Tο μαγαζί τα κάνει όλα αρκεί να βγαίνει το μεροκάματο ….

 Tο μαγαζί τα κάνει όλα αρκεί να βγαίνει το μεροκάματο ….

Εκτός απο ημερολόγια τώρα είναι έτοιμος να προμηθεύσει τον Δήμο ο κλάψας και με βρύσες , μπιντέδες ακόμα και θερμοσίφωνες αν υπάρξει η ανάγκη.

Το μαγαζί τα κάνει όλα αρκεί  να βγαίνει μεροκάματο γιατί οι εποχές είναι δύσκολες ακόμα και για αυτούς που έχουν μάθει μια ζωή να τους τα’ί’ζει το σύστημα.

Εδώ και χρόνια τζάμπα μάγκες με τα λεφτά του Δημοσίου με την μέθοδο των απευθείας αναθέσεων.

Καταλαβαίνετε οτι τελικά για ορισμένους λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν.

Βέβαια όταν ρωτάς τους θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες γιατί αυτή η προθυμία και ευελεξία προς στον συγκεκριμένο επιχειρηματία η απάντηση είναι οτι δεν αντέχουν την κλάψα΄ και τελικά ενδίδουν.

Αλλά δεν είναι μόνο η κλάψα, σίγουρα υπάρχει και κάτι άλλο ή αν θέλετε η κλάψα είναι η αφορμή.

Είναι η γνωστή η τακτική του γιατί την ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια της πετυχημένης επιχειρηματικής του δραστηριότητας.

Οι τίτλοι  και οι εταιρίες αλλάζουν αλλα η τακτική παραμένει η ίδια.

Ευτυχώς που η Καβάλα είναι μια μικρή πόλη και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Μόνο να μας πείτε που την πάτε την δουλειά τελικά.

Και στην τελική αν έχετε αποφασίσει  να του δίνετε κάθε μήνα λεφτά μέσω των απευθείας αναθέσων που έχετε επιλέξει ας του δώσετε και ένα  αξίωμα , να του κόψετε ένα μισθό και να τελειώνει η ιστορία.

Εμείς βέβαια θα είμαστε εδώ και όταν σταματήσει, αν σταματήσει, κάποια στιγμή το τάϊσμα που θα αλλάξει τότε η πλάκα και θα αρχίσουν τα μπενιλίκια γιατί συνήθως αυτές οι σχέσεις με τον συγκεκριμένο άνθρωπο κάπως έτσι εξελίσσονται σε βάθος χρόνου και για αυτό μπορείτε να ρωτήσετε και τους προηγούμενους απο εσάς που έχουν σίγουρα τις δικές τους εμπειρίες.

Να είστε σίγουροι οτι θα επανέλθουμε στο θέμα αν χρειαστεί γιατί δεν είναι δυνατόν “ να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.

Εδώ και καιρό σας είχαμε γράψει και σας είχαμε προετοιμάσει παράλληλα για τον πόλεμο που θα ξεσπούσε ανάμεσα στην οικογένεια του Παντελίδη και τις οικογένειες των δύο κοριτσιών που ήταν συνεπιβάτιδες στο αυτοκίνητου Παντελή εκείνο του μοιραίο πρωϊνό του Φλεβάρη.

Η ώρα των αποζημιώσεων πλησιάζει και επειδή τα λεφτά που παίζονται είναι πολλά θα γίνει στην κυριολεξία μακελειό και θα μαλώσουν όλοι με όλους.

Ακόμα και οι οικογένειες των δύο κοριτσιών μεταξύ τους θα σφαχτούν.

Αίμα δάκρυα και ιδρώτας που λέει και ο Σάκης.

Μέχρι και σφαίρες απο καουτσούκ έριξαν οι Σκοπιανοί στους πρόσφυγες προκειμένου να τους κρατήσουν μακριά απο τον φράχτη τον οποίο και επιχείρησαν να ρίξουν προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους.

Καταλαβαίνετε αγαπητοί αναγνώστες οτι η κατάσταση στην Ειδομένη είναι πλέον εκρηκτική και κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη αφού φαίνεται οτι απο την μεριά των προσφύγων δεν υπάρχει άλλη υπομονή.

Είναι πάνω απο δύο μήνες εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη σε συνθήκες τριτοκοσμικές και δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση.

Οταν τελειώνει η υπομονή και το μυαλό θολώνει αρχίζουν τα παρατράγουδα.

Να είστε σίγουροι οτι αν δεν γίνει κάτι θα έρθουν και τα χειρότερα.

Όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση τρέχει να κλείσει την διαπραγμάτευση και να ξεκινήσει της πρόβες συμφωνίας.

Η πρώτη πρόβα που ήταν προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε δεν έγινε τελικά αφού υπήρχαν κάποια θέματα στα οποία υπήρχανε διαφωνίες και έτρεχε ο Τσακαλώτος να κλείσει μέχρι σήμερα του πρωί της Δευτέρας.

Κάποιοι μάλιστα μιλάνε οχι για απλές διαφωνίες αλλά “αγκάθια” που απειλούν να πάνε πίσω όλη την διαπραγμάτευση.

Πάντως χθες το πρωί η είδηση που βγήκε ήταν οτι οι συζητήσεις μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας δεν φέρανε την συμφωνία που τόσο προσδοκούσε η ελληνική πλευρά.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστουν και αυτή την εβδομάδα αλλά αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι και την Παρασκευή καταλαβαίνετε οτι θα αρχίσουν να μας ζώνουν άλλες σκέψεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντως υπάρχει συμφωνία στο ασφαλιστικό και το μόνο που μένει είναι να υπάρξει συμφωνία και στα “κόκκινα” δάνεια όπου και εκεί είμαστε κοντά σύμφωνα με τα λεγόμενα του Στουρνάρα.

Γενικά επικρατεί ένα κλίμα εφησυχασμού αφού όλοι περμένουν συμφωνία τα επόμενα 24άωρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός απο σήμερα Τρίτη γίνεται και πάλι ανοιξιάτικος με καλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνειες καραμπινάτες.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις πάμε για ένα Σαββατοκύριακο που η θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμα και τους 25 βαθμούς.

Πάντως να έχετε υπόψη σας οτι η θερμοκρασία της θάλασας είναι πολύ καλή και για τον λόγο αυτό αρκετοί επιχείρησαν προχθές Κυριακή και κάνανε την πρώτη τους βουτιά χωρίς να το μετανιώσουν.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο πονηροί ύποπτοι και ύπουλοι προσφέρονται και για απευθείας αναθέσεις.

Έχουμε καλή ψυχολογία και είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Πόσο μπροστά δεν γνωρίζουμε αλλα έρχονται.

Υπομονή , επιμονή και μην χάνετε την πίστη σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης