• 1 Μαΐου 2024,

Η “μεγάλη εβδομάδα” για την ελληνική κυβέρνηση …

 Η “μεγάλη εβδομάδα” για την ελληνική κυβέρνηση …

Όπως καταλαβαίνετε και εσείς η μεγάλη εβδομάδα για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει και θα πρέπει πρίν απο το Eurogroup της 24ης του Απρίλη να έχουμε συμφωνία ή διαφωνία για να ξέρουμε που είμαστε ;

Όλες αυτές τις ημέρες που διαρρέουν διάφορα δυσάρεστα για την πορεία των διαπραγματεύσεων κυρίως απο την πλευρά των δανειστών γίνονται προσπάθειες να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές για να μπορέσει να υπάρξει συμφωνία σε πρώτη φάση και εκταμίευση της δόσης σε δεύτερη για να μην έχουμε κανα ατύχημα και τρέχουν όλοι.

Γιατί αν θα γίνει το ατύχημα που όλοι έχουν στο μυαλό τους δεν θα τρέχουν μόνο οι έλληνες αλλα όλη η Ευρώπη.

Μην τους ακούτε που λένε οτι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προετοιμασμένη για όλα και κυρίως για ένα GREXIT.

Οτι και να λένε δεν μπορούν ούτε να αντιμετωπίσουν , ούτε να διαχειριστούν ένα GREXIT και για αυτό κάνουν υπομονή.

Σε αντίθετη περίπτωση θα μας είχανε πετάξει έξω απο καιρό.

Έχουν πάρει χαμπάρι οτι θα υπάρχει πρόβλημα και για τον λόγο αυτό πιέζουν να περάσουν τα μέτρα τους χωρίς να χρειαστεί να τεθεί εκτός Ευρωπαϊκής πορείας η χώρα μας.

Η δική μας η εκτίμηση συνεχίζει να είναι η επίτευξη συμφωνίας μέσα σε αυτή την εβδομάδα ή την άλλη με πολύ κόπο και πόνο γιατί αλλιώς δεν γίνεται.

Αν γινόταν θα το κάνανε αλλιώς αλλά δεν γίνεται και για ΄τον λόγο θα έχουμε μια πρώτη συμφωνία και εκταμίευση μέρους της δόσης για να πληρώσουμε τις δόσεις Μαϊου – Ιουνίου προκειμένου η χώρα να μείνει σε τροχιά πληρωμών αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα αξιωματούχων της κυβέρνησης αν δεν πάρουμε λεφτά απο τους εταίρους δεν θα πληρώσουμς τις δόσεις των επόμενων μηνών αφού θα χρησιμοποιήσουμε τα λεφτά που έχουμε για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.

Το σίγουρο είναι οτι ο Τσίπρας δεν κάνει πίσω σε μειώσεις συντάξεων και μισθών και αυτό το έχουν καταλάβει οι εταίροι.

Για τον λόγο αυτό υπάρχει και καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις.

Γιατί η ελληνική πλευρά αυτή την φορά δεν κάνει πίσω και δεν μπλοφάρει.

Πρώτη φορά οι εταίροι έχουν απέναντι τους μια κυβέρνηση που θέλει μια αξιοπρεπή λύση και συμφωνία που δεν θα μας δώσει μόνο μερικές ανάσες για μερικούς μόνο μήνες και μετά πάλι τα ίδια αλλα μια οριστική λύση στο πρόβλημα.

Αυτή βέβαια η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δημιουργεί συνθήκες θρίλερ στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους που θέλουν για άλλη μια φορά να μας περάσουν δια πυρός και σιδήρου αφού δεν μπορούν να δεχτούν τις αντιρρήσεις και διαφωνίες μας.

Μαθημένοι στο “yes sir” των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουν ξενερώσει απο τα “No sir” της κυβέρνησης Τσίπρα και προσπαθούν να προσαρμοστούν και αυτοί στα νέα δεδομένα.

Βέβαια θα πρέπει να ξέρετε οτι σε αυτή την διαπραγμάτευση – διαμάχη δεν περιμένουμε νικητές και ηττημένους.

Περιμένουμε μόνο μια συμφωνία που θα επιτρέψει την Ελλάδα να σκέφθεται με περισσότερη ασιοδοξία την επόμενη μέρα.

Είναι απορίας άξιο πως η Ελλάδα του Δεκέμβρη του 2014 που είναι με το ένα πόδι έξω απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ επιστρέφει στην αφετερία της διαδρομής 3 μήνες μετά.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και περιμένουμε την βελτίωση του καιρού επι της ουσίας με καλύτερες θερμοκρασίες και μεγαλύτερη διάρκεια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός της εβδομάδας θα είναι καλός και άκρως ανοιξιάτικος με πολύ καλές θερμοκρασίες.

Είμαστε στην καλύτερη εποχή του χρόνου και ετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι του 2015.

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης