• 19 Μαΐου 2024,

Υπάρχει σωματείο καφεζυθοπωλών επιμένει ο πρόεδρος του

 Υπάρχει σωματείο καφεζυθοπωλών επιμένει ο πρόεδρος του

Το σωματείο καφεζυθοπωλών της Καβάλας υπάρχει και έως το τέλος του έτους θα προχωρήσει σε εκλογές για την ανάδειξη νέας διοικήσεως, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του φορέα Παναγιώτης Βασιλούδης. Διαβεβαίωσε επίσης ότι το σωματείο πραγματοποιεί κανονικά τις γενικές συνελεύσεις των μελών του και λειτουργεί ομαλότατα. Γι’ αυτό εξάλλου κατάφερε να αναλάβει την υλοποίηση δύο επιμορφωτικών προγραμμάτων μέσω ΛΑΕΚ.

Ο κ. Βασιλούδης από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ εξήγησε ότι σκόπευε να αποσυρθεί και να αντικατασταθεί από συνάδελφό του στην προεδρική θέση, ύστερα από την τριαντάχρονη πορεία του. Οι συνθήκες όμως δεν ευνόησαν την αλλαγή αφού ο αντικαταστάτης αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή του, με αποτέλεσμα να πάψει να είναι και μέλος του σωματείου. Ο κ. Βασιλούδης λοιπόν αν και επιθυμεί να αποχωρήσει δεν τα καταφέρνει διότι δεν υπάρχει πρόθυμος αντικαταστάτης του. Μόνη λύση επομένως είναι να περιμένει τη διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Το μητρώο των μελών του σωματείου καφεζυθοπωλών, που είναι και το πολυπληθέστερο της Καβάλας, εκσυγχρονίζεται.

Σε ερώτημα που δέχθηκε ο κ. Βασιλούδης αναφορικά με τα πρόστιμα των συναδέλφων του, παρέθεσε μια διαφορετική άποψη από εκείνη της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών και ειδικότερα μας απάντησε: «Διατηρώ καθημερινή επικοινωνία με τη δήμαρχο Καβάλας και συμφωνήσαμε ότι θα διαγραφούν τα πρόστιμα όσων συναδέλφων κατέθεσαν αιτήσεις αδειοδότησης στο δήμο. Αντιθέτως, δε θα διαγραφούν τα πρόστιμα των επαγγελματιών που δεν κατέθεσαν τις αιτήσεις τους. Άρα, όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρθηκαν για τις αιτήσεις τους δε θα πρέπει να ανησυχούν. Ακριβώς επειδή υπάρχει συμφωνία με τη δημοτική αρχή δεν υπήρξε αναγκαιότητα παρουσίας μου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».

 

==

 

Διαβάστε επίσης