• 20 Μαΐου 2024,

Η προϋπόθεση του Π. Γεωργιάδη με ιδιωτικά κι όχι δημόσια κεφάλαια το Kavala AirSea Show

 Η προϋπόθεση του Π. Γεωργιάδη  με ιδιωτικά κι όχι δημόσια κεφάλαια το Kavala AirSea Show

Κατόπιν της κοινής ανακοινώσεως την οποία εξέδωσαν η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος αναφορικά με τη ματαίωση του φετινού Kavala AirSea Show, το πρωί της Πέμπτης από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ κλήθηκε να απαντήσει και ο οργανωτικός διευθυντής Παναγιώτης Γεωργιάδης στο ερώτημα περί της αποφάσεως ματαίωσης. Ο κ. Γεωργιάδης μας εξήγησε:

«Φέτος η διοργάνωση δε θα πραγματοποιηθεί καταρχήν διότι έχει αλλάξει κατηγορία και κατά δεύτερον διότι ρωτήθηκαν οι θεσμικοί φορείς της οργανωτικής επιτροπής κι απάντησαν ότι το Kavala AirSea Show πρέπει να είναι καλύτερο. Καλύτερο φυσικά σημαίνει και υψηλότερο προϋπολογισμό για τη διοργάνωση. Η εξασφάλιση επιπλέον πόρων για την αύξηση του προϋπολογισμού σαφώς και δε θα προέλθει από τις τσέπες της τοπικής κοινωνίας.

Το σόου “ενηλικιώθηκε” κι άρα θα πρέπει να εξασφαλίζει μόνο τους πόρους του. Φέτος δεν υπήρχε επαρκής χρονικό περιθώριο προετοιμασίας γι’ αυτό κι αποφασίστηκε η ματαίωσή του. Εάν η διοργάνωση είναι καλή ποιοτικά και ποσοτικά και θα πρέπει να δίνει άμεσα ή έμμεσα χρήματα στην τοπική κοινωνία, τότε θα πρέπει να κινηθεί με καθαρά επαγγελματικά κριτήρια. Προσωπικά δεν επιθυμώ την “τεμπέλικη” συνέχιση της διοργανώσεως με επιχορήγηση μέσω δημοσίου χρήματος και υποθέτω ότι κάτι ανάλογο ισχύει και για τους τοπικούς άρχοντες. Γι’ αυτό και ελήφθη κοινή απόφαση περί ματαίωσης της φετινής διοργανώσεως. Εάν εξασφαλισθούν ιδιωτικά κεφάλαια τότε η διοργάνωση θα επαναληφθεί. Εάν δεν εξασφαλισθούν όμως δε θα σκάσουμε κιόλας.

Να σημειώσω ότι ουδέποτε μια εταιρεία μάρκετινγκ δεν ανέλαβε την αποτελεσματική προώθηση της διοργανώσεως. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επανάληψη ενός επιτυχημένου Kavala AirSea Show όπως εκείνο του 2014 είναι η εξασφάλιση μεγάλων χορηγών. Εγώ κλήθηκα από τους τοπικούς άρχοντες για μία πρώτη συζήτηση τον περασμένο Σεπτέμβριο και κλήθηκα ξανά το Φεβρουάριο. Από την πλευρά μου δε σκοπεύω να παρακαλέσω για την πραγματοποίηση του σόου. Εάν η πόλη θελήσει να το πραγματοποιήσει, μπορεί να καταφύγει σε κάποιο ξένο διευθυντή που θα ζητήσει αμοιβή 150.000 ευρώ, ο οποίος θα τρομάξει από τις συνθήκες προετοιμασίας και θα τα παρατήσει.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί η υλοποίηση της διοργάνωσης το 2016 θα πρέπει μια εταιρεία μάρκετινγκ που θα αμειφθεί να επιδοθεί σε αναζήτηση πόρων. Εάν η αναζήτηση αποδώσει τότε το σόου θα πραγματοποιηθεί. Εάν όχι, τότε θα ακολουθήσει αποτυχία. Προσωπικά όμως δε θα απευθυνθώ σε οποιονδήποτε και δε θα παρακαλέσω οποιονδήποτε, γιατί δε ζω την οικογένειά μου από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Απλά θα περιμένω πρόσκληση από την τοπική κοινωνία ώστε να κάνουμε πράξη όσα συμφωνήθηκαν στο κοινό δελτίο τύπου. Δεν είμαι διατεθειμένος να δαπανήσω ούτε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος. Η δε τοπική κοινωνία, την οποία έχουν ποδηγετήσει ορισμένοι περίεργοι τύποι που λένε διαρκώς ψέματα, οφείλει να αποφασίσει τι ακριβώς θέλει.

Η δική μου φιλοσοφία δεν περιλαμβάνει την υλοποίηση γεγονότων χαμηλού επιπέδου όπως είναι το καρναβάλι της Ξάνθης και η ονειρούπολη της Δράμας. Το Kavala AirSea Show επί τέσσερα χρόνια προσέφερε πάρα πολλά στους ιδιώτες και κυρίως ζεστό χρήμα, χωρίς να έχουν προσφέρει ούτε ένα ευρώ από το δικό τους ταμείο. Διαφωνώ επομένως να αναλάβω τη διεξαγωγή του βασιζόμενος σε δημόσιο χρήμα. Εγώ ξεκαθάρισα τα δεδομένα και τις προϋποθέσεις προς τους συνδιοργανωτές και πλέον περιμένω την έγκαιρη ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους τους».

 

=

Διαβάστε επίσης