• 12 Μαΐου 2024,

Η τροχαία επανέρχεται στο κέντρο της πόλης

 Η τροχαία επανέρχεται στο κέντρο της πόλης

Η Τροχαία Καβάλας επανέρχεται στο κέντρο της πόλης μετά από αρκετά χρόνια, αφού οριστικά δεν υπάρχει στην Καβάλα, δημοτική αστυνομία.

Προς αυτόν τον σχεδιασμό βαδίζουν ο διοικητής της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας Μάκης Κοσκερίδης σε συνεργασία με το διοικητή του τμήματος τροχαίας Καβάλας.

Το πλάνο που θα εφαρμοσθεί ίσως κι αυτή την εβδομάδα, προβλέπει δίκυκλα της τροχαίας να βρίσκονται όλο το πρωί στο κέντρο της πόλης, αλλά και πεζούς τροχονόμους. Ειδικότερα σε καθημερινή βάση η υπηρεσία αισιοδοξεί ότι θα διαθέτει στο κέντρο της πόλης πέντε τροχονόμους. Αυτοί θα κινούνται στο κέντρο και στους πεζόδρομους με προτεραιότητα παράνομες σταθμεύσεις σε ράμπες αναπήρων, παράνομες σταθμεύσεις γενικότερα, παράνομες σταθμεύσεις σε στάσεις αστικών λεωφορείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα, η ομάδα ΔΙΑΣ και το τμήμα τροχαίας Καβάλας, έχουν δώσει περισσότερες από 100 κλήσεις για παράνομες σταθμεύσεις πάνω σε ράμπες αναπήρων. Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων που παρκάρισαν παράνομα, εμποδίζοντας την κίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, θα πληρώσουν πρόστιμο από 80 έως 200 ευρώ.

Επειδή γενικότερα η κυκλοφοριακή κατάσταση στο κέντρο της Καβάλας είναι προβληματική, αφού δεν υπάρχουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, η τροχαία θα προσπαθήσει να επαναφέρει την κατάσταση σε σωστή λειτουργία, αλλάζοντας την καθημερινή της παρουσία στο νομό Καβάλας, μειώνοντας δηλαδή το προσωπικό στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στην πόλη.

 

Σύλληψη δύο ημεδαπών για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

 

Συνελήφθησαν, στις (20-9-2013) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 48 και 53 ετών, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν, σε αγροτική περιοχή της Δράμας, φυτεία με καλλιεργημένα δενδρύλλια κάνναβης. Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην φυτεία, περισυνέλεξαν κάνναβη, την οποία στη συνέχεια μετέφεραν και εναπόθεσαν σε αγροτεμάχιο του 53χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο παραπάνω αγροτεμάχιο και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•1.484,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

•Ένα (1) δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 2 μέτρων

•Ένα (1) ζευγάρι κιάλια

•Ένα (1) ψαλίδι

•Μία (1) νάιλον σακούλα

•Ένα (1) πλαστικό δοχείο

Στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 28 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 1,5 έως 3,5 μέτρων.

Τέλος, σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στα σπίτια των δραστών, εντόπισαν δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 21,9 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

 

Σύλληψη τεσσάρων (4) ημεδαπών για κλοπή μεταλλικών στρωτήρων από αποθήκη του Ο.Σ.Ε.

 

Συνελήφθησαν στις (20-9-2013) το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, ένας 34χρονος και τρεις 27χρονοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κλοπή μεταλλικών στρωτήρων από αποθήκη του Ο.Σ.Ε..

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις (4) δράστες να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 26 μεταλλικούς στρωτήρες, τους οποίους είχαν αφαιρέσει, λίγη ώρα νωρίτερα, από αποθήκη του Ο.Σ.Ε. που βρίσκεται σε Επαρχιακή Οδό της Ξάνθης.

Οι παραπάνω μεταλλικοί στρωτήρες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του Ο.Σ.Ε.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του ενός 27χρονου δράστη, εκκρεμεί προς εκτέλεση μία καταδικαστική απόφαση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

 

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα διάρρηξης οχήματος, κατοχή ναρκωτικών και πρόκληση σωματικών βλαβών

 

Συνελήφθη την 20/9/2013 το βράδυ, σε χωριό της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 25χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να διαρρήξει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του, καθόσον έγινε αντιληπτός από πολίτες, ενώ στην προσπάθεια του να διαφύγει, απώθησε με τη βία δύο ημεδαπούς, ηλικίας 41 και 43 ετών, τραυματίζοντας τους ελαφρά. Τέλος, στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 36 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων HIPNOSTEDON και LEXOTANIL και ένα (1) διαρρηκτικό εργαλείο.

 

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας

 

Συνελήφθη την 20/9/2013 το απόγευμα, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης, 17χρονος ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε, το προηγούμενο βράδυ (20-9-2013), είχε αφαιρέσει από χωριό της Καβάλας μία δίκυκλη μοτοσικλέτα. Η αφαιρεθείσα μοτοσικλέτα βρέθηκε στο σπίτι του δράστη, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

 

 

Διαβάστε επίσης