• 2 Ιουνίου 2024,

Η πρωτοφανής υπόθεση της οικιακής βοηθού

 Η πρωτοφανής υπόθεση της οικιακής βοηθού

Eως  το μεσημέρι δεν υπήρχε από πλευράς Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το πρωτοφανές περιστατικό που εξιχνίασε μια μέρα νωρίτερα η Ασφάλεια. Την υπόθεση της οικιακής βοηθού. Παρά ταύτα η δημοσιογραφική έρευνα δείχνει ότι πρόκειται για δύο χωριστές υποθέσεις που ερευνήθηκαν. Στην πρώτη και πιο πρόσφατη η οικιακή βοηθός ομολόγησε την πράξη της. Στην δεύτερη όμως αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη. Και για τις δύο περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες, οι υποθέσεις στάλθηκαν στη δικαιοσύνη κι η 48χρονη γυναίκα είναι ελεύθερη. Θα πρέπει τώρα να προετοιμαστεί για την ακροαματική διαδικασία, όποτε κι αν έρθει εκείνη η στιγμή.

Η οικιακή βοηθός εδώ και πολύ καιρό είναι άνεργη. Ομολόγησε στις αρχές ότι στις 9 Γενάρη του 2013 πήρε χρυσαφικά από οικία 42χρονου, στον οποίο κατά το παρελθόν είχε εργαστεί με αυτή ακριβώς την ιδιότητα. Της οικιακής βοηθού. Τα χρυσαφικά βρέθηκαν στα χέρια δύο ενεχυροδανειστών, ένας στην Καβάλα κι ένας στην Ελευθερούπολη. Σε μεγάλο βαθμό επεστράφησαν στον ιδιοκτήτη τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τα χρυσαφικά προωθήθηκαν στα ενεχυροδανειστήρια από την 48χρονη. Το ρεπορτάζ αναφέρει ακόμη ότι η 48χρονη σχεδίασε καλά την πράξη που έκανε. Προσποιήθηκε την οικιακή βοηθό που εργάζεται στην οικία του 42χρονου. Έφθασε σε αυτή με μια λεκάνη δήθεν ότι είναι η γυναίκα που κάνει δουλειές στο σπίτι. Σε αυτό μπήκε με διάρρηξη! Δυστυχώς όμως έγινε αντιληπτή από τους γείτονες, η κλοπή καταγγέλθηκε στις αρχές κι ακολούθησε η έρευνα που έφθασε ως τα ενεχυροδανειστήρια.

Η υπόθεση δεν σταμάτησε σε αυτό το σημείο. Γύρισε πίσω, στο 2010. Τότε η μητέρα του 42χρονου είχε καταγγείλει κλοπή χρηματοκιβωτίου από το σπίτι της, μέσα στο οποίο υπήρχαν 48.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί με στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους συνέδεσαν τα δύο περιστατικά. Όμως η οικιακή βοηθός αρνείται κάθε ανάμιξη. Κατά τους αστυνομικούς υπάρχει σχέση κινητού τηλεφώνου που βρέθηκε στην κατοχή της, με τηλέφωνο που το 2010 έκανε συγκεκριμένες μόνο επικοινωνίες με το σπίτι και τον χώρο εργασίας της παθούσας.

Παρά το ότι οι φήμες και οι πληροφορίες από στόμα σε στόμα στην μικρή κοινωνία της Καβάλας οργιάζουν, δεν υπάρχει άλλο ίδιο ή παρόμοιο συμβάν που να έχει σχέση με την 48χρονη.

*Στην υπόθεση των δύο γυναικών που κατηγορούνται για διακίνηση ηρωίνης, έγιναν οι απολογίες τους. Η μία κρίθηκε προφυλακιστέα, η δεύτερη είναι ελεύθερη αλλά με περιοριστικούς όρους.

 

Σύλληψη ημεδαπού δραπέτη, ο οποίος παραβίασε τακτική άδεια από κατάστημα κράτησης της Χώρας

 

Συνελήφθη στις (21-2-2013) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, 35χρονος ημεδαπός, διότι παραβίασε 4ήμερη τακτική άδεια των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας, όπου ήταν έγκλειστος για κλοπές κατ΄ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία, σε χωριό της Ξάνθης, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος αναζητούνταν από την 13-11-2007.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 35χρονου, εκκρεμούσαν ακόμη τέσσερις (4) καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές και πλαστογραφία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

 

 

Διαβάστε επίσης