• 9 Μαΐου 2024,

Μήπως τελικά είναι θέμας διατύπωσης ;

 Μήπως τελικά είναι θέμας διατύπωσης ;

Το πιο σωστό το είπε ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας οτι  δηλαδή η διαφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στην διατύπωση της κοινής ανακοίνωσης που καλούνται να υπογράψουν και οι δυο μεριές αφού μετα τα όσα έχουν πεί και έχουν μεσολαβήσει καταλαβαίνετε οτι κανείς δεν θέλει να φανεί χαμένος μέσα απο οποιαδήποτε συμφωνία προκύψει.

Οταν ο Ντάϊσεμπλουμ βγαίνει και υποστηρίζει οτι η παράταση του προγράμματος στην ουσία δίνει στην Ελλάδα και τον χρόνο και την οικονομική στήριξη για να μπορέσει να φθάσει μετά απο 6 μήνες σε μια νέα συμφωνία καταλαβαίνετε οτι τα πράγματα ίσως να είναι και πιο απλά απ ότι μας τα παρουσιάζουν.

Οταν ο Βαρουφάκης βγαίνει στην συνέντευξη τύπου και λέει οτι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αναβάλει για ένα 6μηνο ,όσο θα διαρκέσει το πρόγραμμα – γέφυρα τις προεκλογικές της δεσμεύσεις προκειμένου να προφυλάξει την ελληνική οικονομία και το πρόγραμμα απο οποιδήποτε εκτροχιασμό τότε γιατί δεν προχωρούν οι συζητήσεις και συνεχίζουμε να είμαστε στο σημείο 0 ;

Είναι σίγουρο οτι για να φτάσουμε σε συμφωνία θα πρέπει και οι δύο πλευρές να κάνουν πίσω και είναι αλήθεια οτι έχουν κάνει πίσω απλά δεν τα βρίσκουν στο πως θα διατυπωθούν αυτές οι οπισθοχωρήσεις της κάθε πλευράς στο χαρτί και ποιός θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Ισως και για τον λόγο αυτό την τελευταία στιγμή να πήρε πίσω η Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο σχέδιο που ήτανε έτοιμος να υπογράψει ο Βαρουφάκης αφού θα έδινε την εντύπωση έτσι όπως τα έλεγε οτι η Ελλάδα κέρδισε κατα κράτος την Ευρώπη.

Δεν είναι οτι δεν ξέρουμε τι θέλουμε , γιατί και αυτό ακούστηκε , αλλα δεν ξέρουμε πως αυτά που έχουμε συμφωνήσει θα τα διατυπώσουμε στο χαρτί έτσι ώστε να μην φανούνε νικητές και ηττημένοι.

Παρά την αποφασιστικότητα και των δύο πλευρών ελπίζουμε οτι μέχρι την Παρασκευή θα έχει βρεθεί η “χρυσή πένα “ που θα γράψει μια ανακοίνωση αποδεκτή και απο τις δύο πλευρές αφού επι της ουσίας όπως φαίνεται υπάρχει σύγκληση.

Τα τελευταία πάντως νέα λένει οτι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αίτημα της παράτασης  της δανειακής συμφωνίας και οχι του προγράμματος βάζοντας ακόμα περισσότερο νερό στο κρασί της και ελπίζοντας το ίδιο να κάνουν και οι δανειστές αν και φοβάμαι ότι όταν αρχίσεις να κάνεις πίσω και σε πάρει χαμπάρι ο αντίπαλος σου ζητά όλο και περισσότερα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα πολύ σωστά δεν διαπραγματεύεται την αξιοπρέπεια των ελλήνων πολιτών απο την μια αλλά απο την άλλη δεν πρέπει να διαπραγματευτεί και την παραομονή της χώρας στο ευρώ.

Ο καλύτερος απο όλους όμως φαίνεται οτι είναι ο Καμμένος που αν και στην συγκυβέρνηση παρόλα αυτά πρότεινε τον δικό του υποψήφιο ως πρόεδρο Δημοκρατίας και δεν ακολούθησε την γραμμή Τσίπρα με τον οποίο συγκυβερνά την χώρα αυτή.

Ο Καμμένος είναι εδώ και θέλει να στείλει το μήνυμα της συνεχούς επαγρύπνησης.

Μάλιστα ο Καμμένος έχει δική του κοινοβουλευτική ομάδα που μπορεί να παίρνει τις δικές της αποφάσεις άσχετα με τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση την οποία έχει επιλέξει να στηρίξει.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να έχετε το νού σας γιατί εκτός απο τις διαπραγματεύσεις έχουμε μπροστά μας και την Καθαρά Δευτέρα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης