• 19 Μαΐου 2024,

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου στο Κατάστημα «Μικρός Μύλος»

 Η Μαρία Εκμεκτσίογλου στο Κατάστημα «Μικρός Μύλος»

ekmektsiogloy1

Η γνωστή σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου, βρέθηκε χθες το πρωί στην Καβάλα, στο πλαίσιο περιοδείας της σε όλη την Ελλάδα. Αφορμή είναι το νέο της βιβλίο αλλά και οι καινούριες εκπομπές που βιντεοσκοπεί οι οποίες θα προβληθούν σε τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας.

Πριν από πέντε ημέρες η Μαρία Εκμεκτσίογλου άρχισε το οδοιπορικό της στη χώρα, από τον Έβρο. Για την Καβάλα επέλεξε το κατάστημα «Μικρός Μύλος» στη διασταύρωση των οδών Δαγκλή & Βενιζέλου, κατάστημα της εταιρίας Βικελίδης – Χρυσανθίδης.

Εκεί την υποδέχθηκε η εκπρόσωπος της εταιρίας Αυγή Χρυσανθίδου, αλλά και συμπολίτισσες που αμέσως την αναγνώρισαν και την κάλεσαν στην παρέα τους.

Η κ. Αυγή Χρυσανθίδου είπε στην εφημερίδα μας ότι η Μαρία Εκμεκτσίογλου είναι μία παλιά της φίλη,  μια φίλη – συνέχισε- που πάντα εντυπωσιάζει. Για την δραστηριότητά της Μαρίας Εκμεκτσίογλου αυτή την περίοδο, η κα Χρυσανθίδου είπε: «Θα δείξει στους Τούρκους τι εστί Ελλάδα».

Χαμογελαστή και προσιτή σε όλους, η Μ. Εκμεκτσίογλου αναγνώρισε ότι οι κουραμπιέδες Χρυσανθίδη έχουν μια άλλη γλύκα. Όταν ρωτήθηκε για την κατάργηση της βίζας στους Τούρκους που θέλουν να επισκεφθούν την πατρίδα μας, ήταν απολύτως σίγουρη, ότι θα ευνοηθεί ο τουρισμός και στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και σ΄ όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. «Για να πετύχεις πρέπει να είναι καλός άνθρωπος» μας είπε επίσης η Μ. Εκμεκτσίογλου.

Το καινούριο βιβλίο που προετοιμάζει θα έχει τίτλο «Η Ελλάδα που αγαπώ». Αποκαλύπτει τα μυστικά της Ελλάδας, τις γωνιές της χώρας που αγαπά. Για την Καβάλα η γωνιά που εκτιμά κι αγαπά η Μ. Εκμεκτσίογλου είναι το κατάστημα «Μικρός Μύλος», ειδικότερα οι κουραμπιέδες Χρυσανθίδη.

Σχετικά με τη βίζα και το μυστικό της επιτυχίας της, είπε τα εξής: «Με την κατάργηση της βίζας σίγουρα θα ευνοηθεί ο τουρισμός στην Ελλάδα. Οι Τούρκοι αγαπάνε την Ελλάδα. Αυτές τις 4-5 μέρες σε όποιο ρεστοράν κι αν πήγαμε διαθέτει τούρκικο κατάλογο, γράφουνε στα τούρκικα το καλώς ήρθατε, γράφουνε διάφορα ρητά, διάφορά καλωσορίσματα, αυτό δείχνει ότι έρχονται στην περιοχή πολλοί Τούρκοι. Και στην Κομοτηνή συνάντησα πολλούς οι οποίοι ήτανε και γνωστοί μου από την Κωνσταντινούπολη. Στην Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Θάσο έρχονται πάρα πολλοί Τούρκοι. Έρχεται το σαββατοκύριακο και πολλοί στην Πόλη σκέφτονται, που να πάμε για ν΄ αποφύγουμε και το κυκλοφοριακό, και λένε, πάμε στην Αλεξανδρούπολη ή στην Καβάλα; Δυο – τρεις ώρες θα κάνουμε! Αλλά όταν δεν έχουνε βίζα εκείνη την ώρα, δεν μπορούνε να έρθουνε».

Ρωτήσαμε την κ. Εκμεκτσίογλου «Η επιτυχία που γνωρίζει η δουλειά σας, σας έχει επηρεάσει, σας έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο, έχει αλλάξει την καθημερινότητά σας;». Μας απάντησε:  «Ήμουν καλός άνθρωπος για να μπορέσω να κάνω μία κουραστική εκπομπή και δύσκολη. Ο καλύτερος άνθρωπος δεν γίνεται από μία επιτυχία. Για να πετύχεις πρέπει να είσαι καλός άνθρωπος, γιατί εάν δεν είσαι καλός άνθρωπος δεν μπορείς να πετύχεις, όποια δουλειά και να κάνεις. Εγώ αγαπώ τη δουλειά μου. Κατ΄  αρχήν και η τέχνη της μαγειρικής απαιτεί να είσαι καλός άνθρωπος, γιατί φέρνεις κάτι για τον κόσμο και αν δεν είσαι καλός, ν΄ αγαπάς τον κόσμο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλό και κάτι πετυχημένο. Τώρα εμείς κάνουμε καλή μαγειρική, οπότε είμαστε καλοί άνθρωποι και μας αγαπάει κι ο κόσμος».

Χθες το μεσημέρι η κ. Εκμεκτσίογλου γευμάτισε στον Μπάτη. Το εστιατόριο του οποίου επαίνεσε και με το παραπάνω. Αναχωρεί από την Καβάλα για τον επόμενο της προορισμό, σήμερα.

 

Διαβάστε επίσης