Η πόλη έχει ανάγκη μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων

 Η πόλη έχει ανάγκη μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων

Το απόγευμα της Κυριακής στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση του συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας, μια συναυλία χορωδιακής μουσικής, αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη. Αυτή η εκδήλωση ήταν αφορμή να φανεί ξεκάθαρα πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη της πόλης για μία αίθουσα μεγάλης χωρητικότητας, για παρόμοιες ή και ακόμα πιο σημαντικές εκδηλώσεις.

Εκτός από το θέμα της ουσίας, δηλαδή την ίδια την εκδήλωση, που πέτυχε 100% και όπως φαίνεται θα επαναληφθεί, εντύπωση προκάλεσαν συγκεκριμένες διαδικαστικές λεπτομέρειες. Το αμφιθέατρο είχε γεμίσει μισή ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Οι διοργανωτές χρησιμοποίησαν ότι καλύτερο υπήρχε στην περιοχή, στους χώρους του αμφιθεάτρου και του φουαγιέ για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Περισσότεροι από 50 άνθρωποι ήταν έξω από την αίθουσα περιμένοντας για να βρούνε άδεια καρέκλα, πολλοί ήρθαν στην αίθουσα και έφυγαν καθώς δεν υπήρχε χώρος να καθίσουν.

Μες στην αίθουσα συγκεντρώθηκαν περίπου 500 άτομα, ενώ η χωρητικότητά της είναι σαφώς μικρότερη. Λειτουργούσαν κανονικά τα κλιματιστικά, αλλά η ζέστη έκανε την κατάσταση ανυπόφορη. Σημειώνουμε ότι η αίθουσα δεν διαθέτει σύστημα εξαερισμού.

Όσο για την ίδια την εκδήλωση ήταν πραγματικά καταπληκτική. Καταχειροκροτήθηκε η χορωδία του συλλόγου, η μαέστρος Μαρία Σγουρίδου και ο Θόδωρος Κατάκαλος που ήταν στο πιάνο. Εντύπωση προκάλεσε ότι σε σημεία της εκδήλωσης πέραν των κειμένων που διαβάστηκαν, μέλη της χορωδίας τραγούδησαν μόνα τους, που καταχειροκροτήθηκαν επίσης.

Τα τραγούδια ήταν τα περισσότερα γνωστά στο κοινό που τραγουδούσε μαζί με την χορωδία. Σύντομη ήταν η ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας Νίκου Μιχαλόπουλου, που ευχαρίστησε την Περιφέρεια και το Δήμο Καβάλας για την υποστήριξη μνημονεύοντας έναν – έναν τους ιδιώτες χορηγούς, ενώ ο Θ. Μαρκόπουλος κάλεσε το σύλλογο να κάνει συχνά τόσο ωραίες εκδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης