• 13 Μαΐου 2024,

Η πρώτη συνέντευξη του Αποστόλου Χαραλαμπίδη ώς προπονητής του ΑΟΚ

 Η πρώτη συνέντευξη του Αποστόλου Χαραλαμπίδη ώς προπονητής του ΑΟΚ

Απόστολος Χαραλαμπίδης: « Υπόσχομαι ότι ο ΑΟΚ θα παίξει καλό ποδόσφαιρο»

Ο νέος προπονητής του ΑΟΚ Απόστολος Χαραλαμπίδης παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη στην αθλητική εκπομπή του Σαββάτου, τους 93, 7.

Αναφέρθηκε στους λόγους που δέχτηκε την πρόταση του Βλάση Τσάκα. Μίλησε για τη φιλοσοφία του αλλά και τους στόχους που θα έχει στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του ΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Έρχεστε σε μια ομάδα με όνομα και με ιστορία.

Απάντηση: Είναι αυτό που είπατε από μόνοι σας. Έρχομαι σε μια ομάδα με μεγάλο όνομα και με ιστορία. Έγινε η κουβέντα με τον Κ. Τσάκα και ταιριάξαμε σε μεγάλο βαθμό στη φιλοσοφία και στο όραμα που έχει. Με ενθουσίασε πάρα πολύ. Πήρα έτσι την απόφαση να έρθω στον ΑΟΚ.

Ερώτηση: Το όραμα είναι μέχρι τη Σουπερ Λιγκ;

Απάντηση: Σε βάθος σίγουρα ναι. Όταν διοικείς την Καβάλα και είσαι προπονητής, δε μπορείς να έχεις άλλους στόχους. Η ομάδα έχει περάσει από τα σαλόνια της Σουπερ Λιγκ και μόνο με το όνομα, πρέπει να έχει αυτούς τους στόχους.

Ερώτηση: Γνωρίζεται κάποια πράγματα για το ρόστερ; Είστε λίγα 24ωρα στην ομάδα.

Απάντηση: Υπάρχουν κάποια παιδιά που τα έχω συναντήσει σαν αντίπαλους αλλά και σαν παίκτες που συνεργαστήκαμε. Με τον Πρίττα ήμασταν στον Ηρακλή, όταν εγώ ήμουν γυμναστής στον Ηρακλή με προπονητή τον Σάββα Κωφίδη.

Επίσης ξέρω κάποιους παίκτες που ήταν στη Β` Εθνική. Είδα ότι υπάρχει ταλέντο. Σίγουρα θέλει υπομονή και πολλή δουλειά. Να μπορέσουμε να είμαστε μέσα στους στόχους μας, μέχρι το Γενάρη. Εκεί να ενισχυθούμε περισσότερο με δουλειά και οργάνωση. Να πάρουμε επίσης τους παίκτες που μας λείπουν για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.

Ερώτηση: Μάλλον για να πείτε περισσότερα, πρέπει να γνωρίσετε το ρόστερ περισσότερο.

Απάντηση: Αυτό εννοείται. Είναι μερικά παιδιά που δε γνωρίζω. Η ομάδα μαζεύτηκε πολύ γρήγορα. Θέλω να τους γνωρίσω αλλά και αυτοί να με γνωρίσουν. Να ταιριάξουμε στο παιχνίδι που θέλω να παίζει η ομάδα.

Θέλει λίγο χρόνο. Σίγουρα μας πιέζει ο χρόνος αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα.

Ερώτηση: Ετσι όπως είναι διαμορφωμένος ο όμιλος, θεωρείται ότι ο ΑΟΚ μπορεί να πρωταγωνιστήσει; Με τις προσθήκες το Γενάρη αλλά και πριν το Γενάρη.

Απάντηση: Εμείς θα προσπαθήσουμε να πρωταγωνιστήσουμε.  Υπάρχει το όνομα και όπου πάμε θα μας υπολογίζουνε. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε μέσα στους στόχους και μετά ανάλογα το πώς θα είμαστε, θα ενισχυθούμε.

Ερώτηση: Τα πρώτα μηνύματα που θέλετε να στείλετε στον κόσμο της ομάδας , ποια είναι;

Απάντηση: Το μόνο που θέλω να πω στον κόσμο, είναι να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, του Κ. Τσάκα. Κάνει μεγάλη προσπάθεια για την ομάδα. Αυτό είδα μέσα σε λίγες μέρες.  Να είναι κοντά μας ο κόσμος, να μας βοηθήσει. Θέλω να υποσχεθώ ότι η ομάδα θα παίξει καλό ποδόσφαιρο.  Σε όσες ομάδες έχω πάει, αυτό προσπαθώ να κάνω.

Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά και ο κόσμος να είναι σίγουρος, ότι θα δει καλό ποδόσφαιρο.

Θέλω να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να μην του πονούν, τα μάτια.

Όταν παίζει μπάλα, έρχονται τα αποτελέσματα.

Ερώτηση: Βέβαια μέχρι τώρα από την Καβάλα πολύ γρήγορα, έφυγαν δυο προπονητές.

Αυτό σας επηρεάζει;

Απάντηση:  Εντάξει δεν είναι θέμα δικό μου. Δε μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία για τους λόγους που έφυγαν κτλ. Εγώ ξέρω ότι έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα. Κουβέντιασα με τον κ. Τσάκα και ταιριάζουμε στους στόχους μας. Θέλω και εγώ να πάω μπροστά σαν προπονητής.  Δεν άργησα να πω το ναι.

Ερώτηση: Πέρσι δεν τα καταφέρατε στα πλέι οφ με τη Νίκη Βόλου, να αλλάξετε κατηγορία.

Φέτος θέλετε να πάρετε ρεβάνς με την Καβάλα;

Απάντηση:  Είμαι φιλόδοξος προπονητής και θέλω να κάνω πράγματα στην καριέρα μου.

Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω με την Καβάλα. Νομίζω ότι πέρσι με τη Νίκη Βόλου, δικαιούμασταν να ήμασταν μέσα στην τριάδα. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Απλά δεν ήταν έτοιμη η ομάδα σε κάποια θέματα και δε μπόρεσε να βγει.

Ερώτηση: Με πόσους παίκτες θέλετε να δουλέψετε εδώ στην Καβάλα;

Απάντηση: Δε μπορώ να δουλέψω με τόσους ποδοσφαιριστές που έχει η ο ομάδα.  Θα διαλέξω γύρω στους 22, συν τους τερματοφύλακες.

Γύρω στους 25 παίκτες, μάξιμουμ 26.

Πρέπει να μπω γρήγορα στα βαθιά και να αξιολογήσω γρήγορα το υλικό. Από τη Δευτέρα πρέπει να ασχοληθούμε με τον ματς κόντρα στον Ηρακλή.

Εχει ενισχυθεί ο Ηρακλής και είναι μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν μπάλα ούτε το ονόματα, ούτε τα λεφτά.

Εγώ είμαι χαρούμενος που είμαι στην Καβάλα. Θέλω να φέρω τον κόσμο στο γήπεδο.

Θα μείνουν στο τιμ ο γυμναστής(Δερβετζής) και ο γυμναστής τερματοφυλάκων( Καρδαράς),

Θα έρθει ως συνεργάτης μου, ο Αντώνης ο Ανδρουλάκης, που ήταν μαζί μου και σε άλλες ομάδες.

 


 

Διαβάστε επίσης