• 19 Μαΐου 2024,

Η Αλεξάνδρα Τσανάκα σχολιάζει τα κυκλοφοριακά θέματα της Βενιζέλου και του Φαλήρου

 Η Αλεξάνδρα Τσανάκα σχολιάζει  τα κυκλοφοριακά θέματα της Βενιζέλου και του Φαλήρου

Επισταμένα έχει μελετήσει η πρώην βουλευτής Αλεξάνδρα Τσανάκα τα κυκλοφοριακά δεδομένα της περιοχής από τον κόμβο Φαλήρου προς το κέντρο της πόλης μέσω της οδού Βενιζέλου, όπου και εκτελείται το έργο ανάπλασης του δήμου. Από την ημέρα που εφαρμόστηκαν οι ρυθμίσεις στο Φάληρο προέκυψε μια μεγάλη ουρά οχημάτων στην οδό 7ης Μεραρχίας. Αναφερόμενη στο ζήτημα από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ, η κ. Τσανάκα παρατήρησε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να ρυθμιστούν οι φωτεινοί σηματοδότες. Η ρύθμιση θα επιτρέπει την είσοδο λιγοστών οχημάτων στην οδό Βενιζέλου ειδικά από τη στιγμή που δε λειτουργούν τα στοπ των κάθετων παρόδων.

Ενόσω διαρκεί η εκτέλεση του έργου, παρατήρησε η κ. Τσανάκα, ο μεγαλύτερος όγκος των οχημάτων θα πρέπει να κινείται στην οδό Ερυθρού Σταυρού. Επιπλέον, για λίγες ημέρες επιβάλλεται στον κόμβο η παρουσία είτε της τροχαίας είτε της δημοτικής αστυνομίας. Βεβαίως, θα ήταν απείρως βολικότερο εάν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου η οδός Βενιζέλου παρέμεινε κλειστή για την κυκλοφορία. Αυτό ωστόσο θα προκαλούσε προβλήματα στα καταστήματα της περιοχής και σε αρκετούς δημότες. Άρα, η κ. Τσανάκα αποφάνθηκε ότι η επιλεγόμενη λύση από το δήμο ήταν η καλύτερη δυνατή. Παράλληλα όμως υπογράμμισε ότι σε κανένα σημείο της οδού Βενιζέλου δε θα πρέπει να επιτρέπεται η στάθμευση οχημάτων.

Μία λύση που έχει διατυπωθεί μέσω προμελέτης είναι η κατάργηση των φετινών σηματοδοτών στο Φάληρο και η εφαρμογή του κυκλικού κόμβου. Σύμφωνα με την άποψη της Αλεξάνδρας Τσανάκα, η λύση αυτή μπορεί να υιοθετηθεί χωρίς υψηλό κόστος κι επιπρόσθετα είθισται οι κυκλικοί κόμβοι να διευκολύνουν την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Απλά, θα απαιτηθεί μια σχετική εκπαίδευση των οδηγών ώστε να συνηθίσουν τα νέα δεδομένα.

 

Διαβάστε επίσης