• 26 Απριλίου 2024,

Η Πίτα του Αστέρα Καβάλας

 Η Πίτα του Αστέρα Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο ξενοδοχείο «Λούσυ», η κοπή της πίτας του Αστέρας Καβάλας.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από τους γονείς και τους αθλητές του συλλόγου, καθώς και τους καλεσμένους από τον αθλητικό και πολιτικό χώρο.

Αρχικά ο Τάκης Παπαδόπουλος παρουσίασε την ιστορία του Αστέρα, μέσα από ένα σπουδαίο φωτογραφικό υλικό. Μίλησε για την ίδρυση του συλλόγου, τις επιτυχίες και τους ανθρώπους του Αστέρα, που διακρίθηκαν και διακρίνονται στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Ακόμη για τα παιδιά που έπαιξαν Μπάσκετ στον Αστέρα και αναδείχθηκαν στην συνέχεια, επιστήμονες.

Μια σπουδαία μορφή στην ιστορία του Αστέρα, ο Στράτος Σαββίδης, πήρε το λόγο και αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους. Ηταν η συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης. Ο Στράτος Σαββίδης ήταν ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία του συλλόγου, με τεράστια προσφορά. Κάθισε στο ίδιο τραπέζι με άλλα ιδρυτικά στελέχη του Αστέρα.

Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης(Σιμιτσής, Γερομάρκος, Σχοινάκης, Μιχαλάκης,) απεύθυναν χαιρετισμούς. Επίσης ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, που υπηρέτησε τον Αστέρα ως προπονητής, στο γυναικείο τμήμα όταν αυτό αγωνιζόταν στην Α` Εθνική.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Πανακούλιας έκανε τον απολογισμό της χρονιάς ενώ έκανε αναφορά στις προοπτικές που υπάρχουν για το μέλλον. Επίσης ζήτησε από τους γονείς των παιδιών να είναι περισσότερο κοντά στο σύλλογο. Να τους επισημάνουν τα λάθη που γίνονται.

Στη συνέχεια έγιναν οι δυο βραβεύσεις.

Τιμήθηκε ο Χρήστος Λυκόπουλος που δε βρίσκεται εν ζωή. Για λογαριασμό της οικογενείας του, το βραβείο παρέλαβε από το Δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή, ο Ιορδάνης Μπρίγκος. Ο Χρήστος διετέλεσε προπονητής στον Αστέρα. Εκτός του Μπάσκετ, ήταν λάτρης της Ιστιοπλοΐας.

Επίσης τιμήθηκε η Μυρτώ Σταμπουλίδου που τώρα αγωνίζεται στον Αρη Θεσσαλονίκης, ενώ αγωνίστηκε πριν την Ενωση, στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Ακόμη για ένα χρόνο έπαιξε στους Τιτάνες Δράμας.

Το βραβείο παρέδωσε στη Μυρτώ, ο Στέλιος Σχοινάκης.

Ο πρόεδρος του Αστέρα Κώστας Πανακούλιας έκοψε την πίτα του συλλόγου, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ειδική αναφορά στους χορηγούς του συλλόγου.

Η Ενωση εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναγιώτης Κύρου, την Αγία Βαρβάρα ο Θανάσης Στουπίδης και τον ΓΣΕ ο Κώστας Απαζίδης. Παρόν το μέλος του Δ. Σ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Σωτήρης Βεζυρτζής.

 

Διαβάστε επίσης