• 15 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Η τράπουλα ανακατεύεται συνεχώς. Τα δεδομένα αλλάζουν, τα λεγόμενα «τακλάκια» (κολοτούμπες, κατά το πιο συνηθισμένο) ήταν και παραμένουν μέρος της καθημερινότητας. Τι θα κάναμε χωρίς τα «τακλάκια» αλήθεια; Η ζωή μας θα ήταν μονότονη και βαρετή. Μόλις ανακύπτουν αυτά, όλα αλλάζουν. Τα λόγια περισσεύουν, τα σχόλια δεν έχουν τέλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ (ήταν και παραμένει ο μεγάλος πρωταγωνιστής) παρακολουθούσε τόσο καιρό από μακριά. Τώρα καταλαβαίνει τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην αντιπολίτευση και στη κυβέρνηση.

 

Εστιάζουμε τη προσοχή μας στα δικά μας. Επικεντρωνόμαστε στην υπόθεση του «Ασημακοπούλου» σε σχέση με τον νέο Υπουργό, την πρόταση του, την τακτική του. Πρώτον, ήταν και είναι λάθος δικό μας που δεν σπεύσαμε στο γραφείο του κ. Καμμένου. Είχαμε και έχουμε τη δυνατότητα. Καθώς αργήσαμε- πιστεύοντας ότι ο Υπουργός ασχολείται κι αυτός με την διαπραγμάτευση και το μνημόνιο- του δώσαμε χρόνο προκειμένου να αναλάβει την πρωτοβουλία. Να κάνει αυτός πρώτος την πρόταση.

 

Την απορρίπτουμε άνευ συζήτησης μα ήδη του αναγνωρίζουμε το προβάδισμα. Δεύτερον, ήταν και είναι λάθος μας που αφήνουμε εκτός συσκέψεων τους βουλευτές. Απορροφημένοι με όλα τα άλλα θέματα των Αθηνών αμέλησαν τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με την Καβάλα. Ήμασταν σίγουροι για την ετοιμότητα τους και να που φθάσαμε. Ο Καμμένος ούτε που τους υπολόγισε. Τρέχουμε λοιπόν πίσω από τα γεγονότα. Κι αν καταφέρουμε να αποφύγουμε το λαχάνιασμα θα είναι επιτυχία.

 

Τρίτον, είχε και έχει απόλυτο δίκιο ο Βαγγέλης Παππάς. Έπρεπε ήδη να ήμασταν μέσα στο στρατόπεδο. Θα ήταν έξυπνο και τολμηρό να δημιουργούσαμε εμείς τα τετελεσμένα. Αν μάλιστα η κατάληψη γινόταν επί Σιμιτσή θα ήταν ακόμη καλύτερα. Μετέχοντας σε συσκέψεις και λοιπές συνεδριάσεις δεν θα δικαιωθούμε. Η ελπίδα μας ως προς την Κυβέρνηση της Αριστεράς δεν δικαιώνεται. Για κακή μας τύχη το συγκεκριμένο θέμα το χειρίζεται δεξιός!

 

Αυτό που έγινε προχθές με το «Ασημακοπούλου» σαφώς κι είναι «τακλάκι». Δεν το έκανε κάποιος συγκεκριμένος. Η κατάσταση άλλαξε απότομα και θεαματικά. Μας την έφερε ο Καμμένος…. Ο οποίος αντί να είναι υπέρ της κάθε τοπικής κοινωνίας θέλει να κάνει μπίζνες για λογαριασμό του κράτους. Χρησιμοποιεί τα στρατόπεδα αφού άλλη δυνατότητα και επιλογή στο πόστο που ανέλαβε δεν έχει. Αν αυτή η προσέγγιση είναι διαφορετική από την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, ας μας το πει κι ας μας το αποδείξει κάποιος.

 

Τους προηγούμενους μήνες οι υποστηρικτές και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (παλιοί και νέοι) είχαν «ξεσαλώσει» στο facebook. Ήταν στην επίθεση διαρκώς. Τίποτα δεν άφηναν να πέσει κάτω! Το συγκεκριμένο κλίμα άρχισε να αλλάζει. Η πρόταση Τσίπρα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο άλλαξε τα δεδομένα. Οι επιτιθέμενοι είτε δεν ακούγονται, είτε δικαιολογούνται. Οι αμυνόμενοι είναι φουλ επίθεση.

 

Αντιγράφουμε την ανάρτηση της κ. Αλεξάνδρας Τσανάκα: «Διάβασα και άκουσα άπειρα σχόλια για τον προτεινόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτόν που σε λίγες ώρες θα είναι πρόεδρος. Θα ήθελα να σας πω ότι άλλα είναι τα σοβαρά και τα μεγάλα και να προσθέσω τους στοίχους που μόλις διάβασα του Κ. Βάρναλη “Απ΄τα τσακάλια, δεν γλυτώνεις με ευχές και παρακάλια”».

 

Ο Ηλίας Κιοσσές δημοτικός σύμβουλος Καβάλας απευθύνεται στον Ηλία Ιωαννίδη με το πιο κάτω κείμενο: «Αχ ρε Ηλία, τι σου ‘μελλε να πάθεις! Να έχεις δυο επιλογές, Παυλόπουλο- Αλεβιζόπουλο και να είσαι αναγκασμένος να ψηφίσεις τον πρώτο! Αν με χρειαστείς – ως γιατρό και ως φίλο – πάρε τηλέφωνο!».

 

Πάντα στο διαδίκτυο ξεχωρίσαμε τα εξής κειμενάκια για το ίδιο θέμα: Κώστας Αντωνιάδης (πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου): «Η επιλογή του Σύριζα να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Προκόπη Παυλόπουλο, έναν Μνημονιακό Πολιτικό και Γερμανοτσολιά, που συμμετείχε στην κυβέρνηση Τσολάκογλου σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, είναι η πρώτη στροφή του Σύριζα προς τον Ρεαλισμό και στην Πραγματικότητα. Εύχομαι να υπάρξουν και άλλες τέτοιες κινήσεις για το καλό της Χώρας μας».  Δημήτρης Θεοδωρίδης (πρώην πρόεδρος Θασιακής Ένωσης):  «Η πρώτη πίκρα και απογοήτευση! Μακάρι να είναι η τελευταία! Στο χώρο της Αριστεράς δεν υπήρχε προσωπικότητα “με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία, με υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης και που να χαίρει ευρύτατης αποδοχής στην κοινωνία”; “Που να υποστηρίξει με το κύρος αλλά και με το ειδικό βάρος του θεσμικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, το έργο της μεγάλης κοινωνικής αλλαγής”; Ξέχασα όμως ότι η Αριστερά συγκυβερνά με το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ!!!».

 

Από το πρωί χθες οι οικονομικές ιστοσελίδες των Αθηνών πρόβαλαν την αρνητική εξέλιξη που διαπιστώνεται στη διαπραγμάτευση του κ. Λαφαζάνη με τους Αζέρους για το έργο του αγωγού ΤΑΡ. Οι προτάσεις του έλληνα υπουργού δεν έγιναν δεκτές άρα η αποικιοκρατική σύμβαση (κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) συνεχίζει να ισχύει. Αυτά τα νέα δεν είναι ευχάριστα, φοβόμαστε και για το ζήτημα της όδευσης.

 

Από την ιστοσελίδα energypress. Gr  αντιγράφουμε το σχετικό ρεπορτάζ: Αποθαρρυντικά είναι τα νέα που καταφτάνουν από το Μπακού αναφορικά με τα αιτήματα που είχε βάλει πριν από μια εβδομάδα η ελληνική πλευρά στο τραπέζι υπό τη μορφή ανταλλαγμάτων ως αποτέλεσμα της δεδομένης στήριξής της στον αγωγό TAP. Σύμφωνα με αζέρικα μέσα ενημέρωσης, τα τρία αιτήματα Λαφαζάνη, για μείωση των τιμών του αζέρικου αερίου, επιβολή τελών για τη διέλευση του αγωγού από το ελληνικό έδαφος και μετοχική συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στην εταιρεία του αγωγού, δεν βρίσκουν προς το παρόν τουλάχιστον… ευήκοα ώτα, παρά τα όσα αρχικά διεμήνυε το υπουργείο. Αυτό προκύπτει από τα όσα δήλωσε προχθές στο αζέρικο πρακτορείο “azernews” ο αντιπρόεδρος της Socar Ελχάντ Ναζίροφ, κληθείς να πάρει θέση απέναντι και στα τρία θέματα, ερωτηθείς για τις συζητήσεις που διεμείφθησαν με τον Έλληνα υπουργό κατά τις προ εβδομάδας εργασίες του πρώτου συμβουλευτικού συμβουλίου για το Νότιο Διάδρομο.

 

 

Μικρές ειδήσεις

*Δικαιολογημένα απουσίασε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χθες ο Παράσχος Αγανικόλας. Μια μέρα πριν πέθανε η μητέρα του. Συλλυπητήρια.

*Περιοδεία στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Καβάλας έκανε την Τρίτη το απόγευμα ο Μάκης Παπαδόπουλος. Το θερμόμετρο έδειχνε – 5 αλλά οι συζητήσεις για τα καθημερινά προβλήματα έγιναν κανονικά.

*Ο ένας μετά τον άλλον οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Νομού Καβάλας ανακοινώνουν τις εκδηλώσεις που ετοιμάζουν κυρίως την Κ. Δευτέρα. Όλες είναι ίδιες, νηστίσιμα και πέταγμα αετού. Χθες το μεσημέρι ένα μεγάλο φορτηγό στάθμευσε έξω από το κτίριο του Πυθαγόρα και ξεφόρτωσε αετούς. Κατά πάσα πιθανότητα θα μοιραστούν στην εκδήλωση των Κρηνίδων.

* Στην κοπή της πίτας της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου (προ λίγων ημερών) παραβρέθηκε ο γνωστός ηθοποιός Αντώνης Θεοδωρακόπουλος.

*Δεν θα επιστρέψει στο ΤΕΙ Καβάλας η Πόπη Γερακούδη. Συνταξιοδοτήθηκε. Η κ. Γερακούδη κρατά την εμπειρία που απέκτησε ως Γραμματέας της Αποκεντρωμένης στη Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα. Ο Γιάννης Πασχαλίδης αντίθετα επέστρεψε κανονικά στην εργασία του στη σχολή του ΟΑΕΔ.

* Δημοτικοί σύμβουλοι απ’ όλες τις παρατάξεις διαμαρτυρήθηκαν κι η διοίκηση του Δήμου συμφώνησε. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η τοποθέτηση πανό στα κάγκελα του Πάρκου, στον κόμβο του Φαλήρου. Αυτή η συζήτηση έγινε πριν τις γιορτές στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όλοι ήταν αντίθετοι στα πανό των συλλόγων που με αυτόν τον τρόπο διαφημίζουν τις διάφορες εκδηλώσεις τους. Επί της ουσίας δεν έγινε τίποτα, δεν άλλαξε τίποτα. Από χθες μάλιστα πανό της Δημωφέλειας στο ίδιο σημείο δίνει το… καλό παράδειγμα.

*Πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χθες το απόγευμα η Δήμαρχος κάλεσε στο γραφείο της τους Βαγγέλη Παππά και Μάκη Παπαδόπουλο. Τους ενημέρωσε αναλυτικά για τη σύσκεψη της Τρίτης περί του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου».

*Στην Καβάλα εθεάθη χθες μετά από πολύ καιρό ο Σταύρος Ψωμιάδης. Ήταν μια επίσκεψη ιδιωτική, συζητήσεις με φίλους από τις παλιές καλές εποχές του ΑΟΚ. Ο πατέρας Μάκης παραμένει στη φυλακή, άγνωστο για πόσο ακόμη διάστημα.

*Στις 10 σήμερα το πρωί συναντώνται στο Εργατικό Κέντρο οι συμβασιούχοι τεχνίτες συντήρησης της ΒΦΛ. Θα γίνει ενημέρωση για τα γεγονότα της Δευτέρας και της Τρίτης, θα παρθούν αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσουν από εδώ και πέρα. Στους στόχους τους είναι να απευθυνθούν εκ νέου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν αυτοί επιστρέψουν στην Καβάλα (κάτι που μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα).

*Και ο Παύλος Παπαδόπουλος κατέθεσε αίτηση για τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης