμού, στην οποία παραβρέθηκε κι ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, όπως επίσης ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Χεριστανίδης.
Από χθες το πρωί την έκθεση επισκέπτονται μαθητές Γυμνασίων.
Στόχος της έκθεσης είναι να προβάλει την επαγγελματική εκπαίδευση, στο νομό Καβάλας.
Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο διευθυντής του εργαστηριακού κέντρου Καβάλας, Στέφανος Ναλμπαντης, αυτές οι πρωτοβουλίες την τελευταία 4ετία, προβάλουν την επαγγελματική εκπαίδευση στο νομό, έχοντας δημιουργήσει μια αυξητική τάση μαθητών προς τα επαγγελματικά λύκεια, απόφοιτοι οι περισσότεροι γυμνασίων του Νομού. Ο κ. Ναλμπάντης, είπε τα εξής: «Έχουμε την καθιερωμένη εδώ και τέσσερα χρόνια έκθεση τεχνολογικής εκπαίδευσης. Συμμετέχουνε το 1ο, 2ο, 4ο ΕΠΑΛ, το ΕΠΑΛ Χρυσούπολης και το ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης. Έχουμε φέρει ένα δείγμα απ΄ όλα τα εργαστήρια, όλων των ειδικοτήτων, που είναι πάρα πολλά. Ηλεκτρολόγους, μηχανολόγους, τουριστικών επαγγελμάτων, γεωπονίας και έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά εδώ και να ρωτήσουν και τους καθηγητές και τους μαθητές για τις δυνατότητες που έχουνε, από τις διάφορες ειδικότητες, για μετά το γυμνάσιο. Αν κάποιος δε θέλει να πάει σε κάποιο πανεπιστήμιο και ν΄ ακολουθήσει ακαδημαϊκή πανεπιστημιακή εκπαίδευση, το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι ν΄ ακολουθήσει την τεχνολογική εκπαίδευση, σ΄ ένα ΕΠΑΛ της πόλης καθώς επίσης της Χρυσούπολης και της Ελευθερούπολης».
ΕΡ: Αυτά που παρουσιάζονται σήμερα, με κουβέντα, είναι αξιοπρόσεκτα, είναι σπουδαία, πως θα τα λέγατε;
ΑΠ: «Μπορώ να πω την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, πως τα εργαστήρια είναι τόσο ενημερωμένα, όσο κι όλοι οι καθηγητές που διδάσκουνε τις ειδικότητες σ΄ αυτά τα εργαστήρια, και τα παιδιά έχουνε τη δυνατότητα να πάρουνε και πληροφορίες και να ρωτήσουν οτιδήποτε για τη σημερινές εξελίξεις κάθε ειδικότητας».
ΕΡ: Αυτή η πρωτοβουλία γίνεται για να προβληθεί η τεχνολογική εκπαίδευση στο νομό Καβάλας. Η προβολή αυτή αποδίδει; Είναι όλο και περισσότεροι οι μαθητές;
ΑΠ: «Βεβαίως. Επειδήκαι γονείς και μαθητές, δεν ξέρουνε για την τεχνολογική εκπαίδευση, οπότε εδώ και τα παιδιά έχουνε τη χαρά να παρουσιάσουν δικά τους δημιουργήματα και κατασκευές κι από την άλλη να γνωρίσουν και τα γυμνάσια, σαν αυτό που σήμερα επισκέφθηκε την έκθεση, να γνωρίσουνε τις ειδικότητες και την τεχνολογική εκπαίδευση γενικότερα».

Διαβάστε επίσης