• 29 Απριλίου 2024,

Η Νέα Δημοκρατία έχει αρχηγό

 Η Νέα Δημοκρατία έχει αρχηγό

Η σημερινή Δευτέρα είναι μια διαφορετική μέρα για την Νέα Δημοκρατία που μετά απο μια επίπονη σε διάρκεια και διαδικασία εκλογική αναμέτρηση με πολλά απρόοπτα έβγαλε τον νέο αρχηγό της κόμματος και την εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας.

Την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές μόλις έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας και καταλαβαίνετε οτι υπάρχουν μόνο θεωρίες και σενάρια για τον επόμενο αρχηγό και την επόμενη μέρα.

Παρά την πρωτιά του Μεϊμαράκη μέχρι και λίγη ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες οι περισσότεροι δεξιοί βλέπανε νίκη του Μητσοτάκη του Κυργιάκου που θα μπορέσει – θεωρούν – έστω και με μικρή διαφορά να κόψει πρώτος το νήμα.

Το θέμα είναι οτι σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει αρχηγό και έχει μια ευκαιρία ο νέος αυτός αρχηγός , πρίν ψηφίσει το ασφαλιστικό που έρχεται στην βουλή , να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια του κόμματος που μετά το φιάσκο της πρώτης απόπειρας ψηφοφορίας που οδήγησε και στην ματαίωση της διαδικασίας ,φλέρταρε επικίνδυνα με την διάσπαση που δεν έχει σταματήσει να ελλοχεύει.

Αυτές οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου οχι μόνο για την Νέα Δημοκρατία αλλά για τα περισσότερα ελληνικά κόμματα αποτελούν και ως παγίδες διάσπασης αφού δυστυχώς τα κόμματα δεν έχουν ωριμάσει στο να διαχειρόζονται τέτοιου είδους  καταστάσεις και διαδικασίες.

Εδώ στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση που το ΠΟΤΑΜΙ παρουσίασε απώλειες κόντεψε να κατεβάσει ρολά.

Ολοι ζητούσαν συνέδριο και αλλαγή προέδρου που είναι πολύ πιθανό να οδηγούσε και στην διάλυση αφού δεν θα μπορούσε το κόμμα να απορροφήσει τους κραδασμούς απο την αλλαγή του Θεοδωράκη.

Βέβαια απο την άλλη ένα σοβαρό κόμμα σε τέτοιου είδους διαδικασίες δοκιμάζει τις αντοχές του και δείχνει το βάθος που έχει.

Στην Ελλάδα πλέον με την ευκαιρία της κρίσης προσπαθούμε να αφήσουμε πίσω μας τις πελατειακές σχέσεις του κράτους με τους πολίτες και για τον λόγο αυτό έχουμε ξεχάσει σε ποσοστά τα 40άρια και τα 45άρια που παίρναε κάποτε τα κόμματα εξουσίας.

Παλαιότερα τα κόμματα , και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, πιάνανε τέτοια νούμερα γιατί ο κόσμος τα ψήφιζε για να βολευτεί.

Τώρα που μπήκε stop στις προσλήψεις και στο βόλεμα τα νούμερα πέσανε και τα ποσοστά μικρύνανε.

Δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος.

Μακάρι η Νέα Δημοκρατία να έχει την ωριμότητα να χωνέψει αυτή την διαδικασία χωρίς εξελίξεις δυσσάρεστες για το κόμμα και την πολιτική ΄ζωή του τόπου γιατί είμαστε σε μια φάση που θέλουμε σταθερότητα.

Σταθερή κυβέρνηση αλλά και σταθερή αντιπολίτευση.

Ο Σημίτης ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας που έβαλε την Ελλάδα στο ευρώ έγραψε ένα άρθρο στο ΒΗΜΑ και μιλάει για το αβέβαιο μέλλον της χώρας μας αφού κατά την γνώμη του δεν μπορούμε να δεχθούμε οτι ο ιός που μας ταλαιπωρεί είναι εγχώριος.

Δεν έχει άδικο όπως δεν έκανε και λάθος που έφερε στην ζωή μας το ευρώ το 2000.

Η Ελλάδα εκείνη την εποχή έπρεπε να πάει παρακάτω και έπρεπε να μπεί στην ευρωζώνη.

Το λάθος ήταν οτι αλλάξαμε νόμισμα χωρίς να αλλάξουμε συνήθειες.

Γίναμε Ευρωπαίοι με χωριάτικες και λαμογίστικες όμως  συμπεριφορές και συνήθειες που μας οδηγήσανε σε αυτό που ζούμε σήμερα.

Δεν φταίει η θεραπεία που μας προσφέρουν σήμερα οι Ευρωπαίοι για να ξεπεράσουμε την κρίση που μας ταλαιπωρεί αλλά η ασθένεια που μας οδήγησε στην κρίση αυτή.

Τα εκ των έσω δαιμόνια μας οδηγήσανε στην κατάρρευση της οικονομίας και προσπαθούμε τώρα να βρούμε τους φταίχτες εκτός συνόρων.

Εμείς φταίμε γιατί εμείς με την ανικανότητα μας αναγκαστήκαμε να παραδώσουμε τα κλειδιά της χώρας στους εταίρους που γίνανε μέσα σε ΄ένα ΄βράδυ δανειστές ,πιστωτές και αφεντικά της χώρας.

Πήραμε ένα σωρό λεφτά για να φτιάξουμε δρόμους γέφυρες και νοσοκομεία και αυτό που μας ένοιζε ήταν οι μίζες και οχι τα έργα.

Βέβαια το θέμα είναι τι θα γίνει απο εδώ και πέρα γιατί η Ελλάδα μετά απο τόσα χρόνια ταλαιπωρίας θα πρέπει να μπορέσει να σταθεί μόνη της στα πόδια της.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να τελειώσουμε με το τρίτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και να διεκδικήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε όσο αφορά την μείωση του χρέους που θα το κάνει πραγματικά βιώσιμο και θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον οικονομικής ασφάλειας σε όλους αυτούς που θέλουν να έρθουν και να επενδύσουν στην χώρα.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φύγουμε απο τον φαύλο κύκλο της λιτότητας.

Το τρίτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που είναι και δύσκολο και άδικο θα πρέπει να το δούμε ώς ευκαιρία για να πάμε παρακάτω.

Απο την στιγμή που μόνοι μας οδηγήσαμε το καράβι στα βράχια θα πρέπει έστω με την βοήθεια των άλλων να επαναφέρουμε το καράβι στην σωστή πορεία.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει πρώτα να το ξεκολλήσουμε απο τα βράχια και σε αυτή την φάση είμαστε τώρα.

Και ολοκληρώνει ο Σημίτης λέγοντας οτι για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω θα πρέπει να πάρουμε την απόφαση να γίνουμε μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα οσο αφορά τις λειτουργίες του κράτους και τους θεσμούς.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια και αυτό είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και αναμένουμε όλη την εβδομάδα καλό καιρό με ηλιοφάνειες και θερμοκρασίες πολύ καλές για την εποχή.

Ειδικά το μεσημέρι οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ καλές.

Απο σήμερα Δευτέρα αγαπητοί αναγνώστες αφήνουμε πίσω μας οριστικά τις γιορτές των Χριστουγέννων και πιάνουμε τα κουπιά που είχαμε αφήσει λόγω εορτών. Τώρα κουπί και άγιος ο θεός.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας και είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

Δεν χάνουμε ούτε το κουράγιο μας ούτε την καλή μας ψυχολογία και βάζουμε πλώρη για το 2016 με ηθικό ακμαίο. Θα τα ξαναπούμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης