Δεκτές οι ελληνικές προτάσεις …

 Δεκτές οι ελληνικές προτάσεις …

Ψεκάστε , σκουπίστε , τελειώσατε ΄θύμισε η συνεδρίαση του Eurogroup που μέσα σε μια ώρα άναψε το πράσινο φώς για την παράταση του δανειακής σύμβασης της χώρας για τους επόμενους 4 μήνες αφού οι προτάσεις – δεσμεύσεις  της ελληνικής κυβέρνησης περάσανε πιο εύκολα απο ότι περιμέναμε  απο το συμβούλιο (μέσω τηλεδιάσκεψης) των Ευρωπαίων υπουργών οικονομικών.

Αυτό σημαίνει οτι η ελληνική κυβέρνηση μετά απο ένα ντεμαράζ έντασης διαφωνιών και έντονου φλέρτ με την ρήξη έχει πλεόν εγκληματιστεί πλήρως στο καινούργιο για αυτήν Ευρωπαϊκό περιβάλλον χωρίς αυτό να σημαίνει οτι οδηγηθήκαμε σε παράδοση άνευ όρων.

Η κυβέρνηση το πάλεψε και κατάφερε να κερδίσει πολλά περισσότερα απο ότι οι προηγούμενοι που ήτανε και δύο και μάλιστα με μεγαλύτερη εμπειρία σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Οσοι δεν θέλουν να το δούν αυτό και να το αναγνωρίσουν είναι υποκριτές.

Η κριτική που δέχεται η κυβέρνηση Τσίπρα και εντός και εκτός είναι άδικη και η καλύτερη απάντηση στην κριτική αυτή είναι η αναγνώριση του λαού σε αυτούς τους χειρισμούς της  σε σχέση πάντα  με την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Ο ελληνικός λαός ήθελε μια συμφωνία με τους εταίρους και είναι απόλυτα ικανοποιημένος απο τις κινήσεις της ελληνικής πλευράς προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτοί που συνεχίζουν να φωνάζουν είναι όλοι αυτοί οι επικίνδυνοι που θέλανε και θέλουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης.

Δεν πειράζει θα το συνηθίσουν.

΄Άλλωστε ποτέ δεν είπε ο Τσίπρας οτι αν κερδίσει τις εκλογές θα τα σπάσει με τους Ευρωπαίους και θα βγάλει την χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε όλες του τις προεκλογικές ομιλίες μιλούσε για μάχες σκληρές αλλα πάντα εντός Ευρωπαϊκού πλαισίου.

Σίγουρα θα πάμε καλά και σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που δεν έχουμε ζήσει.

Δεν έχει σημασία αν ψηφίσαμε ή δεν ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές.

Σημασία έχει η κυβέρνηση αυτή να πετύχει για να μπορέσει να πάει μπροστά όλη η χώρα.Όπως είμασταν με τον Γιώργο Παπανδρέου όταν ανέλαβε τα ηνία της χώρας πρίν απο μερικά χρόνια , όπως είμασταν με τους Σαμαρά και Βενιζέλο χθες έτσι είμαστε σήμερα  και με τον Τσίπρα αφού ο στόχος όλων αυτών των κυβερνήσεων είναι η σωτηρία της χώρας.

Αν ο Τσίπρας κάνει περισσότερα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση μαγκιά του και μπράβο του.

Και ενώ η Ελλάδα δίνει μάχη για να κρατηθεί οικονομικά ζωντανή και να μπορέσει να περάσει στην επόμενη μέρα οι Παναθηναϊκοί με τους Ολυμπιακούς λίγα 24ώρα μετά απο ένα ακόμα ντέρμπι της ντροπής τρώγονται σαν τα κοκόρια.

Και αν στο Δ.Σ της Σούπερ Λίγκ πέφτει ξύλο απο τους κουστουμαρισμένους εκπροσώπους των δύο αυτών ομάδων μπορείτε να μου πείτε τι θα γίνει στους δρόμους της Αθήνας απο τους κάφρους φιλάθλους τους ;

Μα δεν καταλαβαίνουν Αλαφούζος και Μαρινάκης οτι με τα καμώματα τους αυτά στέλνουν μήνυμα πολέμου ;

Μας γελάει όλος ο ντουνιάς που ακόμα η χώρα ΄ζεί στιγμές χουλιγκανισμού όταν άλλες χώρες έχουν αντιμετωπίσει και έχουν αφήσει πίσω τους οριστικά αυτές τις καταστάσεις απόλυτης καφρίλας πρίν απο πολλά – πολλά χρόνια.

Είναι και αυτό ένα σημάδι οτι η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες και κυρίως Ευρωπαικές  είναι πολλά χρόνια πίσω και οσο περνάει ο καιρός η ψαλίδα αυτή ολοένα και ανοίγει.

Δεν είναι τυχαίο οτι πάρα πολλοί έλληνες έχουν σταματήσει να ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο , ιδιαίτερα τις επαγγελματικές κατηγορίες και ασχολούνται με πρωταθλήματα άλλων Ευρωπαϊκών και όχι μόνο χωρών.

Είμαστε ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε την βία στα γήπεδα που σαν λυσασμένος σκύλος ξεσκίζει  το κακόμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο που είναι αδύνατον υπο αυτές τις συνθήκες να δεί άσπρη μέρα.

Αυτά και για σήμερα λεβέντες.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης