• 18 Μαΐου 2024,

Πρόσκληση του ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση

 Πρόσκληση του ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση

Συνέντευξη τύπου έδωσαν χθες εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να παραστούν στην απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά, την Κυριακή στις 10.00 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας. Μπροστά στους δημοσιογράφους ήταν οι τρεις εκπρόσωποι  του ΠΑΜΕ,  Γιάννης Γιαγκίδης,  Βαγγέλης Φρυδάς και Αναγνώστης Καραμπατζάκης. Ο κ. Γιαγκίδης είπε μεταξύ των άλλων: «Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία. Σκόπιμα η κυβέρνηση μετέφερε την απεργία της Πρωτομαγιάς την Τρίτη μέρα του Πάσχα για να την υποβαθμίσει. Το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία την Κυριακή στις 10.00 το πρωί. Ζητούμε οι εργαζόμενοι να παραδειγματιστούν από τα γεγονότα του Σικάγου, να ξεσηκωθούν για να μην περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

Ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης είπε από την πλευρά του: «Απευθύνουμε κάλεσμα στα λαϊκά στρώματα, να λάβουν μέρος στη δράση της Κυριακής. Βλέπουμε να ολοκληρώνεται το έγκλημα, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αυτό το νομοσχέδιο είναι πολύ χειρότερο από αυτό που παρουσιάστηκε αρχικά. Θίγονται άνεργοι και νέοι εργαζόμενοι κι όχι όπως λέει η κυβέρνηση τα υψηλά εισοδήματα. Πρέπει όλοι να είμαστε αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς μόλις το νομοσχέδιο κατατεθεί στην ολομέλεια της βουλής για συζήτηση και ψήφιση θα προκηρυχθεί 48ωρη απεργία».

Ο Βαγγέλης Φρυδάς στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που όπως είπε φέρνει νέα χαράτσια και είναι συνέχεια των μνημονίων. Γι΄ αυτούς που θα είναι την Κυριακή το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, απευθύνθηκε έκκληση να προσέλθουν στην πλατεία φέρνοντας ρούχα και παπούτσια καλοκαιρινά, όπως και τρόφιμα, που θα διατεθούν από το ΠΑΜΕ στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην περιοχή «Εσκί Καπού».

 

Διαβάστε επίσης