• 20 Μαΐου 2024,

Η Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας θα ασκήσει ακόμη και αντιπολίτευση στην κυβέρνηση

 Η Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας θα ασκήσει ακόμη και αντιπολίτευση στην κυβέρνηση

Στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά τις εθνικές εκλογές η νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κι αποφασίστηκε ότι έως το τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις των επιμέρους οργανώσεων, ώστε να αποτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και να καταρτισθεί ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων. Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ προσδίδει νέες αρμοδιότητες στη νομαρχιακή επιτροπή, όπως η στήριξη του κυβερνητικού έργου.

Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενα του γραμματέα της επιτροπής Κώστα Μορφίδη, εάν οι περιστάσεις το απαιτήσουν δεν αποκλείεται ακόμη και η άσκηση «αντιπολιτευτικής κριτικής» προς την κυβέρνηση. Υπάρχουν θέματα επί των οποίων η νομαρχιακή επιτροπή έχει λάβει ξεκάθαρες θέσεις τις οποίες δε σκοπεύει να διαπραγματευθεί αλλά θα συνεχίσει να τις στηρίζει σθεναρά. Εξάλλου, αποστολή της νομαρχιακή επιτροπής είναι η ενίσχυση και στήριξη των καβαλιώτικων διεκδικήσεων. Αναφορικά με την παραχώρηση των στρατοπέδων, ο κ. Μορφίδης απέρριψε την οικοπεδοποίησή τους και υπεραμύνθηκε της μετατροπής τους σε χώρους πρασίνου – άθλησης – ψυχαγωγίας. Το οποιοδήποτε «παζάρι» επί του συγκεκριμένου θέματος δε θα τιμήσει εκείνους που σταθερά επί χρόνια πρεσβεύουν αμετακίνητοι τις θέσεις τους. Από τη στιγμή που τα στρατόπεδα άδειασαν θα πρέπει να επιστραφούν στις τοπικές κοινωνίες.

Ρωτήσαμε τον Κώστα Μορφίδη εάν συμφωνεί με την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για τη θέση του προέδρου της δημοκρατίας και μας εξήγησε: «Κατανοώ τους λόγους που υπαγόρευσαν τη συγκεκριμένη επιλογή αλλά δεν μπορώ να είμαι ενθουσιασμένος με ανάλογες επιλογές. Η κυβέρνηση οφείλει να διαδραματίσει ενωτικό ρόλο προς το συμφέρον της χώρας, κάτι που ξεπερνά τις δικές μας κομματικές επιθυμίες κι επιδώξεις».

Διαβάστε επίσης