• 29 Απριλίου 2024,

Η κατεδάφιση τελείωσε, ο καθαρισμός συνεχίζεται

 Η κατεδάφιση τελείωσε, ο καθαρισμός συνεχίζεται

Ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες η κατεδάφιση των παλιών αποθηκών στο κεντρικό λιμάνι. Η ανάδοχος εταιρία που στη θέση των αποθηκών θα στεγάσει ένα καινούργιο σύγχρονο κτήριο, καθαρίζει το οικόπεδο αφού σε αυτό μετά την κατεδάφιση των παλαιών αποθηκών απέμειναν διάφορα παλιά σίδερα, ακόμη και μια εγκαταλειμμένη ξύλινη βάρκα. Αποδεικνύεται ότι ο καθαρισμός του ελεύθερου πλέον οικοπέδου είναι το ίδιο δύσκολη δουλειά με την δουλειά που προηγήθηκε δηλαδή την κατεδάφιση των παλιών κτηρίων.

Στο χώρο, αν και οι αποθήκες πριν κατεδαφιστούν άδειασαν, υπήρχαν ακόμη και χθες διάφορα σιδερένια κυρίως, αντικείμενα μέρη εξοπλισμού μηχανημάτων, παλιά σίδερα, ότι μπορούσε να φανταστεί κανείς. Όλα αυτά απομακρύνθηκαν σιγά – σιγά και προσεκτικά, προκειμένου ο χώρος να είναι διαφορετικός τώρα που επίκειται έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του καινούργιου κτηρίου. Να είναι δηλαδή εντελώς ελεύθερος όπως χρειάζεται για να ξεκινήσει το επόμενο έργο.

Προηγουμένως ο ανάδοχος θα απευθυνθεί στην Πολεοδομία Καβάλας που του χορήγησε την άδεια κατεδάφισης των παλιών αποθηκών για να το χορηγήσει πολεοδομική άδεια κατασκευής νέου κτηρίου.

Διαβάστε επίσης