• 22 Μαΐου 2024,

Κώστας Ανυφαντάκης στους 93.7: « Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας»

 Κώστας Ανυφαντάκης στους 93.7: « Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας»

O Κώστας Ανυφαντάκης έκανε δηλώσεις στους 93, 7 για το ματς του Κοκκινοχώματος αλλά και για το μεγάλο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Τόνισε ότι έφτασε η ώρα που ο ΑΟΚ κρατάει την τύχη στα χέρια του. Με νίκη την Κυριακή, περνάει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

 Ερώτηση: Ποια είναι η άποψη σας για την εμφάνιση του ΑΟΚ στο Κοκκινόχωμα;

Απάντηση: Στο Α` μέρος δεν κάναμε σπουδαία πράγματα στο γήπεδο.  Δεν χάσαμε τις κλασσικές ευκαιρίες αλλά ουσιαστικά δεν απειλήθηκε η εστία μας. ο αντίπαλος προσπάθησε να περιορίσει τους επιθετικούς μας με προσωπικά μαρκαρίσματα. Στο β` μέρος αλλάξαμε το σχηματισμό μας και καταφέραμε να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ.

Εκεί κρίθηκαν πολλά. Νομίζω ότι ήταν μια δίκαιη νίκη. Εχουμε πάντοτε στο μυαλό μας, ότι δεν πρέπει να στραβοπατήσουμε. Στα 10 τελευταία παιχνίδια έχουμε πάρει 28 βαθμούς και πληρώνουμε την ισοπαλία της Αλεξανδρούπολης. Απαγορεύεται να κάνεις το λάθος, όταν πηγαίνεις για την πρώτη θέση.

Στο Βυζάντιο είχαμε υπομονή. Ξέραμε ότι θα κερδίσουμε. Υπήρχε σιγουριά.  Στο β` μέρος αλλάξαμε τη στρατηγική μας. Δε θέλουμε σε όλα τα παιχνίδια να είμαστε πίσω στο σκορ. Αυτό θα είναι δύσκολο.

Διαχειριζόμαστε όλα τα ματς με σκοπό, μόνο να κερδίσουμε.

Ερώτηση: Τώρα με τον Πανσερραϊκό. Το ματς που θα κρίνει τα πάντα.

Απάντηση: Όπως προείπα, περάσαμε τους αγώνες όπου τα πράγματα δεν εξαρτιόταν μόνο από εμάς. Τώρα εξαρτιούνται όλα από μας. Αν κερδίσουμε την Κυριακή, θα είμαστε πρώτοι.

Χρειάζεται ηρεμία. Να πάμε με το δικό μας πλάνο, όσον αφορά την προσέγγιση του παιχνιδιού. Αισιοδοξούμε και πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια του κόσμου, θα πάρουμε τους 3 βαθμούς.

Ερώτηση: Είναι πλέον στα χέρια του ΑΟΚ;

Απάντηση: Βεβαίως, είναι στα χέρια μας. Αυτό μας δίνει μεγάλη δύναμη. Υπάρχει ενθουσιασμός. Καλό είναι να κοντρολάρουμε τον ενθουσιασμό. Είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα τα καταφέρουμε την Κυριακή.

Ερώτηση: Μας ξέρουνε και τους ξέρουμε.

Απάντηση: Φυσικά. Είμαστε λίγο πριν το φινάλε το πρωταθλήματος. Μας ξέρει ο Πανσερραϊκός και εμείς ξέρουμε πως παίζει. Τα ντέρμπι αυτά κρίνονται στη συγκέντρωση και στο πλάνο του παιχνιδιού. Επίσης στα ατομικά λάθη που θα γίνουν.

Ερώτηση: Τώρα είναι και η ώρα του κόσμου.

Απάντηση: Είναι το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας. Ένα παιχνίδι που είναι τελικός. Ο κόσμος πρέπει να έρθει να βοηθήσει τους παίκτες που έχουν κάνει σπουδαία πράγματα μέσα στη χρονιά.

Νομίζω ότι θα είναι πολύ καλό να δούμε ένα γήπεδο γεμάτο.  Θα είναι καλό πάνω απ` όλα για την πόλη, για το ποδόσφαιρο της Καβάλας,  για τη μεγάλη ιστορία του ΑΟΚ.

Ερώτηση: Μια πρόκληση προπονητική και για τον  Κώστα Ανυφαντάκη;

Απάντηση: Κοιτάξτε σε τέτοιο επίπεδο το ζω για πρώτη φορά. Είχαμε ανέβει με την Επισκοπή από τη Γ` στη Football Leagke αλλά ήταν οι διαφορετικές οι συνθήκες.

Οι προκλήσεις πάντα στο ποδόσφαιρο είναι συνεχόμενες. Όντως είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Από τη μεριά μου, θα προσπαθήσω να το βγάλω εις πέρας. Με ηρεμία και εμπιστοσύνη σε όλη την ομάδα.

Χωρίς Αμβρόσιο την Κυριακή

Ο Αμβρόσιος Παπαδόπουλος δέχθηκε την 4η κίτρινη κάρτα στο ματς με το Βυζάντιο και θα απουσιάσει από το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής.

Άλλες απουσίες δεν έχει ο ΑΟΚ που χθες οι βασικοί του Κοκκινοχώματος, έκαναν αποκατάσταση και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Τ. Π

Διαβάστε επίσης